Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Kijevas "Dynamo" uzvar "Shakhtar" un iegūst Ukrainas superkausu

Agris Suveizda

Kijevas "Dynamo" uzvar "Shakhtar" un iegūst Ukrainas superkausu
Kijevas "Dynamo" ar trofeju
Foto: AP/Scanpix

Ukrainas pilsētā Poltavā aizvadīts Ukrainas superkausa fināls, kurā savā starpā tikās abi valsts spēcīgākie futbola klubi Doņeckas "Shakhtar" un Kijevas "Dynamo". Spēlē ar 3:1 uzvarēja "Dynamo", kas superkausu ieguva piekto reizi no astoņām iespējamajām. Vārtus uzvarētāju labā guva Oļegs Gusevs, Paps Djakatē un Artjoms Miļevskis. Doņeckas vienības labā vienīgos vārtus guva Fernandinju.

Superkausa finālā ierasti savā starpā tiekas valsts čempione un kausa ieguvēja, tomēr tā kā Doņeckas "Shakhtar" pagājušajā sezonā ieguva abas trofejas, tad pretī tai stājās Ukrainas Premjerlīgas vicečempione Kijevas "Dynamo". Abas vienības tikās arī kausa finālā, kur "Shakhtar" bija pārāks ar 2:0. Ukrainas superkauss pirmoreiz norisinājās 2004.gadā, un šis bija sestais "Shakhtar" un "Dynamo" fināls un pirmais kopš 2008.gada.

Pirms spēles par favorītu tika uzskatīts "Shakhtar", tomēr Kijevas "Dynamo", kas bez tituliem bija palicis jau divus gadus pēc kārtas, piektajā minūtē izvirzījās vadībā. Jaroslavs Rakickis savā soda laukumā nogāza Andriju Jarmoļenko, un Oļegs Gusevs ar spēcīgu sitienu pārspēja Andriju Pjatovu – 1:0. "Shakhtar" vairāk kontrolēja bumbu un 14.minūtē izlīdzināja rezultātu. Pēc stūra sitiena Oleksandrs Šovkovskis netika galā ar Fernandinju sitienu – 1:1! Pēdējā brīdī bloķēt pavisam nepiesegtā brazīlieša raidījumu nepaspēja Paps Djakatē.

Tomēr senegāliešu aizsargs, kurš atgriezās no īres Lionas "Olympique", revanšējās par šo epizodi un nerealizēto 11m soda sitienu 2008.gada superkausa finālā. 31.minūtē Gusevs, izpildot tiešo brīvsitienu, centrēja soda laukumā, un Djakatē ar galvu neatstāja nekādas cerības Pjatovam – 2:1! Pēc pārtraukuma Doņeckas klubam bija vesels lērums bīstamu uzbrukumu, tomēr izlīdzināt rezultātu tas nespēja. Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām spēles liktenis tika izšķirts. "Dynamo" pretuzbrukumā izspēlēja teicamu kombināciju, un Artjoms Miļevskis, nonākdams aci pret aci ar Pjatovu, bija nekļūdīgs – 3:1! Līdz ar to "Dynamo" izdevās pārtraukt sausuma periodu un veiksmīgi uzsākt jauno sezonu. Ukrainas čempionāta starts tiks dots jau piektdien.

Izmantotie resursi:
Футбольний клуб "Динамо" (Київ). Офіційний сайт

  -3 [+] [-]

, 2011-07-06 12:18, pirms 13 gadiem
Izskatās ka Ideje Brauns no Sochaux pievienosies Kijevas klubam.

  +2 [+] [-]

, 2011-07-06 12:55, pirms 13 gadiem
man galvenais, ka kausu cēla Sašo.