Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Galatasaray" 20. reizi iegūst Turcijas čempiones titulu

Rolands Eliņš

"Galatasaray" 20. reizi iegūst Turcijas čempiones titulu
"Galatasaray" futbolisti
Foto: AP/Scanpix

Šodien Turcijas čempionātā "Fenerbahce" viesos nespēja uzvarēt "Istanbul BB" (2:2) un zaudēja teorētiskas izredzes apsteigt nule kā par divdesmitkārtējo čempioni kļuvušo "Galatarasay".

Turcijas Superlīgā atlikusi vairs tikai viena kārta, taču pēc šodienas "Fenerbahce" neizšķirta "Galatasaray" pārsvars sasniedzis piecus punktus un pēdējā mačā pret "Caykur Rizespor" tā var atļauties arī palikt bez punktiem. "Galatasaray" pozīcijas gan vēl līdz vakardienai nebija pilnībā drošas, jo bija jāaizvada spēlē ar spēcīgo "Besiktas", taču Eztekina un Sneidera vārti ļāva svinēt uzvaru 2:0.

"Galatasaray" šosezon Turcijas līgā cieta tikai piecus zaudējumus 33 spēlēs un četrreiz spēlēja neizšķirtu, turklāt sezonas beigās uzvarējusi sešās spēlēs pēc kārtas. Rezultatīvākais spēlētājs tās rindās ar 16 gūtiem vārtiem bija Buraks Jilmazs, bet Veslijs Sneiders un Umuts Buluts atzīmējās ar desmit vārtiem.

"Galatasaray" šis ir jubilejas tituls, proti, divdesmitais kluba pastāvēšanas vēsturē, un iegūts pēc vienas sezonas pārtraukuma, kad nācās palikt otrajiem.

"Besiktas" tikmēr garantējusi sev trešo vietu, taču zaudējusi galveno treneri Slavens Biličs, kurš paziņojis par aiziešanu no komandas. Horvātu trenera vārds tiek saistīts ar vakanto Premjerlīgas kluba "West Ham" galvenā trenera pozīciju.

Turcijas čempioni pēdējos desmit gados

GadsKlubsGadsKlubs
2015.Galatasaray2010.Bursapor
2014.Fenerbahce2009.Besiktas
2013.Galatasaray2008.Galatasaray
2012.Galatasaray2007.Fenerbahce
2011.Fenerbahce2006.Galatasaray

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Football...

     [+] [-]

, 2015-05-25 23:13, pirms 9 gadiem
Ar visiem saviem 4 klubiem Sneiders izcinijis valsts cempionu godu.