Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

''Porto'' 19. reizi izcīna Portugāles kausu

''Porto'' 19. reizi izcīna Portugāles kausu
''Porto'' līksmo
Foto: AFP/Scanpix

Par Portugāles kausa izcīņas uzvarētājiem otro gadu pēc kārtas un 19. reizi kluba vēsturē kļuvuši ''Porto'' futbolisti, kuri svētdien finālā ar rezultātu 2:1 pārspēja ''Desportivo Chaves'' vienību, kura šosezon izkritusi uz Portugāles 3. spēcīgāko līgu.

Portugāles kausa fināls norisinājās Lisabonas rietumos – Oeiras pilsētas stadionā "Estadio Nacional". Šajā stadionā, kura ietilpība ir 37,593 tūkstoši, Portugāles kausa fināls notiek jau kopš 1946. gada, tikai piecas reizes šajā periodā finālmačam notiekot citur. Par turnīra galveno trofeju cīnījās Portugāles 24-kārtējie valsts čempioni "Porto" futbolisti, kuri turnīrā uzvarēja arī pērn, toreiz ar 1:0 pārspējot "Pacos de Ferreira" vienību, un kausa izcīņas noteikti lielākā pārsteiguma autori - Portugāles pēc spēka 2. līgas klubs "Desportivo Chaves", kurš šosezon no 2. līgas izkritis un nākamajā sezonā spēlēs 3. līgā. Jāatzīmē, ka pēdējos 10 gados "Porto" finālā spēlējusi septiņas reizes, no kurām piecās tikusi pie galvenās trofejas.

"Desportivo", kura pērn vietu 2. līgā garantēja pateicoties uzvarai 3. līgā, nākamajā sezonā atkal spēlēs 3. līgā, taču, neskatoties uz to, komanda garantējusi vietu Eiropas līgā. Pa ceļam uz finālu "Desportivo" apspēlēja pa vienai komandai no ceturtās, trešās, otrās un augstākās līgas. Savukārt "Porto" pusfinālā divu spēļu summā ar 7:1 pārliecinoši apspēlēja augstākās līgas klubu "Rio Ave" (pašreiz 11. vieta), bet pa ceļam uz finālu svinēja uzvaru arī pār 3. līgas klubu "Sertanense" (4:0), 2. līgas klubu "Oliveirense" (2:0), un augstākās līgas klubiem "Belenense" (uzvarēja pendelēs) un Lisabonas "Sporting" (5:2).

Laba iespēja atklāt mača rezultātu pašā spēles sākumā bija "Desportivo" futbolistiem, taču nedaudz pietrūka veiksmes, jo pēc tam, kad bumba bija trāpījusi pa vārtu stabu, Edu neizdevās pārspēt "Porto" vārtsargu Heltonu. Neiesit tu, iesit tev... Jau pēc trim minūtēm kolumbiešu pussargs Fredijs Guarins panāca 1:0 "Porto" labā. Pēc 10 minūtēm rezultāts uz tablo vēstīja jau 2:0 par labu "Porto", kad vārtus guva kolumbiešu uzbrucējs Falkao. Spēles turpinājumā "Porto" neizmantoja vairākas iespējas palielināt pārsvaru. Tikai piecas minūtes pirms mača beigām "Desportivo" spēlētājiem parādījās cerība uz atspēlēšanos, kad vienus vārtus atguva Paulo Klemente, izmantojot Bruno Alveša kļūdu. Mačs tā arī noslēdzās ar rezultātu 2:1, un "Porto" varēja līksmot.

Portugāles kausa izcīņas pēdējo 10 gadu uzvarētāji

GadsKomanda
2009.Porto
2008.Sporting
2007.Sporting
2006.Porto
2005.Vitoria de Setubal
2004.Benfica
2003.Porto
2002.Sporting
2001.Porto
2000.Porto

Portugāles kausu izcīnījušās komandas

VKomandaSkaits
1.Benfica27
2.-3.Porto19
Sporting19
4.Belenenses6
5.Boavista5
6.Vitoria de Setubal3

Astoņas komandas kausu ieguvušas vienu reizi.

Izmantotie resursi:
fpf.pt

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja