Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Kijevas "Dynamo" nedienas turpinās

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Kijevas "Dynamo" nedienas turpinās
"Shakhtar" brazīlieši nokārtoja uzvaru
Foto: AP/Scanpix

Pēc neveiksmīgā snieguma Eiropas līgas grupu turnīrā no Kijevas "Dynamo" galvena trenera amata atkāpās Valērijs Gazajevs, bet viņa aiziešana komandu nav glābusi - Ukrainas čempionāta grandu mačā kijevieši piekāpās Doņeckas "Shakhtar".

Kijevas "Dynamo" komandas futbolisti iepriekšējā sezonā sakarīgi spēlēja Čempionu līgā, kā arī droši kontrolēja notikumus vietējā čempionātā, bet nekādu labumu no tā klubs neguva - tikt arī no grupas Eirokausos neizdevās, bet vietējā čempionātā tika izsēts pamatīgs pārsvars, un beigās bija jāsamierinās ar otro vietu.

Šis gads klubam izvērsies vēl neveiksmgāk, jo tikt Čempionu līgas grupu turnīrā neizdevās (zaudēts Amsterdamas "Ajax"), bet Eiropas līgā komanda divās spēlēs ieguvusi vien vienu punktu, atrodoties pēdējā vietā. Pēc neveiksmes spēlē ar Edgara Gaurača "Sheriff" no komandas galvenā trenera amata atkāpās Valērijs Gazajevs.

Pazīstamā speciālista vietu vismaz uz kādu laiku ieņēmis Latvijā labi zināmais Oļegs Lužnijs, kurš savulaik trenējis skandalozo "Ventu". Tieši viņa vadībā kijevieši gatavojās Ukrainas grandu mačam ar Doņeckas "Shakhtar". Viesos "Dynamo" nebija uzvarējuši jau piecus gadus, un tas nenotika arī šoreiz. Vairāk nekā 50 tūkstošu skatītāju klātbūtnē abas komandas demonstrēja augstākās raudzes futbolu, izveidoja daudz vārtu gūšanas momentu, cīnījās līdz pēdējam, ko novērtēja visi maču redzējušie skatītāji.

Lai nu kā, "Dynamo" iesvētīt Lužnija nākšanu pie stūres (nav zināms, uz cik ilgu laiku) ar uzvaru neizdevās. Jo otrā puslaika vidū un kompensācijas laikā "Shakhtar" guva divus vārtus, nodrošinot sev uzvaru ar 2:0. Vārtu guvumi Luisam Adrianu un Aleksam Teišeiru. Jāpiemin, ka doņeckiešu svētkus aizēnoja notikumi pēc mača, kad, dodoties mājās, avarēja "Shakhtar" fanu autobuss. Mira seši cilvēki, bet vēl vairāki tika hospitalizēti.

Turnīra tabulā pēc 12 kārtām pirmajā vietā atrodas "Shakhtar" (31 punkts), seko "Dynamo" (26), Artūra Karašauska "Dnipro" (23), kā arī Harkovas "Metalist" (22).

  +5 [+] [-]

, 2010-10-05 12:43, pirms 14 gadiem
Jāņem Verpakovskis atpakaļ

     [+] [-]

, 2010-10-05 13:06, pirms 14 gadiem
Lužnijs arī spēlēja Ventā. Gan ne daudz
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-10-05 18:33, pirms 14 gadiem
Tieši tā - vajag Verpi atpakaļ.