Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Bijušais futbolists: "Ārsti pelna penijus. Kāpēc futbolisti saņem pusmiljonu?"

Andrejs Siliņš

Bijušais futbolists: "Ārsti pelna penijus. Kāpēc futbolisti saņem pusmiljonu?"
Foto: fcdynamo.ru

Bijušais futbolists Romāns Oreščuks, kurš pēdējos gados strādājis par Krievijas premjerlīgas klubu sporta direktoru, izteicies, ka futbolistu atalgojums esot nesamērīgi augsts, salīdzinot ar ārstu algām.

"Šī krīze ļoti nopietni ietekmēs futbolu. Daudzu klubu budžetu tiks apcirpti, atbalsts mazināsies. Baidos, ka atkal būsim nulles punktā. Tai pašā laikā atgriezīsimies pie adekvātiem atalgojumiem, krievu spēlētāji atkal gribēs tikt uz Eiropas klubiem," gaišo tumšajā centās saskatīt Oreščuks, kurš pēc spēlētāja karjeras pievērsās futbola funkcionāra darbam un pērn bija Maskavas "Dynamo" sporta direktors.

"Krīze būs labs impulss. Daudzi krievu spēlētāji mūsdienās saņem vairāk nekā pelnījuši, jo viņiem ir pareizā pilsonība," turpināja Oreščuks. "Ja runājam par publisko finansējumu, mums jāpārdomā attieksme pret sportistiem un, piemēram, ārstiem. Galu galā ārsti pelna penijus (sīknauda Apvienotās Karalistes valūtā - aut.piez.). Kāpēc futbolists, kurš ik pa laikam sit pa bumbu, saņem 500-600 tūkstošus eiro gadā? Bez medicīnas nebūtu nekā. Bet, ja valsts atteiksies no atbalsta [sportam] pilnībā, futbols vienkārši nomirs. Finanses jāizdala pareizi. Jāsāk ar to, ka mēs [futbola klubi] nemaz nezinām, kā pašiem radīt naudu."

Krievijas premjerlīgā spēlē 16 komandas. Pēdējo divu vietu ieguvējas automātiski izkrīt uz Nacionālo jeb pēc spēka otro līgu, kamēr 13. un 14. vietā palikušās vienības piedalās pārspēļu turnīrā par vietu premjerlīgā.

Izmantotie resursi:
https://www.sovsport.ru/

  -1 [+] [-]

, 2020-04-26 23:01, pirms 4 gadiem
Daži simti futbolistu pasaulē pelna pusmiljonu gadā. Esmu diezgan pārliecināts, ka pasaules 1000 labākie ārsti arī pelna pusmlijonu gadā

     [+] [-]

, 2020-04-27 00:04, pirms 4 gadiem
ZIWRAV rakstīja: Daži simti futbolistu pasaulē pelna pusmiljonu gadā. Esmu diezgan pārliecināts, ka pasaules 1000 labākie ārsti arī pelna pusmlijonu gadā
lai kādi arī nebūtu cipari, nedrīkst aizmirst, ka ārsta darbs tomēr ir daudz nozīmīgāks un sarežģītāks par sportista darbu. Turklāt, bez ārstiem sports nespētu normāli funkcionēt pārāk ilgi... uzskatu, ka tādām profesijām kā ārsti, ugunsdzēsēji, policisti (u.c. bīstamas profesijas), tai skaitā arī skolotājiem būtu jāpelna daudz vairāk, nekā tas notiek šobrīd...

     [+] [-]

, 2020-04-27 01:14, pirms 4 gadiem
Tagad jau visi metas virsū profesionālajiem sportistiem, mūziķiem un citu izkalaides profesiju pārstāvjiem.
Viss pavisam vienkārši - pieprasījums ir? Nauda apgrozās? Ir arī laba samaksa!
Neviens no ielas paņemts cilvēks nekļūst par futbola profesionāli. Tie, kuri tiešām saņem labas summas ir veltījuši tam savu dzīvi ar ļoti daudz ierobežojumiem pat brīvajā laikā. Pie tam sportista karjera ir īsa, jāspēj atlikt vecumdienām.
Nevienu jau arī ar varu nespiež kļūt par ārstu. Nesaku, ka ārstiem algas nav ceļamas, jo sevišķi tādās valstīs, kur šis atalgojums nebūt nestimulē cilvēkus ieguldīt laiku un pūliņus šīs profesijas ieguvei.
Tagad lietas mainīsies, bet tas nenozīmē, ka ārsti saņems miljonus un futbolisti parastu algu.
Ir skatītāji, kuri grib redzēt pasaulē labākos, ir tv pārraides, sponsoru interese, ienākumi no vārda izmantošanas utt.

Ìsi sakot - jābeidz čīkstēt.