Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Premjerlīga pārtraukta netiks, spēles notiks bez skatītājiem

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Premjerlīga pārtraukta netiks, spēles notiks bez skatītājiem
Foto: Sky Sports

Anglijas Premjerlīgas vadība paziņojusi, ka turpinās čempionāta izspēli pēc ierastā grafika, par spīti pēdējā laikā pozitīviem Covid19 gadījumiem atsevišķu klubu rindās kā ''Manchester City'', ''Fulham'' un ''Sheffield United'', kas lika pārcelt dažas spēles. Uz tām gan vairs nevarēs ierasties līdzjutēji.

Anglijas Premjerlīgā šajā sezonā nospēlētas gandrīz puse spēles, taču pēdējā laikā klubu rindās parādījušies pozitīvi Covid19 gadījumi. Tā, piemēram, pirmdien tika pārcelta cīņa starp ''Manchester City'' un ''Everton'', jo Mančestras rindās bija vairāki saslimšanas gadījumi. Tikmēr vakar pārcēla Londonas ''Fulham'' un ''Tottenham'' dueli līdzīgu iemeslu dēļ. Tiek ziņots, ka arī pastarītē ''Sheffield United'' esot Covid19 inficētie. Pēdējās pārbaudēs pozitīvas analīzes tika konstatētas 18 klubu personām. Jaunieceltais ''West Brom'' galvenais treneris Sems Elardaiss aicināja līgu lemt par pārtraukumu, jo svarīgākā ir futbolistu veselība.

Līgas vadība paziņojusi, ka čempionāts pārtraukts netiks, un spēles turpināsies pēc iepriekš izstrādātā grafika: ''Mums ir pārliecība par apstiprināto Covid19 drošības protokolu, lai mači tiktu aizvadīti pēc plāna. Šīs vadlīnijas atbalsta arī Lielbritānijas valdība. Līga pilnībā atbalsta kā klubi ievieš šos noteikumus savā iekšienē. Spēlētāju un komandu personālu veselības ir mūsu galvenā prioritāte,'' teikts paziņojumā.

Decembrī atsevišķi klubi varēja uzņemt līdz 2000 līdzjutējiem uz spēlēm, taču saistībā ar strauju Covid19 gadījumu pieaugumu Lielbritānijā, turpmāk mači notiks bez skatītājiem.

Pēc aizvadītām 16 kārtām pirmajā vietā atrodas ''Liverpool'' ar 33 punktiem. Par trim punktiem atpaliek ''Manchester United'', bet četriem ''Leicester'' un ''Everton''. Jau 1. janvārī atsāksies mači ar 17. kārtas izspēli.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2020-12-31 11:47, pirms 3 gadiem
Super!👍Aiziet MU!!!💪💪💪