Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Nīderlande plāno no 2025. gada aizliegt augstākajā līgā spēlēt uz mākslīgā seguma

Agris Suveizda

Nīderlande plāno no 2025. gada aizliegt augstākajā līgā spēlēt uz mākslīgā seguma
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Nīderlandes laikraksts Algemeen Dagblad jeb AD ziņo, ka Nīderlandes augstākās futbola līgas Eredivisie klubi pārliecinoši atbalsta liegumu no 2025./26. g. sezonas spēles aizvadīt uz mākslīgā seguma laukumiem. Oficiālam balsojumam vajadzētu notikt 1. decembrī, pieliekot punktu gadiem ilgām diskusijām.

Nīderlandes augstākajā līgā uz mākslīgā seguma spēles pašlaik uzņem četri no astoņpadsmit klubiem – 12. vietā esošais "Excelsior", Roberta Uldriķa pārstāvētais "Cambuur" (14.), "Emmen" (17.) un "Volendam" (18.). Jau nākamās sezonas sākumā "Cambuur" vajadzētu pārcelties uz jauno stadionu, kā ietilpība būs 15 tūkstoši vietu un kā būvniecības izmaksas tiek lēstas 44 miljonu eiro apmērā, un īstermiņā arī "Emmen" un "Volendam" plāno pāriet uz dabīgo segumu. Kā raksta AD, no šā kvarteta vienīgi "Excelsior" to darītu nelabprāt.

24 gadus vecais Latvijas izlases uzbrucējs Uldriķis "Cambuur" pārstāv otro sezonu. Iepriekšējā sezonā viņš 21 spēlē guva septiņus vārtus un palīdzēja komandai ar 39 punktiem 34 mačos ieņemt devīto vietu. Šosezon latvietis ir kļuvis par vienības kapteini, taču ar rezultativitāti pagaidām nesokas – joprojām nav nevienu vārtu. Oficiālā spēlē Uldriķis iepriekšējoreiz iesita 3. jūnijā pret Andoru, 77. minūtē ar saviem otrajiem vārtiem panākot 2:0 Latvijas labā. Kopš tā laika Uldriķis laukumā bez vārtiem palicis 876 minūtes.

"Cambuur" ar astoņiem punktiem desmit spēlēs Eredivisie ieņem 14. vietu un svētdien uzņems piektās vietas īpašnieci "Twente". Nupat pēc konsultācijas ar ārstu galvenā trenera amatu pameta Henks de Jongs, kurš vienību vadīja kopš 2019. gada, taču kopš pavasara cīnās ar veselības problēmām. Viņš nolēmis pilnībā pievērsties rehabilitācijai, bet pēc tās beigām varētu kādā postenī atgriezties klubā.

Izmantotie resursi:
https://www.ad.nl/nederlands-voetba...

     [+] [-]

, 2022-10-21 08:36, pirms 2 gadiem
Mums tas nedraud, ne aprīkotu dabīgo laukumu, ne naudas, skraidīs vien tālāk pa sintētiku