Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Chelsea" par 32 miljoniem iegādājas Oskaru, Kakā varētu atgriezties Milānā

Agris Suveizda

"Chelsea" par 32 miljoniem iegādājas Oskaru, Kakā varētu atgriezties Milānā
Oskars
Foto: Professional Sport/ Scanpix

Anglijas futbola klubs Londonas "Chelsea" savā mājaslapā paziņojis par Brazīlijas olimpiskās futbola izlases pussarga Oskara iegādi. Jaunu mājvietu varētu atrast cits brazīliešu pussargs Kakā - nav izslēgts, ka viņš varētu atgriezties Itālijas "Milan", kur aizvadījis karjeras labākos gadus.

Šorīt jau vēstījām, ka oficiāli notikusi beļģu pussarga Torgāna Azāra pāreja uz Londonas "Chelsea", bet aristokrāti nule apstiprinājuši arī brazīliešu spīdekļa Oskara iegādi. Lai arī netiek atklātas līguma detaļas, tā ilgumu ieskaitot, britu prese vēsta, ka pārejas summa varētu būt 25 miljoni sterliņu mārciņu jeb gandrīz 32 miljonu eiro apmērā. Oskars, kuram septembrī apritēs tikai 21 gads, iepriekš pārstāvējis divus Brazīlijas klubus "Sao Paulo" un "Internacional", bet šomēnes valsts U-23 izlasi pārstāvēs Londonas Olimpiskajās spēlēs. Oskars kļuvis par ceturto "Chelsea" papildinājumu (turklāt - visi vidējā līnijā un ne vecāki par 23 gadiem) - londoniešiem pievienojušies arī brāļi Azāri un Marko Marins. Līdz šim dārgākais pirkums bijis Edens Azārs - par viņa pakalpojumiem "Chelsea" šķīrās no 40 miljoniem eiro.

Pēc līderu Tjagu Silvas un Zlatana Ibrahimoviča pārdošanas pastiprinājumu aktīvi meklē Itālijas "Milan". Kā prioritātes tiek minēts centra aizsargs un centra uzbrucējs, bet papildinājums varētu sekot arī vidējā līnijā. Proti, Madridi beidzot varētu atstāt brazīlietis Kakā, kurš pirmdien tikās ar "Real" galveno treneri Žozē Mourinju un nepiedalījās vakardienas draudzības spēlē pret "Real Oviedo". Bijušā pasaules labākā spēlētāja aģents apstiprināja, ka pusdienojis kopā ar "Milan" viceprezidentu Adriāno Galjāni: "Vai mēs runājām par Kakā? Jā, bet neprasiet man atklāt ko vairāk." Pāreju bremzēt gan varētu Madrides prasītā summa (ap 20 miljoniem eiro) un Kakā alga. Tikmēr "Milan" jau izdarīja piedāvājumu par Francijas čempiones "Montpellier" centra aizsargu Mapū Jangambivā, ar kuru esot panākta mutiska vienošanās - milānieši lika galdā sešarpus miljonus eiro. Ar to gan varētu būt par maz, turklāt "Montpellier" īpašnieks Luijs Nikolēns pirms dažām dienām apgalvoja, ka nepārdos aizsargu - par spīti tam, ka viņam līgumā atlicis tikai gads.

Madrides "Real", kas cer iegūt Luku Modriču, jau atvadījies no argentīniešu pussarga Fernando Gago, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja īrē Itālijas "Roma" rindās. 26 gadus veco Gago par trīsarpus miljoniem iegādājusies "Valencia", kas pēc neoficiālas informācijas savā īpašumā ieguvusi arī Serhio Kanalesu. Perspektīvais Kanaless "Valencia" ar iespēju izpirkt tika aizdots uz divām sezonām, bet sikspārņi acīmredzot jau tagad izmantos šo iespēju - paredzams, ka "Valencia" šķirsies no 7,5 miljoniem. Savukārt ar laimīgām beigām noslēdzās Matijas Destro ziepju opera. Jau vēstījām, ka Destro, cerot iegūt lielāku algu, sākotnēji noraidīja "Roma" piedāvājumu, ar ko ārkārtīgi neapmierināts bija "Genoa" prezidents, apgalvojot, ka Destro jau esot bijis apsolīts "Roma". Beigu beigās abas puses tomēr vienojās, un ar Destro, kurš gadā pelnīs pusotru miljonu, noslēgts līgums uz piecām sezonām.

Vācijas izlases pussargs Larss Benders pielicis punktu spekulācijām - Benders, kuru lenca Minhenes "Bayerm", Lēverkūzenes "Bayer" mājaslapā paziņoja, ka paliks klubā. "Bayer" pieprasītā summa esot bijusi 25 miljoni. Tikmēr Francijā, kur sezona sāksies visagrāk no lielajiem čempionātiem, darījumu tirgū joprojām valda klusums - kamēr PSG iepirkšanos jau noslēdzis, pārējiem klubiem, lai papildinātu sastāvu, vispirms ir nepieciešams pārdot. To joprojām neveiksmīgi cenšas darīt Lionas "Olympique", kas uzstādījusi pārlieku lielu cenu Mišelam Bastušam un Alī Sisoko. Lionieši bija ļoti tuvu darījumam ar AAE klubu "Al Ain", kas piedāvāja astoņus miljonus, bet "Olympique" vēlas desmit. Pārrunas starp abiem klubiem turpinās. Līdzīga situācija ir Marseļā, kas varētu atbrīvoties no Stefana Mbijā (interese Turcijā un Krievijā) un Sesara Aspilikuetas ("Chelsea"). Krietni veiksmīgāk sokas "Lille", kas izdevās uzvarēt Lionas klubu cīņā par perspektīvo labās malas aizsargu Džibrilu Sidibē (1,5 miljoni no "Troyes"), un "St.-Etienne", kas par četriem miljoniem ieguva "Caen" pussargu Romēnu Amumā.

Izmantotie resursi:
Chelsea Football Club - Official Site for News,...
Sky Sports | Sport News
Football Italia - Serie A news, fixtures,...
Sport : toute l'actualité sportive sur l'EQUIPE...
Information, actualité en direct : Ain,...

Slēpts komentārs: ovechkin137

  -3 [+] [-]

, 2012-07-25 20:47, pirms 12 gadiem
Osis losis....

  +6 [+] [-]

, 2012-07-25 20:49, pirms 12 gadiem
Labi ka vēl šo par Uskaru nav sākuši saukt, jo sc autoriem jau portugāļu valodā burtu O reti kad var ieraudzīt

  +2 [+] [-]

, 2012-07-25 20:57, pirms 12 gadiem
Skatiijos apskatu draudziibas speelei GB-Brazil.Tur vienaa momentaa,kad Oskars apkjeras ar kaadu no Chelsea speeleejoshajiem lielbritaanjiem var nolasiit no luupaam,ka vinjsh saka,ka parakstiijis liigumu ar Chelsea.Itkaa nekas iipash.Vnk interesanti.
Oscar vs Great Britain Friendly 2012 by...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-07-25 23:42, pirms 12 gadiem
Chikotilo rakstīja: Labi ka vēl šo par Uskaru nav sākuši saukt, jo sc autoriem jau portugāļu valodā burtu O reti kad var ieraudzīt
Portugālē Tu pat šīs valsts nosaukumā nevienu "o" burtu nedzirdētu Bet Oskara gadījumā vārds sākas ar "o", tāpēc tas netiek izrunāts kā "u". Gramatika šķiet ir pārāk sarežģīta lieta priekš Tevis, tāpēc labāk neizrādi savu muļķību citiem, sarunāts?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-07-26 00:00, pirms 12 gadiem
Kad Neymaru kāds pirks?

  -1 [+] [-]

, 2012-07-26 00:16, pirms 12 gadiem
Siipols rakstīja: Kad Neymaru kāds pirks?
nākamgad viņš pāriet uz barcelonu. Barcelona visus plēsīs gabalos arī slaveno chelsia.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-07-26 01:18, pirms 12 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Portugālē Tu pat šīs valsts nosaukumā nevienu "o" burtu nedzirdētu Bet Oskara gadījumā vārds sākas ar "o", tāpēc tas netiek izrunāts kā "u". Gramatika šķiet ir pārāk sarežģīta lieta priekš Tevis, tāpēc labāk neizrādi savu muļķību citiem, sarunāts?
kamēr sezonas vēl nav sākušās esi tik garlaikots,ka jau sāc te visiem pareizrakstību skaidrot,pirms tam to tevī nemanīju,saņemies vēl tikai mēnesis palicis

  +1 [+] [-]

, 2012-07-26 01:22, pirms 12 gadiem
Siipols rakstīja: Kad Neymaru kāds pirks?
nu drīzākais galamērķis kā jau Samss teica Barca,tikai īsti nezin kad,pēc olimpiādes,vai pēc nākamās sezonas,bet nu skatoties kā Barca uzlabo sastāvu(pat tad,ja iepriekšējā sezona ir vismaz ar 50milj plusā),tad liekas,ka viņi jau tagad krāj naudu,lai varētu samaksāt tos 60milj par kuriem runā

  +2 [+] [-]

, 2012-07-26 07:37, pirms 12 gadiem
Par triloģiju Azārs, Azārs1 un Azārs 2, Chelsea saņem Oskaru!

     [+] [-]

, 2012-07-26 08:32, pirms 12 gadiem
The Special One rakstīja: no twitter.com

PLTransferCentre ‏""Chelsea have agreed an £8m fee with Marseille for Cesar Azpilicueta. #CFC""

tā vien izskatās, ka vēl 1 jauns talants pievienojas Chelsea.
Twiterī ir pārāk daudz muļķību, nevar ņemt par pilnu visu ko tur raksta, kaut gan interese no Chelsea par Aspilikuetu ir.

     [+] [-]

, 2012-07-26 08:32, pirms 12 gadiem
NilsK rakstīja: kamēr sezonas vēl nav sākušās esi tik garlaikots,ka jau sāc te visiem pareizrakstību skaidrot,pirms tam to tevī nemanīju,saņemies vēl tikai mēnesis palicis
Dīvaini, ka nemanīji, jo es to daru regulāri Personvārdi ir mans hobijs

  +1 [+] [-]

, 2012-07-26 08:33, pirms 12 gadiem
ABa rakstīja: Par triloģiju Azārs, Azārs1 un Azārs 2, Chelsea saņem Oskaru!
Holivuda pārceļas uz Londonu. Labs

  +1 [+] [-]

, 2012-07-26 08:43, pirms 12 gadiem
NilsK rakstīja: nu drīzākais galamērķis kā jau Samss teica Barca,tikai īsti nezin kad,pēc olimpiādes,vai pēc nākamās sezonas,bet nu skatoties kā Barca uzlabo sastāvu(pat tad,ja iepriekšējā sezona ir vismaz ar 50milj plusā),tad liekas,ka viņi jau tagad krāj naudu,lai varētu samaksāt tos 60milj par kuriem runā
Viss atkarīgs no Santos un paša Neimara noskaņojuma, pēdējā info tak ir, ka vispār taupīs un nepārdos viņu līdz PK2014

  +1 [+] [-]

, 2012-07-26 16:35, pirms 12 gadiem
Un kas ar Halku notiek? Būs-nebūs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja