Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Vilašs-Boašs asi kritizē izmaiņas Krievijas līgas reglamentā un sporta ministru Mutko

Rolands Eliņš

Vilašs-Boašs asi kritizē izmaiņas Krievijas līgas reglamentā un sporta ministru Mutko
Andrē Vilašs-Boašs
Foto: Ruslan Shamukov/TASS/Scanpix

Vakar Krievijas Premjerlīgā zaudējumu „Lokomotiv” ar 0:2 cieta Sanktpēterburgas „Zenit”, kuras galvenais treneris Andrē Vilašs-Boašs pēc mača netaupīja kritiku ne čempionāta organizētājiem, ne Premjerlīgas reglamentam, ne Krievijas sporta ministram Vitālijam Mutko.

Pazīstamais portugāļu treneris Andrē Vilašs-Boašs, kurš trenējis arī tādus klubus kā „Chelsea”, „Porto” un „Tottenham”, pēcspēles sarunu ar krievu medijiem uzsāka mierīgi, norādot uz abu komandu slikto pirmo puslaiku un „Lokomotiv” prasmi pretuzbrukumos, taču pēc jautājuma par „Zenit” smago situāciju turnīra tabulā un problēmu risinājumiem Vilašs-Boašs aizsvilās.

„Situācija ir ļoti grūta, jo leģionāru ierobežojuma dēļ mēs nekā nevaram izdarīt,” savu monologu sāka Vilašs-Boašs. „Ko tad mēs vispār varam izdarīt? Tas ir pats muļķīgākais noteikums, kādu vien esmu redzējis. Turklāt tas tika ieviests nedēļu pirms čempionāta sākuma. Ko mēs varam izdarīt, ja reiz vienīgā komanda, kuru šis ierobežojums nopietni ietekmē, ir „Zenit”? Neko...”

„Čempionu līgā mēs esam konkurētspējīgi, bet pret „Lokomotiv” nedrīkstam izlaist laukumā Vitsela līmeņa spēlētāju (Aksels Vitsels nāca uz maiņu 64. minūtē, nomainot spāni Garsiju –aut.p.). Šī ierobežojuma mērķis ir aizvākt dažus futbolistus no spēles un patriekt viņus no Krievijas, turklāt ļoti labus futbolistus. „Lokomotiv” spēlēja labi, man patika viņu pretuzbrukumi un spēles ātrums. Taču šobrīd „Zenit” cieš tā, kā neviena cita komanda. Protams, ir slikti rezultāti mājas spēlēs. Bet šobrīd sanāk tā, ka atbraucam no Čempionu līgas ar spēcīgu sastāvu, neesam noguruši, bet tomēr zaudējam, jo nevaram laukumā sūtīt savu labāko sastāvu. Kāds turnīrs gan vispār var notikt šādos apstākļos?”

„Iztēlojieties situāciju, ka UEFA maina Eiropas čempionāta noteikumus nedēļu pirms, piemēram, Krievijas izlase ierodas Francijā. To vispār var iztēloties? Tas būtu skandāls. Bet Krievijā ir Mutko čempionāts, un Mutko arī dara, kā grib. Noteikumi tika mainīti nedēļu pirms turnīra sākuma, un to paveica cilvēki vai organizācija, kuri pati arī izlēma, ka drīkst mainīt noteikumus nedēļu pirms čempionāta atklāšanas. Kad 2013. gadā mainīja noteikumus, mēs par to uzzinājām laicīgi, paspējām sagatavoties. Bet šī gada Premjerlīga ir jānosauc Mutko vārdā. Ir viens cilvēks, kurš spēj vienpersonīgi izlemt visus jautājumus, un jā, ar šiem vārdiem es domāju tieši Mutko kungu.”

„Zenit” šobrīd ieņem tikai ceturto vietu Krievijas Premjerlīgā un jau par desmit punktiem atpaliek no līderes CSKA, kuru pārstāv arī Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa. Čempionu līgā gan „Zenit” klājas daudz labāk un tā jau nodrošinājusi vietu astodaļfinālā, turklāt tai ir teicamas iespējas jau nākamajā kārtā nokārtot pirmo vietu grupā (pietiks ar neizšķirtu savā laukumā pret „Valencia”), kamēr CSKA ar četriem punktiem ir ceturtajā vietā B grupā, tiesa, arī saglabā reālas iespējas tikt ārā no grupas.

Par Vilaša-Boaša iespējamo atlaišanu tiek runāts jau krietnu laiciņu, taču vismaz publiskajā telpā „Zenit” vadība šādu iespēju pagaidām noraida. Savukārt Krievijas Futbola savienības Ētikas komisijas vadītājs Vladimirs Lukins, reaģējot uz portugāļa izteikumiem, norādīja, ka tie ir netaktiski, taču katram ir runas un viedokļa brīvība izteikties par sev interesējošām tēmām. „Ja KFS Izpildkomiteja neiesniegs sūdzību, tad Vilaša-Boaša izteikumus arī neizskatīsim Ētikas komisijā un līdz ar to arī viņu nesodīsim,” sacīja Lukins.

Izmantotie resursi:
Андре Виллаш-Боаш:
"Это чемпионат имени...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-09 12:52, pirms 9 gadiem
Laikam dzīvot, nabagam, apnicis

     [+] [-]

, 2015-11-09 13:44, pirms 9 gadiem
Kāds ir šis limits? Cik saprotu uz laukuma vienlaicīgi nevar atrasties noteikts skaits leģionāru. Cik?

  +2 [+] [-]

, 2015-11-09 16:23, pirms 9 gadiem
Noteikums nav nekas sausmigs, pat pareizs, bet pazinot vajag laicigi

  +1 [+] [-]

, 2015-11-09 17:05, pirms 9 gadiem
Viss notiek tikai krieviem saprotamā stilā un arī viņi paši lielākoties nesaprot to ko dara.