Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Porto" kārtējo reizi triumfē Portugāles čempionātā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Porto" kārtējo reizi triumfē Portugāles čempionātā
''Porto'' prieks
Foto: AFP

Vakar ar 1:0 pārspējot ''Nacional'', divas kārtas pirms čempionāta beigām, 24.Portugāles līgas titulu nodrošinājuši ''Porto'' futbolisti, kuri nepārspēti pašmāju čempionātā ir jau ceturto gadu pēc kārtas.

Pēc vakardienas uzvaras ''Porto'' divas kārtas līdz čempionātā beigām par sešiem punktiem apsteidz Lisabonas ''Sporting''. Lai arī ''Sporting'' teorētiski vēl var punktu ziņā noķert ''Porto'', apsteigt to vairs nav iespējams, jo ''Porto'' ir labāka bilance savstarpējos mačos.

Žesualdo Fereira līdz ar šo panākumu kļuvis par pirmo portugāļu treneri, kuram izdevies uzvarēt līgā trīs gadus pēc kārtas. ''Porto'' kā Portugāles čempions jau ir nodrošinājis dalību nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā. Kā zināms, šogad komanda Čempionu līgā tika līdz ceturtdaļfinālam, kur piekāpās vēlākai finālistei ''Manchester United''.

Pēdējo desmit gadu Portugāles čempioni

GadsČempions
2009.Porto
2008.Porto
2007.Porto
2006.Porto
2005.Benfica
2004.Porto
2003.Porto
2002.Sporting
2001.Boavista
2000.Sporting

Izmantotie resursi:
uefa.com

Slēpts komentārs: DzhonyFrontana
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-05-11 15:48, pirms 15 gadiem
DzhonyFrontana rakstīja: neviena cita konkureet spejiiga komanda laikam tur nau,tpc Portugales chempis nau visai interesants
Sporting ir konkurētspējiga viņiem,un agrāk vēl Benfica bija,bet tagat Benfica kautkā pagriumusi ir un reāli par titulu cīnās Porto ar Sporting .