Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Lendons Donovans paziņo par karjeras beigām

Lendons Donovans paziņo par karjeras beigām
Lendons Donovans
Foto: AP/Scanpix

Viens no pazīstamākajiem ASV futbolistiem Lendons Donovans šogad noslēgs savu profesionāļa karjeru, pats sportists norādīja atklātā vēstulē.

32 gadus vecais ASV futbola uzbrucējs Lendons Donovans lielāko daļu savas profesionāļa karjeras pavadīja "Major League Soccer" (MLS) klubos. Ziemeļamerikā – Losandželosas "Galaxy" un Sanhosē "Earthquakes" – amerikāņu uzbrucējs spēlēja 14 sezonas (no 16).

"Pēc rūpīgas izvērtēšanas un daudzām sarunām ar saviem tuviniekiem esmu nolēmis, ka šī ir mana pēdējā sezona profesionāļa statusā. Šie vārdi man nenāk viegli, un šī diena manī raisa ļoti atšķirīgas emocijas. Skumji pamest profesiju, kas man ir sagādājusi tik daudz prieka," atzina Donovans. MLS regulārā sezona noslēgsies oktobrī.

Lendons Donovans savā karjerā piecas reizes ir izcīnījis MLS kausu, un ir viens no trijiem tādiem futbolistiem līgas vēsturē. Donovans ir visu laiku labākais MLS vārtu guvējs ar 138 precīziem sitieniem, uzbrucēja kontā ir arī 124 piespēles. 14 gadus pēc kārtas Donovans izvēlēts dalībai Visu Zvaigžņu spēlē, sešas reizes iekļauts līgas simboliskajā vienpadsmitniekā un vienreiz atzīts par MLS vērtīgāko spēlētāju. Savas karjeras laikā Donovans ir paguvis uzspēlēt arī Minhenes "Bayern", Leverkūzenes "Bayer" un angļu "Everton".

Donovanam ir arī bagātīga ASV izlases pieredze. Savu valsti "Galaxy" uzbrucējs ir pārstāvējis 156 spēlēs, gūstot 57 vārtus, kas ir visu laiku labākais rezultāts kādam no ASV izlases futbolistiem. Zīmīgi, ka šī gada Pasaules kausa finālturnīrā Donovans nepiedalījās, jo ASV galvenais treneris Jirgens Klinsmans neiekļāva pieredzējušo uzbrucēju komandas sastāvā.

Izmantotie resursi:
MLSsoccer.com

  +4 [+] [-]

, 2014-08-07 22:30, pirms 10 gadiem
Tikai 32...

  +3 [+] [-]

, 2014-08-07 22:37, pirms 10 gadiem
Čalis aiziet, kamēr vēl nav galīgi izbalējis uz laukuma, labs lēmums, bet tomēr, žēl.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-08-08 06:59, pirms 10 gadiem
citi šajā vecumā sāk braukt uz MLS, Donovanama atliek vienīgi jaunā Indijas superlīga
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja