Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Futbolistu pārstāvošā asociācija draud FIFA ar iespējamiem streikiem

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Futbolistu pārstāvošā asociācija draud FIFA ar iespējamiem streikiem
Džūds Belingems. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

Profesionālā futbolistu asociācija neizslēdz pat streika iespējamību, ja FIFA neattieksies no 32 komandām klubu Pasaules kausā ar nākamo gadu. Tas tamdēļ, ka jau tā piesātinātajā futbola kalendārā sportistiem būtu jāaizvada vēl vairāk spēļu sezonā.

Profesionālo futbolistu asociācijas vadītājs Maheta Molango norādījis, ka spēlētāji var streikot pret saspringto futbola kalendāru. Īpašu spēlētāju vērību izpelnījies FIFA klubu Pasaules kauss, kurā no nākamās vasaras varētu piedalīties 32 komandas.

''Viss ir atkarīgs no jums. Cik tālu jūs esiet gatavi iet,'' Motango atminējās atsevišķas sarunas ar futbolistiem. ''Daži no viņiem minēja streika iespējamību. Viņi saprot, ka ir miljonāri, taču viņiem nemaz nav laika nopelnīto naudu tērēt. Par šo tēmu publiski runājuši Jirgens Klops un Peps Gvardiola. Esam sasnieguši punktu, kurā nevaram ļaut nerīkoties.''

Jau maijā organizācija nosūtīja brīdinošu vēstuli FIFA, ka tā meklēs juridiskus ceļus gadījumā, ja tā neatcels plānus par 32 komandu startu klubu Pasaules kausā. ''Piemēram, daudzas no izmaiņām Anglijas Premjerlīgas kalendārā ir UEFA un FIFA dēļ. Saspringtais kalendārs jau neietekmē tikai pasaulē labākos futbolistus. Mēs ar visiem diplomātiskajiem rīkiem cenšamies atrisināt šo situāciju, taču citreiz risinājuma atrašanai ir nepieciešama trešā persona - aribtrators vai tribunāls,'' pauda Motango.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2024-05-31 17:36, pirms 3 nedēļām
Pasaulē 24 in Eiropā 16 komandas - ideālais komandu skaits.

     [+] [-]

, 2024-05-31 20:45, pirms 3 nedēļām
Kas uz ko neattieksies?