Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Amsterdamas ''Ajax'' atrod ten Haga aizstājēju galvenā trenera amatā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Amsterdamas ''Ajax'' atrod ten Haga aizstājēju galvenā trenera amatā
Alfrets Shrūders. Foto: Zumapress.com/Scanpix

LETA--AFP. Slaveno Nīderlandes futbola klubu Amsterdamas "Ajax" turpmāk vadīs nīderlandiešu treneris Alfrets Shrūders, ziņo vienība.

Jau iepriekš bija zināms, ka sezonas beigās "Ajax" pametīs Eriks ten Hags, kurš karjeru turpinās pie Anglijas Premjerlīgas komandas Mančestras "United" stūres. Ten Haga vadībā "Ajax" pēdējos piecos gados trīsreiz kļuva par Nīderlandes čempioni un divreiz uzvarēja valsts kausa izcīņā.

Ar Shrūderu tiks noslēgts līgums uz divām sezonām ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu gadu.

Kopš gada sākuma Shrūders vada Beļģijas komandu "Club Brugge", ar kuru cīnās par čempiontitulu. Pirms tam viņš bija viens no asistentiem Ronaldam Kūmanam laikā, kad nīderlandietis vadīja Spānijas klubu "Barcelona".

2019./2020.gada sezonā viņš vadīja Vācijas komandu "1899 Hoffenheim", kurā iepriekš bija strādājis par asistentu Juliānam Nāgelsmanam. Tāpat Shrūders bijis dažādos amatos, tajā skaitā galvenā trenera, Nīderlandes komandā "Twente" un strādājis arī par asistentu "Ajax" klubā. Viņš bijis palīgs arī tādiem treneriem kā Stīvs Maklārens un Hups Stēvenss.

Futbolista karjeras laikā bijušais pussargs Shrūders pārstāvēja Nīderlandes komandas, taču "Ajax" rindās viņš nespēlēja.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-05-12 19:48, pirms 2 gadiem
ten Hags, nevajag garumzīmi, oriģinalā ir Hag, nevis Haag.

     [+] [-]

, 2022-05-12 20:12, pirms 2 gadiem
Pēc foto spriežot trešais treneris pēc kārtas, kam bārda garāka par matiem. Divi iepriekšējie izrādījās die,gan veiksmīgi.