Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Ailtons karjeru turpinās Ķīnā

Ailtons karjeru turpinās Ķīnā
Ailtons
Foto: AFP

Vācijas Bundeslīgas kluba ''Werder Bremen'' leģendārais brazīliešu uzbrucējs Ailtons karjeru nolēmis turpināt Ķīnā, kur pievienojies vietējā čempionāta klubam ''Chongqing Lifan''.

36 gadus vecais uzbrucējs, kuram ''Chongqing Lifan'' jau būs desmitais(!) klubs pēdējos piecos gados kopš viņš pametis ''Werder Bremen'', savulaik bijis Bundeslīgas sezonas rezultatīvākais spēlētājs. 2003./2004. gada sezonā ar 28 gūtajiem vārtiem viņš kļuva par pirmo ārzemju spēlētāju Bundeslīgas vēsturē, kurš tika atzīts par gada labāko spēlētāju Vācijā.

Ķīnas komandas galvenais treneris holandietis Arje Hāns atzina, ka neesot gaidījis, ka brazīlietis būs labā sportiskajā formā. ''Es nedaudz šaubījos par viņa fizisko kondīciju, taču medicīniskās pārbaudes parādīja, ka viņš ir vēl labākā formā nekā es biju domājis,'' vietējam laikrakstam ''Chongqing Evening Post'' sacīja komandas treneris. Hāns (60), kurš agrāk strādājis arī ''Anderlecht'', ''Stuttgart'', ''Standard'', ''Feyenoord'', ''PAOK'', kā arī Ķīnas, Kamerūnas un Albānijas izlasē, pie darba Ķīnas klubā stājās pagājušajā mēnesī. Kā mērķis viņam tika uzstādīts izkļūt no Ķīnas Superlīgas turnīra tabulas lejasgala, tāpēc viņš ļoti cer, ka tieši Ailtons būs viens no tiem, kas šo mērķi palīdzēs izpildīt.

Bijušais ''Werder'' futbolists Ailtons sacījis, ka mēģinās gūt pēc iespējas vairāk vārtus, lai palīdzētu komandai. ''Klubs pašreiz atrodas pēdējā vietā čempionāta turnīra tabulā, taču es domāju, ka priekš manis tas ir jauns izaicinājums gūt daudz vārtus un palīdzēt komandai uzlabot situāciju turnīra tabulā. Ja es spēlētu kādā ''Top'' klubā, tad spiediens uz mani būtu ļoti milzīgs, bet šeit tā nav,'' vietējai presei sacīja brazīlietis, kurš agrāk spēlējis tādos klubos kā ''Werder'', ''Schalke'', ''Hamburg'', ''Besiktas'', ''Red Star Belgrade'' u.c.

Brēmenes klubā "Werder" uzbrucējs pavadīja sešas sezonas (1998.-2004.g.), aizvadot 169 spēles un gūstot 88 vārtus. 2003.2004. gada sezonā bez sezonas rezultatīvākā un gada labāka spēlētāja goda, Ailtons kopā ar komandu triumfēja Bundeslīgā, kā arī Vācijas kausa izcīņā.

Izmantotie resursi:
football.uk.reuters.com
tribalfootball.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-07-21 15:19, pirms 15 gadiem
Nabaga Ailtons, dievinaats un vecumdienaas pamests

     [+] [-]

, 2009-07-21 15:39, pirms 15 gadiem
Sezonas sākumā bija baumas, ka viņš Virslīgā spēlēs

     [+] [-]

, 2009-07-21 17:19, pirms 15 gadiem
Ar igauni Operu sarunāja paspēkoties vienā līgā