Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Rasisma dēļ līdervienība atlaiž galveno treneri

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rasisma dēļ līdervienība atlaiž galveno treneri
Marko Nikoličs
Matej Družnik / delo.si

Slovēnijas futbola spēcīgākās līgas līdervienība Ļubļanas "Olimpija" rasisma dēļ pārtraukusi sadarbību ar galveno treneri Marko Nikoliču.

Aprīļa spēlē pret "Zavrč" (1:1) minētais treneris savas komandas nigēriešu uzbrucēju Blesingu Eleki nosauca par "melno idiotu", jo viņš pārāk ilgi svinējis vārtu guvumu. Pēcāk treneris paziņoja, ka bija reaģējis pārāk emocionāli un atvainojās. Slovēnijas Futbola asociācija Nikoličam piesprieda diskvalifikāciju uz 7 spēlēm, taču klubs paziņoja par kontrakta izbeigšanu.

Kluba prezidents Milans Mandaričs: "Lēmums par sadarbības pārtraukumu ar Marko Nikoliču bija ļoti grūts. Pēdējo dienu spiediens no visām pusēm noveda pie tā, ka vienīgais risinājums bija līguma izbeigšana pēc abpusējas vienošanās. Marko Nikoličs ir izcils treneris, taču pieļautā kļūda bija tāda, ko nevarēja neievērot. Vairākas raizes esmu skaļi norādījis, ka vēlos, lai šajā klubā būtu kolektīvais futbols, kas kalpotu par piemēru. "Olimpija" atrodas situācijā, kad pēc 21 gada atkal cīnās par nacionālo titulu, taču prezidentam bija jāpieņem atbilstošs lēmums kluba interesēs. Uzskatu, ka komandas uzvarētāju raksturs, spēlētāju sastāvs un profesionāla vadība mums var palīdzēt sasniegt plānoto mērķi."

Pēc čempionāta pirmajām 30 kārtām "Olimpija" ar 62 punktiem ieņem pirmo vietu, par diviem punktiem atpaliek "Maribor".

Izmantotie resursi:
nkolimpija.si

  +2 [+] [-]

, 2016-04-19 13:33, pirms 8 gadiem
Ne jau rasisma dēļ viņu atlaida. Atlaida tādēļ, ka dēļ rasistiska izteiciena viņam piesprieda 7 spēļu DSQ un kā treneris bija ļoti stūrgalvīgs un neklausīja vadību. Tas rasisma gadījums bija tikai kā pēdējais piliens, nevis kā galvenais iemesls.

  +4 [+] [-]

, 2016-04-19 13:43, pirms 8 gadiem
Būtu labi, ja viņi to titulu neizcīnītu.
P.S. Melno (arī balto) idiotu ir pilla pasaule

  +4 [+] [-]

, 2016-04-19 13:48, pirms 8 gadiem
black idiot. kas tad tur rasistisks? white idiot butu labak? wtf lol

  +9 [+] [-]

, 2016-04-19 14:03, pirms 8 gadiem
tāda rasisma nemaz nav... nēģeri jau vairs par nēģeri nedrīkst saukt... melno par melno arī ne... varbūt apelsīnu par apelsīnu arī nedrīkst saukt, lai kāds neapvainotos? wtf?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-19 17:01, pirms 8 gadiem
.............. rakstīja: tāda rasisma nemaz nav... nēģeri jau vairs par nēģeri nedrīkst saukt... melno par melno arī ne... varbūt apelsīnu par apelsīnu arī nedrīkst saukt, lai kāds neapvainotos? wtf?
Angliski pavisam noteikti nedrīkst, jo apelsīns (orange) = oranžs (orange)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja