Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Mutko: "Šādi fani traucē futbolam"

Juris Miņins
Juris Miņins

Mutko: "Šādi fani traucē futbolam"
Vitālijs Mutko
Foto: ITAR-TASS

Krievijas Futbola izlases prezidents Vitālijs Mutko ir nācis klajā ar savu komentāru par pēdējā laikā visvairāk apspriesto notikumu Krievijas futbola - "Spartak" fanu izdarībām svētdienas spēlē pret Naļčikas komandu.

Jau ziņojām, ka pagājušās nedēļas nogales spēlē, kura risinājas "Lužņiku" stadionā, starp Maskavas un Naļčikas "Spartak" komandām mājnieku fani rādīja plakātu ar apvainojošu uzrakstu, kas bija raidīts viņu tās dienas oponentu virzienā.

Vitālijs Mutko asi nosodīja šādu rīcību un izteica arī plašāku viedokli par notiekošo Krievijs futbolā tieši līdzjutēju sakarā: "Šis ir kārtējais riebīgais "faneļu" "izlēciens". Šādi incidenti neļauj mūsu futbolam kļūt "civilizētam". Nesen man bija saruna ar Iekšlietu ministrijas pārstāvi, kurš uzsvēra, ka dūmu sveces, pirotehnika un pastāvīga necenzētu vārdu lietošana tribīnēs ir pilnīgi nepieņemama. Man atlika tikai piekrist. Mēs arī apspriedām turpmākos plānus, ko darīt, lai nākotnē izskaustu šādus un līdzīgus incidentus un nonācām pie slēdziena, ka ir jāveic lielāks darbs pie līdzjutēju audzināšanas."

Tāpat Krievijas Futbola federācijas prezidents uzsvēra arī klubu atbildību: "Ikviena Krievijas futbola čempionātā iesaistītā komanda nedrīkst, aizmirst par tiem cilvēkiem, kas nāk uz stadioniem. Tieši klubi ir atbildīgi par saviem līdzjutējiem. Kas attiecas uz konkrētiem atsevišķiem gadījumiem - tā ir Krievijas Futbola federācijā ietilpstošo drošības un disciplināro komiteju kompetence."

Atgādināsim, ka šis nebija vienīgais fanu pārkāpums pēdējā laikā Krievijas futbola Premjerlīgā, jo par dažādiem citiem līdzjutēju izraisītiem pārkāpumiem tika sodīti arī Maskavas "Lokomotiv" un Groznijas "Terek" klubi.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru

  +1 [+] [-]

, 2009-04-08 17:55, pirms 15 gadiem
Krievu fani savā "krāšņumā".

  +4 [+] [-]

, 2009-04-08 18:11, pirms 15 gadiem
anjo rakstīja: Krievu fani savā "krāšņumā".
Nevis krievu fani, bet pārsvarā - "Spartaka" fani. Lielākus atmarozkus par viņiem grūti atrast (arī pasaules futbolā).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-04-08 20:33, pirms 15 gadiem
ko tad no krieviem var gribeet?