Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Grants pēc piecu mēnešu darba pamet "Partizan"

Andrejs Siliņš

Grants pēc piecu mēnešu darba pamet "Partizan"
Avrams Grants
Foto: AP/Scanpix

Serbijas čempione futbolā Belgradas "Partizan" palikusi bez komandas galvenā trenera Avrama Granta, kurš izmantojis iespēju pēc piecu mēnešu darba pārtraukt līgumsaistības ar klubu, neskatoties uz to, ka komanda veiksmīgi aizvesta līdz tās 24. čempiontitulam.

Grants, kurš savulaik vadījis savas dzimtās Izraēlas valstsvienību, kā arī Londonas "Chelsea", par "Partizan" treneri kļuva šī gada janvārī. Sezonu "Partizan" noslēdza ar uzvaru Serbijas čempionātā, 29 mačos tiekot 25 uzvarām un tiekot UEFA Čempionu līgas otrajā kvalifikācijas kārtā. Neraugoties uz uzvaru, trīs reizes "Partizan" atzina savu niknāko konkurentu Belgradas "Crvena Zvezda" (noslēgumā otrā vieta) pārākumu.

Lai gan sākotnēji tika noslēgts līgums uz 18 mēnešiem jeb pusotru gadu, Grants izvēlējies izmantot iespēju pārtraukt saistības jau pēc sezonas beigām, darba vietā pavadot aptuveni piecus mēnešus. Pirms Anglijas Premjerlīgas pēdējās kārtas tika runāts, ka Grants padevies kārdinājumam kļūt par Boltonas "Wanderers" galveno treneri nākamsezon, taču komanda nenoturējās Premjerlīgā. Pagaidām nav skaidrs, vai Grants turpinās sarunas ar Boltonas vienību.

Tikmēr "Partizan" vadība jau laikus sākusi sarunas ar jauniem trenera amata kandidātiem. Viens no tiem ir Vladimirs Vermezovičs. Belgradā dzimušais speciālists pats savulaik spēlējis "Partizan" rindās un iepriekš strādājis arī komandas vadībā. No 2000. līdz 2002. gadam bija "Partizan" otrais treneris, bet 2004./2005. gada sezonā veica galvenā trenera pienākumus. Vel strādājis arī serbu "Teleoptik" un slovāku "Spartak Trnava", bet pēdējā darba vieta bija Dienvidāfrikas "Kaizer Chiefs".

Izmantotie resursi:
Football, rugby and sport news - Sports Mole

  +2 [+] [-]

, 2012-05-15 12:40, pirms 12 gadiem
Par to ka Serbijā Partizan kļuva par čempionu, neviens neuzrakstija, bet to ka treneri atlaida jāzin visiem.