Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Krievija: Eto'o iesit trešos, "Dinamo" purvā zaudē kriluškām

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Krievija: Eto'o iesit trešos, "Dinamo" purvā zaudē kriluškām
Šādos apstākļos spēlēja Samārā
www.fcdinamo.ru/

Krievijas Premjerlīgas 25. kārtā par viskarstāk apspriestāko spēli kļuvusi Samārā notikušā tikšanās starp vietējo "Krylya Sovetov" un Maskavas "Dinamo". Negaidīta uzvara mājiniekiem, bet par futbolu, pielijušā laukuma dēļ, to nosaukt bija grūti, pie tam mača izskaņā tiesneši neieskaitīja tīri gūtus maskaviešu vārtus.

25. kārtā daudzus pārsteidza Aleksandra Cauņas ne tikai nedošanās laukumā Maskavas "CSKA" spēlē ar "Volgu", bet pat neatrašanās uz rezervistu soliņa. Izskaidrojums tam ir vienkāršs - Saša bija apslimis. Viņš jau atgriezies ierindā un būs gatavs Čempionu līgas spēlei ar Milānas "Inter". Sen neviens Latvijas spēlētājs nav izgājis laukumā pret tāda līmeņa pretinieku. Bez Cauņas ierindā armijnieki pārtrauca trīs neuzvarēto maču sēriju, pārspējot pretinieku ar 3:1. Vienus no vārtiem uzvarētājiem guva Sejdū Dumbija, kurš saglabā līgas labākā snaipera titulu ar 15 vārtu guvumiem.

Viņu gan panācis Sanktpēterburgas "Zenit" bombardieris Aleksandrs Keržakovs. Viņš uzvarā pār "Tom" (Tomskas klubs nav guvis vārtus jau astoņus mačus pēc kārtas) iesita pēdējos divus vārtus, palīdzot sagraut pretinieku ar 4:0. Lieliski turpina spēlēt Krasnodaras "Kuban", kas viesos apspēlēja Naļčikas "Spartak" ar 1:0, citviet tikpat labi spēlēja arī cita šīs pilsētas vienības "Krasnodar", bet tikt pie kāda punkta pret Maskavas "Spartak" neizdevās - 2:4.

Lai arī daudzi gaidīja, ka visvairāk pēc šīs kārtas tiks runāts par Kazaņas "Rubin" un Maskavas "Lokomotiv" spēkošanos, kas noslēdzās ar kaujiniecisko 1:1, tomēr vispilgtāk atmiņā paliks futbola parodija Samārā. Visas dienas garumā šajā pilsētā lija spēcīgs lietus, kurš nemitējās arī spēles laikā. Tā vietā, lai pārceltu spēli uz vēlāku laiku vai uz citu dienu, tika pieņemts spēli uzsākt, kaut gan bija acīmredzams, ka bumba pa zālāju nemaz nelēkāja, bieži iestrēgstot kādā no daudzajām peļķēm. Aizvadīto spēli daudzi jau nosaukuši par farsu, citi par antifutbolu uz purva (skat. zemāk video).

Lai nu kā, momentu spēlē netrūka, bet vienīgos vārtus guva mājinieku baltkrievs Sergejs Korņiļenko, izmantojot neprognozējamo bumbas atlēcienu no zālāja. Tālākais jau bija meistarības jautājums. Puslaika izskaņā viesi pat palika mazākumā. "Dinamo" pēdējās spēles minūtēs rezultātu tīri izlīdzināja, bet tiesneši fiksēja aizmuguri. Šaubu, ka viņi pieņēma nepareizu lēmumu, nav ne mazāko (skat.video). Negaidīts zaudējums dinamiešiem. Galvenais jautājums gan ir, kā varēja pieņemt lēmumu spēli tomēr aizvadīt?

Tikai kompensācijas laikā no "Dinamo" likteņa izvairījās varenais Mahačkalas "Anzhi". Visas spēles garumā vietējās publikas vētraini atbalstītie futbolisti uzbruka krietni vairāk, pie tam viesu vārtsargs Soslans Džanajevs vairākās epizodēs teju dāvināja pretiniekam iespēju iesist, tomēr ne uz brīdi vadība netika iegūta. Sākumā Groznijas "Terek" vadībā ar labu reidu izvirzīja Aleksandrs Pavļenko, bet pamatlaika pēdējās minūtēs no laukuma centra līdz pretinieku soda laukuma tika Vlasovs, raidot bumbu zem vārtu pārliktņa. Tam pa vidu jau pirmā puslaika 14. minūtē Samuels Eto'o sagaidīja savu lielo iespēju pēc rikošeta, tiekot pie bumbas labā sitiena pozīcijā. Viņam trešie vārti šosezon. Kompensācijas laikā mahačkaliešus glāba aizsarga Žoau Karlosa perfekts sitiens ar galvu. Vērts piebilst, ka ļoti labi "Terek" rindās darbojās bijušais "Liepājas Metalurga" aizsargs Antonio Fereira, pāris reizes glābjot savu komandu.

Jau pēc piecām kārtām komandas sadalīsies divos astotniekos. Spēcīgākais no tiem cīnīsies par čempionāta godalgām, līdzi ņemot iekrātos punktus, bet otrais astotnieks cīnīsies par vietas saglabāšanu elitē. To automātiski garantēs tikai četras no šīm vienībām.

Dinamo zaudējums peļķēs un neieskaitītie vārti

Eto'o trešie vārti Krievijā

Krievijas Premjerlīgas, 25. kārta

SpēleRezultāts
CSKA - Volga3:1
Zenit - Tom4:0
Spartak (N) - Kuban0:1
Krasnodar - Spartak (M)2:4
Anzhi - Terek2:2
Amkar - Rostov0:1
Krylya Sovetov - Dinamo1:0
Lokomotiv - Rubin1:1

Krievijas čempionāta tabula

VKlubsSP
1Zenit St. Petersburg2552
2CSKA Moscow2550
3Dynamo Moscow2547
4Spartak Moscow2545
5Lokomotiv Moscow2543
6Kuban Krasnodar2543
7Anzhi Makhachkala2541
8Rubin Kazan2539
9Krasnodar2532
10Rostov2525
11Terek Grozny2524
12Amkar Perm2523
13Volga Nizhny Novgorod2523
14Krylia Sovetov Samara2522
15Tom Tomsk2520
16Spartak Nalchik2517

Labākie snaiperi

VSpēlētājsKlubsVārti
1.Sejdū DumbijaCSKA15
2.Aleksandrs KeržakovsZenit15
3.Lasina TraorēKuban11
4.Igors SemšovsDinamo10
5.Danko LazovičsZenit10
6.Andrejs VoroņinsDinamo9
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-26 20:16, pirms 13 gadiem
Tada laukuma speleet futbolu ir lielakais murgs kads var buut

  +2 [+] [-]

, 2011-09-26 20:52, pirms 13 gadiem
"Sen neviens Latvijas spēlētājs nav izgājis laukumā pret tāda līmeņa pretinieku."
un Rudnevs pret Juventus? Vai tas prieks LV futbolistiem skaitaas sen?

  -3 [+] [-]

, 2011-09-26 21:28, pirms 13 gadiem
Ja spelē notika purvā tad tur čuskas ar bija?kO?ODZES , ? nu vismaz kāds zalktis .dzērvenes kāds ēda?

  +2 [+] [-]

, 2011-09-26 23:04, pirms 13 gadiem
a jest kuric? rakstīja: Ja spelē notika purvā tad tur čuskas ar bija?kO?ODZES , ? nu vismaz kāds zalktis .dzērvenes kāds ēda?
labi, ka neviens tāds kā tu nav pajautājis par Matīsa ielas "purvu"

     [+] [-]

, 2011-09-26 23:35, pirms 13 gadiem
Nu tas nebija mačs, epizodes labi varēja redzēt Krievijas TV kanālos... nezinu, kādam āzim jābūt, lai uz tāda laukuma liktu spēlēt?...
Un maskaviešu gols arī bija tīri tīrs, tur tiesnesis droši vien paskaitīja "instinktu līmenī" - viens netālu no džeka, kas iesita, bija zizmugurē, bet sitējs ne. Laikam lietus acis aizmigloja, šilierēties sāka...