Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Kijevas "Dynamo" atkal paliks bez Ukrainas kausa

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kijevas "Dynamo" atkal paliks bez Ukrainas kausa
Dario Srna
Foto: AP

Trešdienas vakarā norisinājušās visas četras ceturtdaļfinālu spēles Ukrainas kausa izcīņā. Vienam mačam tika pievērsta pastiprināta uzmanība, jo savā starpā tikās Doņeckas "Shakhtar" un Kijevas "Dynamo". Uzvarēja "Shakhtar".

Lai gan abiem Ukrainas flagmaņiem pietiek svarīgu spēli Eirokausos ("Dynamo" Čempionu līgā, "Shakhtar" Eiropas līgā) un arī Ukrainas čempionātā, nevarēja būt ne runas par neoptimālu sastāvu izlikšanu no Mirčas Lučesku un Valērija Gazajeva puses kausa izcīņas ceturtdaļfinālā - "Shakhtar" pret "Dynamo" tas vienmēr ir principiāli! Ne velti visa mača garumā starp spēlētājiem netrūka asumu un nopietnu izgrūstīšanos.

"Shakhtar" spēlēja labāk un vadību ieguva 23. minūte, kad Dario Šrna ar spēcīgu raidījumu trāpīja tuvējā stūrī. Arī pie 1:0 vairāk uzbruka doņeckieši un mājiniekus tā pa īstam uztrauca vien Andrija Ševčenko darbības - slavenais uzbrucējs bieži izcēlās ar lielisku tehniku un bīstamām piespēlēm. Tomēr, kā jau minēts, kopumā labāk spēlēja "Shakhtar". Otros vārtus gan izdevās gūt tikai pašā mača izskaņā (Fernandinju), kad doņeckieši jau spēlēja vairākumā, jo par sitienu ar elkoni 84. minūtē tika noraidīts Vukojevičs, uz kuru manāmi dusmīgs bija treneris Gazajevs.

Kijevas "Dynamo" ieguva Ukrainas kausu 2005., 2006. un 2007. gadā, bet tagad jau trešo sezonu pēc kārtas paliks bez šīs trofejas (šīs sezonas fināls tiks izspēlēts 2010. gadā). 2008. gadā pie kausa tika "Shakhar", bet 2009. gadā negaidīti "Vorskla".

Vēl tikai jāpiebilst, ka šīs sezonas kausa izcīņas pusfinālā iekļuvusi arī viena 1. līgas komanda - Luckas "Volyn".

Ukrainas kausa izcīņa, ceturtdaļfināli

SpēleRezultāts
Tavriya Symferopol - Obolon Kyiv4:0
Volyn Lutsk - Metalurg Zaporizhya2:1 (papildl.)
Dnipro D'petrovsk - Metalurg Donetsk1:2 (papildl.)
Shakhtar Donetsk - Dynamo Kyiv2:0

     [+] [-]

, 2009-10-29 00:29, pirms 15 gadiem
Es šo spēli skatījos ( Shakhtar vs Dynamo ), un redzēju Srnas vārtus. Skaisti vārtu stūrī. Žēl ka nesapratu ka tā ir tiešraide.