Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Rubin" revanšējas "CSKA", iegūstot Krievijas Superkausu

"Rubin" revanšējas "CSKA", iegūstot Krievijas Superkausu
''Rubin'' līksmo
Foto: championat.ru

Par Krievijas Superkausa ieguvējiem vakar kļuvuši Krievijas pēdējo divu gadu čempioni Kazaņas "Rubin" futbolisti, kas cīņā par galveno trofeju ar rezultātu 1:0 pārspēja Maskavas "CSKA", tādējādi revanšējoties armijniekiem par zaudējumu pērn.

Superkausu Krievijā izcīna kopš 2003. gada, un par to cīnās aizvadītās sezonas Premjerlīgas čempioni un kausa ieguvēji (ja tā ir viena un tā pati komanda, tad iespēja izcīnīt trofeju ir vicečempionei). Pagājušajā sezonā "Rubin" kļuva par Krievijas čempioni, bet "CSKA" ieguva Krievijas kausu. Vakar Maskavā, Lužņiku stadionā, par galveno trofeju cīnījās tās pašas komandas, kas tikās aci pret aci arī pagājušajā gadā. Maskavas "CSKA", kura Superkausu iepriekš ieguvuši četras reizes (arī pērn), mērojās spēkiem ar Krievijas Premjerlīgas pēdējo divu gadu čempioni Kazaņas "Rubin", kura pērn armijniekiem zaudēja, piekāpjoties papildlaikā ar 1:2.

Spēli raitāk iesāka Kazaņas komanda. Diezgan aktīvi jau no pirmajām minūtēm "Rubin" rindās darbojās Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Buharovs, kurš pāris reizes izveidoja bīstamus momentus pie "CSKA" vārtsarga Igora Akinfejeva sargātajiem vārtiem, taču veikt rezultatīvu sitienu viņam tobrīd neizdevās. Lai nu kā, viņa aktivitāte tomēr vainagojās ar panākumu. Proti, mača 35. minūtē "CSKA" aizsargs Sergejs Ignaševičs atspēlēja bumbu Akinfejevam, kurš, mēģinot to raidīt tālāk laukumā, kļūdījās, bumbai nonākot tieši pie Buharova, kurš tajā brīdī skrēja soda laukuma virzienā. Buharovs Akinfejeva dāvanu izmantoja lietderīgi, panākot 1:0 "Rubin" labā.

Pēc pārtraukuma, esot iedzinēju lomā, aktīvāki jau bija "CSKA" spēlētāji. Mača gaitā beidzot atvērās arī Japānas izlases spēlētājs Keisuke Honda, kurš ik pa laikam vienatnē bīstami apdraudēja "Rubin" vārtus. 60. minūtē Honda varēja panākt izlīdzinājumu, taču savā vietā bija "Rubin" vārtsargs Sergejs Rižikovs. Mirkli vēlāk Hondam atkal bija lieliska iespēja rezultātu izlīdzināt, taču pēc soda sitiena izpildes atkal lielisks bija Rižikovs. Līdz pašām mača beigām "CSKA" turpināja aktīvi uzbrukt, taču Buharova iespēto pirmajā puslaikā viņiem lauzt neizdevās, mačam noslēdzoties ar minimālu "Rubin" uzvaru ar 1:0.

Krievijas Superkauss (7. marts)

"Rubin" - "CSKA" 1:0 (1:0), (Buharovs 35')

Visi Krievijas Superkausa ieguvēji

GadsIeguvējs
2003."Lokomotiv"
2004."CSKA"
2005."Lokomotiv"
2006."CSKA"
2007."CSKA"
2008."Zenit"
2009."CSKA"
2010."Rubin"

"Rubin" – "CSKA" 1:0

Izmantotie resursi:
soccerway.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-03-08 14:52, pirms 15 gadiem
kriksis rakstīja: operatiivi! Tomer ari top vartsargiem gaadaas kludities zel ka tas soreiz bija liktenigi! zeel CSKA,ceru uz CL,sevilai ir jaakriit
Ignaševičs jau arī tajā epizodē ''izcēlās'' ar neprasmīgu piespēli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-08 17:36, pirms 15 gadiem
ļoti stulbi ielaists gols, superkausa finālā Akinfejevs tomēr nevarēja šādi kļūdīties.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-08 19:36, pirms 15 gadiem
nu, ja tā nopietni padomā, tad vispār grūti nosaukt šo Akinfejeva spēli par kļūdu. pirmām kārtām tā ir aizsarga kļūda, kurš ne tikai padeva bumbu ļoti spēcīgi tieši vārtu rāmī, bet arī ļoti neprasmīgi - tā, ka tā vēl lēkāja. vārtsargs nav laukuma spēlētājs, viņš nevar mierīgi uzņemt bumbu, apstrādāt un izsist - aiz viņa ir vārti un neviens cits, kas izglābj. tāpēc saprotami nervi, bet šeit diez vai nervi arī izšķīra daudz. viņš darīja to, kas bija jādara, bet nospēlēja NEVEIKSMĪGI, nevis kļūdīgi. lai nu kā, šāds gols ir jāuzņemās daļēji arī uz vārtsarga atbildības, bet tikai daļēji.

priecē Rižikovs - no vienas puses. ļoti labs vārtsargs, izskatās diezgan stabils, gatavs iesaistīties spēlē, lekt un arī reakcija ļoti laba. bet viņš ļoti nestabili un pat slikti spēlē izgājienos. turpretī, viņš izgājienos iet jebkurā momentā... dažreiz labāk būtu palicis vārtos, jo uz līnijas, lai arī nav pozicionāli spēcīgs, tomēr labs viņš ir.