Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Covid-19 kavē Baltijas sezonas sākumu: pārceļ Igaunijas un Lietuvas superkausus

Agris Suveizda

Covid-19 kavē Baltijas sezonas sākumu: pārceļ Igaunijas un Lietuvas superkausus
Foto: fcflora.ee

Šajā nedēļas nogalē bija jāsākas Baltijas futbola sezonai, taču gan rīt Viļņā plānotais Lietuvas Superkauss, gan svētdien Tallinā gaidāmais Igaunijas Superkauss paredzētajos datumos nenotiks.

Aizvakar par Superkausa pārcelšanu paziņoja Igaunijas Futbola asociācija, jo čempione un kausa ieguvēja Tallinas "Flora", kurai bija jātiekas ar vicečempioni "Paide", viena spēlētāja inficēšanās ar Covid-19 dēļ devās pašizolācijā. Superkauss no 28. februāra ir pārcelts uz 5. martu, kurā "Flora" pret Pērnavas "Vaprus" bija jāaizvada Igaunijas čempionāta atklāšanas spēle, taču šis mačs attiecīgi ir pārcelts. Tādējādi Igaunijas līgas sākums nu paredzēts 6. martā.

Savukārt šovakar Superkausu atlika arī Lietuvas Futbola federācija, kas paziņoja, ka obligātajās Covid-19 pārbaudēs pozitīvi gadījumi bijuši abās komandās – čempionvienībā Viļņas "Žalgirī" un kausa ieguvējā "Panevežys". Precīzāks inficēto skaits gan netika minēts. Pagaidām nav zināms, kad Superkauss varētu tikt aizvadīts, bet A līgas valde drīzumā sasauks ārkārtas sēdi, lai lemtu par sezonas sākumu. Sākotnējais plāns paredz, ka A līgas sezonai ir jāsākas 5. martā ar Viļņas klubu "Žalgiris" un "Trakai" dueli.

Latvijā Superkauss nenorit, bet Virslīgas sezonas sākums no sākotnēji plānotā 12. marta ir pārcelts uz 13. martu – marta otrajā sestdienā gaidāmas trīs spēles, bet atklāšanas mačs starp "Ventspili" un trīskārtējo čempioni "Riga" plānots plkst. 13:00.

Izmantotie resursi:
Superkarikafinaal lükkus koroonaviiruse tõttu...
https://lff.lt/news/11898/del-covid...