Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

FIFA oficiāli ļauj ārzemniekiem līdz vasarai pamest Krievijas un Ukrainas klubus

Agris Suveizda

FIFA oficiāli ļauj ārzemniekiem līdz vasarai pamest Krievijas un Ukrainas klubus
Sanktpēterburgas "Zenit" zvaigzne Malkoms. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Padomes birojs oficiāli pieņēmis īstermiņa izmaiņas Spēlētāju statusa un pāreju reglamentā, atvieglojot Ukrainas un Krievijas klubu pārstāvju pāreju uz citu valstu čempionātiem līdz šīs sezonas beigām.

FIFA nolēmusi līdz šā gada 30. jūnijam iesaldēt ārzemnieku līgumus ar Ukrainas Futbola federācijas pakļautībā esošajiem klubiem, ja vien iesaistītās puses nav vienojušās par citu risinājumu, un tāpat atļāvusi Krievijas klubu ārzemju spēlētājiem un speciālistiem vienpusēji apturēt līguma darbību līdz 30. jūnijam, ja līdz 10. martam iesaistītās puses nebūs panākušas citu vienošanos.

Tādējādi FIFA ir oficiāli atļāvusi ārzemju spēlētājiem un speciālistiem pāriet līdz 30. jūnijam uz citu valstu klubiem, taču no 1. jūlija viņu līgumsaistības ar pašreizējām darba vietām atkal stāsies spēkā. Tā kā lielā daļā Eiropas un citu valstu čempionātos reģistrācijas periods jau ir noslēdzies, FIFA atļāvusi šīs personas reģistrēt arī ārpus reģistrācijas periodiem – ar nosacījumu, ka tas notiek līdz 7. aprīlim. FIFA arī noteikusi, ka uz Ukrainu pametošajiem futbolistiem, kuri ir jaunāki par 18 gadiem, neattieksies nepilngadīgu spēlētāju starptautiskas pārejas liegums.

Pagājušās nedēļas ievadā atsākās Krievijas futbola sezona, un Premjerlīgas astoņās spēlēs pamatsastāvā izgāja kopumā 73 ārzemju futbolisti jeb vidēji 4,6 katrā komandā.

Izmantotie resursi:
https://www.fifa.com/about-fifa/org...

     [+] [-]

, 2022-03-07 21:55, pirms 2 gadiem
Vatņiki ir iesnieguši CAS apelāciju pret FIFA un UEFA par izlašu un klubu diskābeli, un zinot kāda bija CAS attieksme pret vatņiku dopinga pārkāpumiem, arī šeit var būt visādi brīnumi, katrā ziņā ne mazāk korumpēti kā FIFA.

  +1 [+] [-]

, 2022-03-07 22:01, pirms 2 gadiem
karlsons13 rakstīja: Vatņiki ir iesnieguši CAS apelāciju pret FIFA un UEFA par izlašu un klubu diskābeli, un zinot kāda bija CAS attieksme pret vatņiku dopinga pārkāpumiem, arī šeit var būt visādi brīnumi, katrā ziņā ne mazāk korumpēti kā FIFA.
Tā būs pašnāvība no CAS puses ja apmierinās Krievijas velmes!

     [+] [-]

, 2022-03-07 23:09, pirms 2 gadiem
Biju pie kaimiņa rakstīja: Tā būs pašnāvība no CAS puses ja apmierinās Krievijas velmes!
Jau Jūlijs Cēzars teica - Nauda nesmird!