Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Igaunijā vicečempione "Levadia" apvienojas ar citu Tallinas klubu "Infonet"

Andrejs Siliņš

Igaunijā vicečempione "Levadia" apvienojas ar citu Tallinas klubu "Infonet"
Foto: Māris Greidāns, synottipvirsliga.lv

LETA. Igaunijas futbola čempionātā 2016.gadā triumfējusī Tallinas "Infonet" komanda pārtraukusi savu darbību, apvienojoties ar citu galvaspilsētas klubu "Levadia", vēsta portāls delfi.ee.

"Infonet", kas savulaik no bērnu komandas pārtapa profesionālā klubā, šosezon Igaunijas čempionātā startēja ar nosaukumu "Tallinn", meistarsacīkstes noslēdzot ceturtajā vietā, kamēr "Levadia" izcīnīja sudraba medaļas, piekāpjoties tikai Tallinas "Flora" komandai.

Vasarā "Infonet" debitēja UEFA Čempionu līgā, taču izstājās jau kvalifikācijas pirmajā kārtā, divu spēļu summā ar 0:3 kapitulējot Maltas čempionei Paolas "Hibernians". Savukārt maijā tai izdevās triumfēt Igaunijas kausa izcīņā, finālā ar 2:0 uzvarot Tartu "Tammeka" futbolistus.

Kā norādījis "Infonet" īpašnieks Andrejs Ļoškins, tad viņš ir noguris no neprofesionālisma, kas valdījis klubā, jo tas prasījis papildus finansiālus ieguldījumus. Savukārt apvienošanās ar "Levadia" ļaus izveidot spēcīgu komandu un labu produktu.

Tikmēr "Levadia" īpašnieks Viktors Levada paudis, ka apvienošanās ļaus izveidot spēcīgu komandu, kuras mērķis būs iekļūšana UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. "No abām komandām paturēsim labākos spēlētājus, lai nākamgad uzvarētu Igaunijas čempionātā," sacīja Levada, atklājot, ka kluba budžets būs aptuveni viens miljons eiro.

"Levadia" vienību nākamajā sezonā trenēs Aleksandrs Rogičs, kurš šosezon bija "Infonet" galvenais treneris.

Paredzams, ka no 2019.gada "Levadia" pārņems arī "Infonet" bērnu un jauniešu komandas.
Interesanti, ka "Infonet" ir ceturtā Igaunijas komanda, kas salīdzinoši neilgi pēc valsts čempionu titula izcīnīšanas pazudusi no futbola kartes. Iepriekš līdzīgs liktenis piemeklēja Tallinas klubus "Norma", "Lantana" un TVMK. Pirmie divi pārstāja eksistēt pagājušā gadsimta 90.gados, bet TVMK izjuka 2007.gadā, divas sezonas pēc čempionu titula iegūšanas.

Izmantotie resursi:
LETA

Slēpts komentārs: Karogspliivo

  +4 [+] [-]

, 2017-11-08 17:15, pirms 7 gadiem
meta rfs fc riga

  +1 [+] [-]

, 2017-11-08 18:17, pirms 7 gadiem
Karogspliivo rakstīja: Mums varēja Liepāja ar Ventspili apvienoties.
Koks ar diviem galiem. Jā, pati komanda tagad varbūt būs stiprāka, bet čempionāts kopumā zaudēs. Diez vai līgas jaunpienācēja pretendēs uz 4. vietu, tā kā nu jau vairs neeksistējošais Infonet.

  -1 [+] [-]

, 2017-11-08 19:29, pirms 7 gadiem
reikons rakstīja: Koks ar diviem galiem. Jā, pati komanda tagad varbūt būs stiprāka, bet čempionāts kopumā zaudēs. Diez vai līgas jaunpienācēja pretendēs uz 4. vietu, tā kā nu jau vairs neeksistējošais Infonet.
Skonto savā laikā vismaz ar Barselonu, Čelsiju un Inter uzspēlēja!