Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Estudiantes" ceturto reizi triumfē "Copa Libertadores"

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

"Estudiantes" ceturto reizi triumfē "Copa Libertadores"
"Estudiantes" futbolisti ar izcīnīto kausu
Foto: AP

Par 2009. gada Dienvidamerikas prestižā "Copa Libertadores" klubu turnīra uzvarētāju trešdienas vakarā kļuva Argentīnas "Estudiantes", kas finālā divu spēļu summā ar 2:1 pārspēja Brazīlijas "Cruzeiro".

Cīņu par šī gada Dienvidamerikas "Copa Libertadores" uzvarētāja titulu janvārī uzsāka 38 klubi, un viskuplāk tika pārstāvēta Argentīna un Brazīlija - piecas komandas. Jāpiemin, ka 2008. gadā par turnīra uzvarētāju diegzan negaidīti kļuva Ekvadoras "LDU Quito", savukārt visveiksmīgākais klubs ir Argentīnas "Independiente", kas turnīrā trimfējis septiņas reizes.

Lai iekļūtu otrajā kārtā jeb grupu turnīrā (32 komandas), "Estudiantes" nācās pārvarēt pirmo kārtu, kurā ne bez grūtībām tika pārkāpta Peru "Sproting Cristal" barjera (divu spēļu summā 3:3). Interesanti, ka grupu turnīrā "Cruzeiro" un "Estudiantes" komandas tika ielozētas vienā apakšgrupā. Toreiz pirmajā spēlē Brazīlijā "Cruzeiro" izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 3:0, savukārt otrajā mačā "Estudiantes" savā laukumā atbildēja ar vēl pārliecinošāku uzvaru - 4:0. Brazīlijas klubs grupā ieņēma pirmo vietu, savukārt Buenosaireses piepilsētas klubs - otro. Protams, abi klubi iekļuva turnīra 1/8 finālā.

Turpinājumā pa ceļam uz turnīra 50. finālu "Cruzeiro" pārspēja tādus klubus kā "Universidad de Chile", "Sao Paulo" un "Gremio", savukārt "Estudiantes" - "Libertad", "Defensor Sporting" un "Nacional".

Fināla pirmajā spēlē Argentīnā tika fiksēts bezvārtu neizšķirts, un uz atbildes spēli Brazīlijā "Estudiantes" devās, atrodoties nedaudz sarežģītākā situācijā nekā "Cruzeiro". Proti, lai ceturto reizi trimfētu Dienvidamerikas Čempionu līgā, Argentīnas kluba futbolistiem bija nepieciešama uzvara. Atbildes spēlē pirmais puslaiks noslēdzās bez vārtu guvumiem, taču otrā puslaika sestajā minūtē pēc Enrikes tālsitiena bumba rikošetā atrada ceļu "Estudiantes" vārtos, liekot eksplodēt skatītāju tribīnēm. Tiesa, jau pēc piecām minūtēm Gastons Fernandezs, no neliela attāluma raidot bumbu "Cruzeiro" vārtos, noslēdza teicamu viesu kombināciju kreisajā flangā. Uzvaras vārtus "Estudiantes" guva 17 minūtes pirms pamatlaika beigām, kad precīzu sitienu ar galvu izpildīja turnīra rezultatīvākais futbolists Mauro Boselli.

Šis ir "Estundiates" kluba ceturtais triumfs "Copa Libertadores" turnīrā. Iepriekš Argentīnas klubs palika nepārspēts trīs gadus pēc kārtas (1968.-1970. gadā). Līdz ar triumfu šī gada turnīrā, "Estudiantes" izcīnīja ceļazīmi uz 2009. gada FIFA Pasaules klubu kausa izcīņu.

"Estudiantes" komandas kapteinis Huans Sebastians Verons, kurš savulaik spēlējis tādos Eiropas futbola grandos kā "Manchester United" un "Lazio", pauda prieku par uzvaru turnīrā un izteicās īsi: "Ļaujiet viņiem izbaudīt šo mirkli - tas ir priekš faniem. Tas ir unikāli!". Šī uzvara Veronam ir divtik īpaša, jo viņa tēvs Huans Ramons Verons savulaik bija slavens "Estudiantes" kluba futbolists un spēlēja tā sastāvā, kad Argentīnas klubs izcīnīja trīs iepriekšējos titulus.

Pēdējo 10 gadu "Copa Libertadores" čempiones

GadsČempioneValsts
2000.Boca JuniorsArgentīna
2001.Boca JuniorsArgentīna
2002.OlimpiaParagvaja
2003.Boca JuniorsArgentīna
2004.Once CaldasKolumbija
2005.Sao PauloBrazīlija
2006.InternacionalBrazīlija
2007.Boca JuniorsArgentīna
2008.LDU QuitoEkvadora
2009.EstudiantesArgentīna

Rezultatīvākie spēlētāji

VietaFutbolistsKlubsVārti
1.Mauro BoselliEstudiantes8
2.Horhe NunjezsNacional7
Rodrigo TeišeiraDeportivo Cuenca7
4.KeirisonsPalmeiras6
SouzaGremio6

Izmantotie resursi:
guardian.co.uk

  +4 [+] [-]

, 2009-07-16 15:28, pirms 15 gadiem
Super, La Brujita atgriežas savā pirmajā klubā un paceļ kausu.

  +2 [+] [-]

, 2009-07-16 16:55, pirms 15 gadiem
pirmais gols no Estudiantes puses bija vairāk kā fantastisks!!!!!

     [+] [-]

, 2009-07-16 22:47, pirms 15 gadiem
super!