Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Pusceļš sasniegts

Andrejs Siliņš

Pirmssvētku un svētku noskaņu nevarēja nejust arī Triobet.com futzāla čempionātā organizatori - pēdējās trijās nedēļās pirms gadu mijas (12.12. – 31.12.) tika aizvadītas vien 55 spēles.

Profesionālajā līgā tika aizvadītas tikai četras spēles, Zelta līgā – astoņas, Sudraba – 20, bet viss aktīvākie izrādījās Bronzas līgas spēlētāji – 23 aizvadīti mači. Kopējais līdz šim aizvadīto spēļu skaits līdz ar to sasniedzis 287, kas ir 56% no 510 pirmajā posmā, tas ir – līdz 3.februārim (amatieru līgās), plānotajām.

Aizvadītās trīs nedēļas atzīmējamas ar to, ka pie pirmajiem punktiem tika pēdējās divas komandas, kas līdz tam bija piedzīvojušas tikai un vienīgi zaudējumus – Mantija (Pro līga) un Latvijas banka (Bronzas). Līdz ar to starp visām 63 čempionāta vienībām vairs nav palikusi neviena, kuras pūrā nebūtu ne punkta. Toties joprojām ir divas blices, kas ne reizes nav izbaudījušas zaudējuma rūgtumu – FC Raita (Pro) – divas uzvaras un neizšķirts, kā arī Brigma Baldone (Bronzas) – sešas uzvaras un trīs neizšķirti.

Pirmās uzvaras TUC/FTA un Mantijai, pirmais zaudējums Rīgas siltumam
Lai arī Profesionālajā līgā trīs nedēļu laikā aizvadītas tikai četras cīņas, tomēr tās gan atnesa prieku vienām komandām, gan vilšanos citām, gan arī ieviesa korekcijas turnīra tabulā.

Vispirms tā brīža vicelīderi Rīgas siltums ar 2:1 viesos pārspēja vēl vienu pirmā trijnieka komandu – FC Nico, tādējādi turnīra tabulā apsteidzot līdzšinējos līderus TSI Team. Pēdējiem gan jau trīs dienas vēlāk bija iespēja iesildīto pirmo vietu atgūt, taču visus plānus izjauca 3:5 zaudējums savā laukumā pērnās sezonas čempioniem FC Raita. Kā nākamie priecāties varēja Pro līgas debitanti TUC/FTA, kas viesos ar 5:3 pārspēja pagājušā gada bronzas medaļu ieguvējus MFC Alko, tādējādi nostiprinoties turnīra tabulas sestajā pozīcijā. Visbeidzot, tajā pat dienā – 17.decembrī, ar 4:2 pārspējot līderus Rīgas siltums, turklāt – paveicot to izbraukuma mačā, pirmos trīs punktus savā aktīvā ieskaitīja pastarīši Mantija. Lai neapvainojas Rīgas siltuma puiši, bet jāatzīst, ka par šādiem rezultātiem, kad pēdējā vietā esošā komanda viesos(!) pārspēj turnīra līderus, organizatori priecājas visvairāk, jo tie norāda uz komandu līdzvērtīgo spēku, kas, savukārt, netieši norāda uz turnīra intrigu.

Nākamo septiņu dienu laikā Pro līgā tiks aizvadīti divi mači – MFC Alko savā laukumā uzņems FC Nico, bet Mantija lūkos vēlreiz pārspēt Rīgas siltumu, šoreiz savā zālē.

A grupā sāk iezīmēties vadošais trio
Ar 2:3 savā laukumā piekāpjoties vieniem no galvenajiem konkurentiem par vietu trijniekā FC Trans Baltika, cerības kvalificēties finālposmam krietni vien pasliktinājusi Scandinavian Tobacco vienība – salīdzinot ar jau pieminēto FC Trans Baltika, kā arī ar Autoskolu Gross pazīstamā tabakas nama komanda zaudējusi deviņus punktus vairāk. Līdz ar to Scandinavian Tobacco vīriem ne vien pašiem jāizcīna uzvaras visās piecās atlikušajās pirmā posma spēlēs (tostarp pa reizei pret līderiem Rio Lukss un vicelīderiem Autoskola Gross), bet arī jācer uz galveno konkurentu neveiksmēm mačos ar citām komandām.

Savdabīgā veidā pie trim punktiem tika Versus komanda. Mačs ar R.R. grupa vienību Versus puišiem noslēdzās nebūt ne patīkami – 3:11, taču viens no komandas spēlētājiem – populārais sporta žurnālists Kristians Girvičs – pretinieku rindās ievēroja kādu visnotaļ pazīstamu seju, kas izrādījās neviens cits kā Latvijas futbola izlases pussargs Viktors Morozs. Protams, par to vien komandai tehniskais zaudējums nevar tikt piešķirts, jo jebkurā no amatieru līgām ir atļauta tā saukto „profesionālo” futbolistu piedalīšanās, taču R.R. grupas pārstāvjiem piemirsās, ka tādu skaits nedrīkst pārsniegt divus. V.Morozs bija trešais, un līdz ar to Versus tika pie viegliem trim punktiem – W:0 (10:-).

Zelta līgas B grupā vēl vairāk saasinājusies cīņa par pirmajām trim vietām četru komandu starpā. Par to parūpējās FC Raita otrā vienība, kas ar 5:4 pārspēja GazMjas. Tiesa, neskatoties uz uzvaru, FC Raita 2 puiši no pirmās vietas atkāpušies uz otro, priekšā palaižot Kreiss, kas izcīnīja divas uzvaras, kā arī reizi cīnījās neizšķirti, starp citu, diezgan negaidīti zaudējot divus punktus spēlē ar FK Olaine – 4:4.

Kreiss vienībai šobrīd ir 22 punkti (10 mačos), ar 21(9) seko FC Raita 2, GazMjas ar 18(8) punktiem ieņem trešo vietu, bet Jūsu kredīts rēķinā 16(9) punkti un ceturtā vieta.

Intriga abās grupās
Sudraba līgas A grupā joprojām saglabājas intriga cīņā par vietām finālgrupā. Ja pirmo vietu BSA diezin vai kāda cita komanda atņems, tuvākie sekotāji Husqvarna atpaliek jau par 15 punktiem, tad uz atlikušajām divām ceļazīmēm uz fināla sešinieku reāli pretendē sešas vienības, teorētiski – pat astoņas.

Izcīnot pa divām uzvarām divos mačos, savas iespējas nedaudz uzlaboja Big Point un FK Reāls komandas, vēl jo vairāk tādēļ, ka pa vienam panākumam tika gūts pret tiešajiem konkurentiem: Big Point viesos ar 7:2 sagrāva Husqvarna vienību, bet FK Reāls, savā laukumā, ar 4:2 pārspēja Ranners. Neskatoties uz izcīnītajām uzvarām Big Point un FK Reāls turnīra tabulā ieņem vien piekto un sesto vietu, tiesa, nākamās nedēļas, kurā tiks aizvadītas sešas spēles, viss var pagriezties kājām gaisā. Sudraba līgas B grupā situāciju pārliecinoši turpina kontrolēt Remus AMR un Actaris vienības. Bet uz trešo vietu, līdzīgi kā A grupā, joprojām reāli pretendē piecas komandas, turklāt, patreizējo vicelīderu SK Babīte, pēc trim pēc kārtas piedzīvotajiem zaudējumiem, izredzes šķiet viss sliktākās.

Noteikti jāapsveic pastarīši SVA, kas, Nordea komandai nespējot nokomplektēt pilnu sastāvu, viegli tika pie pirmās uzvaras.

Bronzas līgā fināla sešinieks praktiski zināms
Lai arī Bronzas līgas A grupā pirmais trijnieks praktiski jau zināms, tomēr interesanti pasekot līdzi, kādā secībā trīs vadošās komandas pabeigs priekšsacīkstes, un cik punktus katra no tām izcīnīs mačos ar tiešajiem konkurentiem. Aizvadīto nedēļu interesantākajā duelī līderi LAS savā laukumā tomēr neprata revanšēties vicelīderiem FK Animalz on Tour par zaudējumu viņu laukumā – neizšķirts 3:3, un tāpat arī dalīja punktus uz pusēm ar trešajā vietā esošo Brigma Baldone komandu – 5:5.

Pēc Ropaži-Karoceltniecība, Madona FC un Rente / Stingrs pamats vienību piedzīvotajiem zaudējumiem, tostarp – tiešajiem konkurentiem, līdzīga situācija izveidojusies arī B grupā – jau šobrīd puslīdz droši varam paredzēt, ka pirmās trīs vietas ieņems Banku augstskolas, FK Axa un FK Ulbroka komandas, jautājums tikai – kādā secībā.

     [+] [-]

, 2008-01-02 09:41, pirms 17 gadiem
FK Brazma labakie!

  +2 [+] [-]

, 2008-01-02 11:07, pirms 17 gadiem
Braazma nepelniiti zemu! Kaut kas sheit nav tiiri

  +2 [+] [-]

, 2008-01-02 12:19, pirms 17 gadiem
Braazmu norok tiesneshi, taa vinji visus panjemtu

     [+] [-]

, 2008-01-02 14:17, pirms 17 gadiem
Kurš te kuru komandu pārstāv?!

     [+] [-]

, 2008-01-02 14:29, pirms 17 gadiem
Braazmas fani ari atmodushies... go go Brazma!!!