Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

papildināts "Ajax" un "AZ Alkmaar" spēle tiks pārspēlēta, fanam pusgada cietumsods

Andrejs Siliņš

"Ajax" un "AZ Alkmaar" spēle tiks pārspēlēta, fanam pusgada cietumsods
Estebans Alvarado (pa labi) sadursmē ar 19 gadus veco līdzjutēju
Foto: AFP/Scanpix

21. decembrī Amsterdamas stadionā vārtsarga un līdzjutēja kautiņa dēļ pārtrauktais Nīderlandes kausa izcīņas mačs starp "Ajax" un "AZ Alkmaar" tiks pārspēlēts 19. janvārī aiz slēgtām durvīm. Fanam, kurš ielauzās laukumā, piespriests sešu mēnešu cietumsods.

Mača 36. minūtē AZ vārtsargs Estebans Alvarado tika noraidīts no laukuma pēc tam, kad uzbruka līdzjutējam, kurš gan konfliktu iesāka pirmais. 19 gadus vecais līdzjutējs uzskrēja laukumā un ar karatē paņēmienu mēģināja iespert vārtsargam. Kostarikas vārtsargs saņēma sarkano kartīti, taču vēlāk tā tika atcelta. Lai nu kā, spēli tobrīd nolēma pārtraukt, jo viesi atteicās to turpināt, uztraucoties par savu drošību.

Nīderlandes Futbola federācija pieņēma lēmumu sodīt "Ajax" klubu ar 13 000 dolāru lielu naudas sodu par nepietiekamo drošības līmeni stadionā. Spēle tiks pārspēlēta no sākuma 19. janvārī, taču aiz līdzjutējiem slēgtām durvīm. Tāpat federācija aizliegusi vainīgajam līdzjutējam vērot futbolu šajā stadionā, bet "Ajax" vadība nekavējoties pēc mača izplatīja paziņojumu, norādot, ka šim cilvēkam nekad vairs netiks pārdotas biļetes uz "Ajax" mājas spēlēm un klāt arī 30 gadu ilgs aizliegums ienākt stadionā.

Tiesas pieņemtais lēmums gan nav tik stingrs. Karstasinīgajam fanam aizliegts apmeklēt "Ajax" un Nīderlandes izlases spēles tuvāko divu gadu laikā (ja tās norisinās Amsterdamā). Interesantākais, ka viņam visu šo mājas spēļu laikā ir jāpaziņo par savu atrašanās vietu tuvākajā policijas iecirknī.

Tuvāko sešu mēnešu laikā viņam to nenāksies darīt, jo to viņš pavadīs aiz restēm. Apsūdzētāji vēlējās šo sodu vēl vairāk palielināt (10 mēneši), tomēr tiesa palika pie sešiem mēnešiem. Vai futbols ir tā vērts, lai sešus mēnešus pavadītu cietumā?

Pārspēles uzvarētāja iekļūs kausa ceturtdaļfinālā, kur tiksies ar amatieru vienību GVVV.

Vārtsargs Alvarado izrēķinās ar naidīgu līdzjutēju

Izmantotie resursi:
FOX Sports on MSN l Sports News, Scores,...

  +4 [+] [-]

, 2011-12-28 14:50, pirms 13 gadiem
taisnība uzvarēja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-12-28 17:58, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Vajag skriet tajā laukumā, tik ilgi kamēr tas Ajax beidzot zaudēs!
loģika ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-12-29 23:03, pirms 13 gadiem
Men_in_Blue rakstīja: uz kurīt zāli
tas ir viens vārds
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja