Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

40+5 miljoni: Itālijas pamatsastāva aizsargs Kalafjori pievienosies "Arsenal"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

40+5 miljoni: Itālijas pamatsastāva aizsargs Kalafjori pievienosies "Arsenal"
Rikardo Kalafjori. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas klubs Londonas "Arsenal" vienojies ar Itālijas piekto spēcīgāko vienību "Bologna" par aizsarga Rikardo Kalafjori pāreju. Palikuši tikai divi soļi: 22 gadus vecajam futbolistam jāiziet medicīniskās pārbaudes un jāparaksta līgums.

Vasaras pirmajā pusē notikušajā Eiropas čempionātā Rikardo Kalafjori bija Itālijas izlases pamatsastāva futbolists visās trīs apakšgrupas spēlēs, bet astotdaļfināla zaudējumu pret Šveici izlaida diskvalifikācijas dēļ. Tieši 22 gadus vecā aizsarga reids ļāva gūt vārtus kompensācijas laikā pret Horvātiju un turpināt turnīru.

Kalafjori karjeru sāka kā kreisās malas aizsargs, bet pēdējā laikā vairāk spēlējis aizsardzības centrā. Viņa pievienošanās bija Londonas "Arsenal" galvenā trenera Mikela Artetas galvenā prioritāte, un Premjerlīgas klubs ar "Bologna" vienojās pirms vairākām dienām. Tagad jau ieplānotas medicīniskās pārbaudes.

Klubi vienojušies par 40 miljoniem eiro un vēl pieciem miljoniem bonusos. Taču "Bologna" saņems tikai pusi no summas. Kalafjori pirms gada uz Boloņu devās no Šveices kluba "Basel", kas toreiz vienojās, ka saņems 50% no Kalafjori nākamā transfēra. Bāzelē aizsargs pavadīja tikai vienu sezonu. Kalafjori ir "AS Roma" akadēmijas audzēknis.

Futbolists ar "Arsenal" parakstīs piecu gadu līgumu par četriem miljoniem gadā.

Pēc medicīniskajām pārbaudēm plānots, ka Kalafjori dosies uz Amerikas Savienotajām Valstīm un pievienosies "Arsenal" tūrē. Trešdien Losandželosā paredzēta spēle pret "Bournemouth", bet sestdien gaida duelis pret Mančestras "United". Pēc tam "Arsenal" dosies uz Filadelfiju, kur 31. jūlijā spēlēs pret "Liverpool".

Pagājušajā sezonā Kalafjori Itālijas čempionāta 30 spēlēs gva divus vārtus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles. "Bologna" finišēja piektajā vietā un pirmo reizi vēsturē nodrošināja vietu UEFA Čempionu līgā.

Izmantotie resursi:
https://www.nytimes.com/athletic/56...

     [+] [-]

, 2024-07-25 12:32, pirms 2 mēnešiem
Lētāks, pieredzējušāks par to Yoro, ko uniteds pārmaksāja.

     [+] [-]

, 2024-07-25 12:32, pirms 2 mēnešiem
Ka tik nebūs kā ar Skamaku un Zaniolo, kad par ātru aizbrauc, neiztur konkurenci un pēc gadiem atgriežas jau krietni vājākā paskatā.

     [+] [-]

, 2024-07-25 19:40, pirms mēneša
labi, pret horvātiem pašās beigās izmisumā skrēja uz priekšu, pēdējā brīdī pirms bumbas zudēšanas izdevās nomest partnerim un sanāca, ka itāļi iesita .. bet vispār šajā turnīrā, manuprāt, viņš bija briesmīgs .. laikam iesita savos vārtos, visas piespēles tikai šķērsām vai atpakaļ, neko labu neparādija