Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

33 gadus vecais "Sparta" vadītāja vietnieks atrasts miris savā kabinetā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

33 gadus vecais "Sparta" vadītāja vietnieks atrasts miris savā kabinetā
Lukašs Pžibils
Foto: http://fotbal.sport.cz

Traģiskas ziņas pāršalkušas Prāgas "Sparta". Ceturdien komandas stadiona darbinieku birojā atrasts miris 33 gadus vecais kluba vadītāja vietnieks Lukašs Pžibils. Nav izslēgts, ka viņš ticis nogalināts.

Prāgas "Sparta" jau izsenis ir viens no populārākajiem Čehijas klubiem. Komanda šobrīd cītīgi gatavojas sezonas otrajai pusei. Pirmā oficiālā spēle paredzēta jau 18. februārī. Neskatoties uz Pžibila nāvi, kluba vadība negrasās pārcelt šo spēli. Kā paziņojusi komandas vadība, tagad tās galvenais uzdevums ir godam atvadīties no Lukaša, kā arī sniegt visu nepieciešamo palīdzību viņa ģimenei. Pžibils bija precējies un viņam bija arī meita.

Viņš tika atrasts miris ceturtdienas pēcpusdienā savā kabinetā. Uz galvas un uz kakla viņam bija rētas, taču policija paziņojusi, ka tās viņš guvis jau iepriekš, nevis nāves dienā [presē izskanējusi informācija, ka tās gūtas slēpojot kalnos]. Viena no nāves iespējamajām versijām ir arī sirdslēkme. Precīza diagnoze tiks noteikta tikai pēc autopsijas, taču netiek izslēgta varbūtība, ka viņš ticis nogalināts.

Nāves dienā Pžibils kontaktējies ar vairākiem cilvēkiem, kuri neko neierastu viņa uzdevībā nav pamanījuši. Vēl vairāk, viens no viņa labākajiem draugiem nāves brīdī pat sarunājās ar viņu pa telefonu, kad pēkšņi telefona otrā galā iestājies klusums. Mirušā draugs centās pārzvanīt, taču neko vairāk par smagu elpošanu nav dzirdējis.

Lukašs Pžibils savu karjeru sāka Čehijas televīzijā, pēc kā strādāja Prāgas "Bohemians", bet neilgu laiku iepriekš kļuva par "Sparta" vadības otro svarīgāko cilvēku.

Izmantotie resursi:
Týden.cz - Aktuální zpravodajství v souvislostech
Zprávy - tn.cz
CAS.sk - Šport - Najčítanejší denník na internete
Sport Lidovky.cz