Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Dienvidamerikas vicečempione "River Plate" pusfināla mājas spēlē kapitulē ar 0:3

Agris Suveizda

Dienvidamerikas vicečempione "River Plate" pusfināla mājas spēlē kapitulē ar 0:3
Trešo vārtu autors Matiass Vinja. Foto: Reuters/Scanpix

Ļoti platu soli pretī iekļūšanai pirmajā "Copa Libertadores" finālā kopš 2000. gada spēris Sanpaulu futbola klubs "Palmeiras", kas Dienvidamerikas spēcīgākā klubu turnīra pusfināla pirmajā spēlē Argentīnā ar 3:0 sakāva "River Plate".

2021. gada janvārī arvien vēl rit "Copa Libertadores" 2020. gada sezona, kas pandēmijas dēļ pēc grupu turnīra otrās kārtas tika atlika par sešiem mēnešiem un atsākās tikai septembra vidū. Brazīlijas grands "Palmeiras", kas vienīgo reizi par Dienvidamerikas čempionu kļuvis 1999. gadā, aizvada lielisku sezonu un 11 spēlēs ir guvis 32 vārtus un nav piedzīvojis nevienu zaudējumu, pie abiem neizšķirtiem tiekot Paragvajā.

Pusfināla pirmajā spēlē pretinieks "Palmeiras" neizrādījās arī 2015. un 2018. gada čempions un 2019. gada finālists "River Plate", kas šosezon mājās bija uzvarējis visās piecās spēlēs un guvis 16 vārtus, ielaižot tikai vienus. Vadību "Palmeiras" ieguva 27. minūtē, kad Ronijs izmantoja pretinieku vārtsarga piespēli un iesita no soda laukuma stūra, 47. minūtē izgājienu viens pret vienu realizēja bijušais Doneckas "Shakhtar", "Milan" un Maskavas "Spartak" uzbrucējs Luiss Adrianu, bet 62. minūtē pēc standartsituācijas 3:0 panāca urugvajietis Matiass Vinja. Jāpiebilst, ka šosezon "River Plate" stadiona rekonstrukcijas darbu dēļ mājas spēles uzņem Buenosairesas provinces ostas pilsētā Aveljanedā. Atbildes spēle Sanpaulu gaidāma pēc nedēļas.

Arī otrā pusfinālā gaidāms Buenosairesas un Sanpaulu klubu duelis, un arī tā pirmā spēle notiks Argentīnā – nākamajā naktī "Boca Juniors" uzņems "Santos". Finālspēle plānota janvāra izskaņā leģendārajā Riodežaneiro stadionā "Maracana".