Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Āfrikas Futbola konfederācija izveido Āfrikas futbola Superlīgu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Āfrikas Futbola konfederācija izveido Āfrikas futbola Superlīgu
CAF Čempionu līga. Foto: EPA/Scanpix

LETA--AFP. No 2023.gada tiks izspēlēts Āfrikas Superlīgas turnīrs, kura balvu fonds būs 100 miljoni ASV dolāru (96 miljoni eiro), pirmdien paziņoja Āfrikas Futbola konfederācija (CAF).

Pagaidām netiek ziņots, cik vienību piedalīsies jaunajā turnīrā, tomēr tas ritēs līdzās CAF Čempionu līgas sacensībām.

"Superlīga, kas ieviesīs jaunu dvesmu Āfrikas futbola dzīvē, tiks oficiāli prezentēta augustā organizācijas asamblejā Tanzānijā," teikts CAF paziņojumā.

Par šāda turnīra izveidi pagājušajā gadā nobalsoja 54 CAF dalībvalstis.

"Mums ir ļoti daudz investoru un sponsoru, kuri vēlas ar mums sadarboties CAF Superlīgā," norāda CAF prezidents Patrīss Motsepe. "Tai ir milzīgs potenciāls būtiski celt Āfrikas futbola līmeni un padarīt to vēl spēcīgāku."

"Ievērojama naudas summa no Superlīgas tiks ieguldīta atpakaļ Āfrikas futbolā, un daļa no procesa ietver viena miljona ASV dolāru dotāciju katrai no 54 CAF biedru asociācijām ik gadu. Nauda būs paredzēta ieguldīšanai futbola un jaunatnes attīstībā."

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-07-05 10:52, pirms 2 gadiem
...re, Eiropai neizdevās....bet Āfrikai gan!