Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Skandāls Lietuvā: četri ''Jonava'' futbolisti sodīti par spēļu ietekmēšanu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Skandāls Lietuvā: četri ''Jonava'' futbolisti sodīti par spēļu ietekmēšanu
Foto: FC Jonava

Četri Lietuvas ''A Lyga'' pastarītes ''Jonava'' futbolisti tikuši sodīti par iesaistīšanos spēļu ietekmēšanā, vēstī ''15min.lt''.

Sezonas gaitā ''Jonava'' piedzīvojusi izmaiņas uz komandtiltiņa, galvenā trenera posteņi lietuvieti Eisvinu Utīru nomainot ukrainim Petro Kušlikam. Vājo sniegumu uzlabot nav izdevies, bet šobrīd komandu piemeklējušas jaunas problēmas – spēļu ietekmēšanas skandāls.

Kā vēstī ''15min.lt'', Lietuvas Futbola federācijas Disciplinārā komiteja sodījusi četrus ''Jonava'' futbolistus par spēļu ietekmēšanu. No četriem sodītajiem zināmi divi – 22 gadus vecais argentīniešu aizsargs Nahuels Mačado un 32 gadus vecais lietuviešu vārtsargs Martins Matužs, kura vārds ne pirmo reizi tiek locīts spēļu sarunāšanas kontekstā. Ja pirmajam piešķirta astoņu spēļu diskvalifikācija, tad lietuvietis diskvalificēts līdz sezonas beigām. Visi futbolisti un arī pats klubs sodīti finansiāli.

Gan Mačado, gan Matužs nav spēlējuši kopš 16. jūlija, kad Jonavas vienība ar 0:6 kapitulēja Kauņas ''Hegelmann'' futbolistiem.

''Iepriekš saņēmām signālus par aizdomīgiem mačiem, kas beidzot apstiprināti. Kļuva pilnībā skaidrs, kuri spēlētāji bijuši iesaistīti. Viņi tikuši sodīti. Uzskatu, ka pietiekami stingri,'' sacīja Lietuvas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Edgars Stankevičs.

Klubs gan LFF pieņemtajiem soda apmēriem nepiekrīt un plāno iesniegt apelāciju.

''Jonava'', kas Lietuvas spēcīgākajā līgā atgriezusies pēc četru gadu pārtraukuma, 23 mačos izcīnījusi divus punktus. Komanda iesitusi vien septiņus vārtus, bet ielaidusi 73.

Izmantotie resursi:
https://www.15min.lt/sportas/naujie...

  +2 [+] [-]

, 2022-08-16 22:23, pirms 2 gadiem
Principā leitis ļauj kapāt toto. Kas tie par sodiem uz 8 spēlēm?? 😂 Gan jau uzvārījās vairāk nekā nopelnītu par 8 spēlēm.

     [+] [-]

, 2022-08-17 06:34, pirms 2 gadiem
Ko klubs ar šādu statistiku var izspiest toto spēlēs?

     [+] [-]

, 2022-08-18 10:05, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Ko klubs ar šādu statistiku var izspiest toto spēlēs?
Vārtu starpību ar kādu tiks zaudēts, uz to ari liek likmes.