Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Gamba" uzvar pirmajā finālspēlē

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Gamba" uzvar pirmajā finālspēlē
"Gamba" futbolisti svin
vienu no vārtu guvumiem
Foto: AFP

Šodien tika aizvadīta pirmā Āzijas (AFC) Čempionu līgas finālspēle. Sava laukuma priekšrocības pārliecinoši izmantoja Osakas "Gamba" futbolisti, uzvarot "Adelaide United" ar 3:0.

"Gamba" pusfinālā izslēdza no tālākās cīņas pagājušā gada uzvarētājus "Red Diamonds", bet Adelaidas klubs uzvarēja ambiciozo "Bunyodkor", kura rindās spēlēja arī slavenais Rivaldo. Šodien tika aizvadīta pirmā finālspēle.

Osakas kluba futbolisti jau no pirmajām minūtēm pārņēma iniciatīvu, mača 37. minūtē beidzot arī atklājot rezultātu pēc precīza brazīliešu leģionāra Lukasa sitiena. Pēc sešām minūtēm tas pats Lukass atdeva lielisku piespēli Jasuhito Endo, kurš savu iespēju garām nepalaida – 2:0.

Otrajā puslaikā Japānas kluba futbolisti turpināja dominēt laukumā, 68. minūtē gūstot arī trešos vārtus, šoreiz precīzs sitiens padevās Mišihiro Jasudam. Mača izskaņā "Gamba" guva arī vēl vienus vārtus, taču tie netika ieskaitīti. Tieši pēc nedēļas komandas Adelaidā aizvadīs atbildes spēli, bet jau tagad skaidrs, ka, visticamāk, par čempioniem kļūs "Gamba" futbolisti.

AFC Čempionu līgas pirmā finālspēle

Gamba – Adelaide United 3:0 (2:0) (Lukass 37’, Endo 43’, Jasuda 68’)

Izmantotie resursi:
the-afc.com