Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Mančesteras "United" draud naudas sods

Mančesteras "United" draud naudas sods
Sers Alekss Fergusons
Foto: AFP

Anglijas futbola Premjerlīgas klubam Mančesteras "United" var tikt uzlikts naudas sods par vairāk nekā sešu brīdinājumu nopelnīšanu svētdien notikušajā līgas mačā pret Londonas "Chelsea".

Premjerlīgas nolikums paredz, ka komandai, kas pārsniegusi dzelteno "plāksteru" noteikto limitu, piespriežams naudas sods apmēros līdz 25 tūkstošiem sterliņu mārciņu. Spēlē starp abiem Anglijas futbola flagmaņiem Aleksa Fergusona vadītais Mančesteras klubs nopelnīja septiņus brīdinājumus.

Tāpat Premjerlīgas vadība plāno izmeklēt incidentu mača izskaņā, kad "United" aizsargs Rio Ferdinands asi nospēlēja pret "Chelsea" priekšējās līnijas līderi kotdivuārieti Didjē Drogbā, kā rezultātā pēdējam bija nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Fergusons uzskata, ka viņa padotie nav spēlējuši rupji, bet sīkāk mača galvenā tiesneša Maika Railija rīcību nekomentē. "Spēle bija asa, taču nevienu rupju paņēmienu tajā nesaskatīju. Cilvēkiem patīk runāt dažādas lietas par tiesnešiem, bet man ir grūti šajā ziņā ko komentēt. Es nevēlos to apspriest," sacīja "United" treneris.

Savukārt "Chelsea" galvenais treneris Luišs Felipe Skolari ir pārliecināts, ka tiesneša darbība atbildusi normas robežām. "Ja spēlētāji nevēlas tiesnesi respektēt, tad šādiem gadījumiem piemērotas dzeltenās un sarkanās kartiņas. Pilnīgi vienalga vai tie ir Mančesteras vai "Chelsea" futbolisti," teica Skolari.

Izmantotie resursi:
bbc.com

1 2 54 komentāri

  -3 [+] [-]

, 2008-09-22 16:37, pirms 16 gadiem
ha ha
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-09-22 16:42, pirms 16 gadiem
Reilijs bija pārm*zis jēgu - tāpēc dalīja kartiņas pa labi un pa kreisi un svilpa pie vismazākās saskares, tādējādi mēģinādams izvairīties no liekiem asumiem.
Pāris no kartiņām nebija īsti pamatotas (piem., Berbatovam).

  -4 [+] [-]

, 2008-09-22 16:44, pirms 16 gadiem
ASV valdība samaksās sodu (lasi: AIG, kur nepilni 80%akciju pieder ASV federālai bankai)!!

  -3 [+] [-]

, 2008-09-22 16:46, pirms 16 gadiem
kemrausis rakstīja: ASV valdība samaksās sodu (lasi: AIG, kur nepilni 80%akciju pieder ASV federālai bankai)!!
izcēlies

  +1 [+] [-]

, 2008-09-22 16:50, pirms 16 gadiem
isti_nezinu rakstīja: muusu draugs reilijs labi pastraadaajis..
''draugs''

  +1 [+] [-]

, 2008-09-22 16:51, pirms 16 gadiem
nu par traku mētāja tās kartiņas! kādas 2-3 liekas! tai pašā laikā par pāris līdzīgiem pārkāpumiem Railijs tikai orāli pabrīdināja chelsea spēlētājus! to gan arī vienā epizodē šim Rūnījs šķiet rādīja un pat komentētaji to pieminēja!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-09-22 16:54, pirms 16 gadiem
Konkrēta tiesāšana. Sarkano kartīti studijā par šo tiesāšanu, lūdzu!

  -4 [+] [-]

, 2008-09-22 16:55, pirms 16 gadiem
Pat es kā MU neatbalstošs skatītājs vakar piefiksēju, ka referijs ļoti dāsni dalīja dzeltenās... un pārsvarā vienā virzienā Dažas no tām, protams, bija ļoti diskutablas.

  -3 [+] [-]

, 2008-09-22 16:57, pirms 16 gadiem
Pelnīti, pelnīti!!

  -2 [+] [-]

, 2008-09-22 16:58, pirms 16 gadiem
labaak kada lieka kartinja nekaa par maz!
citadi, kad kads ir izsists no ierindas uz pussezonu vai pat vairaak, tad visi saka - "vai cik zheel", "neveicas chalim" utt

  +4 [+] [-]

, 2008-09-22 17:00, pirms 16 gadiem
timoty rakstīja: labaak kada lieka kartinja nekaa par maz!
citadi, kad kads ir izsists no ierindas uz pussezonu vai pat vairaak, tad visi saka - "vai cik zheel", "neveicas chalim" utt
viena dzeltenā kartīte izglābs no traumas?

  +3 [+] [-]

, 2008-09-22 17:01, pirms 16 gadiem
Cik klausījos un lasīju dažādu ekspertu pēcspēles komentārus un kopsavilkumus, visi bija vienisprātis vienā jautājumā - Railijs aizvadīja ļoti vāju spēli! Galīgi nav runas, ka viņš būtu tiesājis kādam baigi par labu vai par sliktu, runa ir par to, ka viņš tiesāja vienkārši tizli.

  -3 [+] [-]

, 2008-09-22 17:03, pirms 16 gadiem
es tā arī īsti nesaprotu, ja par Railiju ir sliktas atsauksmes arī Anglijā bijušas kāpēc viņš bieži šadus svarīgus mačus tiesā...nav pirmā reize kad tiesā starp līderiem spēles

  -1 [+] [-]

, 2008-09-22 17:06, pirms 16 gadiem
Ferdinandam, Skoulzam, Evram un Berbatovam Reilijs pirms dzeltenajām vismaz vienu reizi mutiski aizrādīja. Paši vainīgi, ka pēc tam turpina spēlēt uz noteikumu pārkāpšanas robežas... CR pelnīti dabūja par mutes palaišanu pēc neveiksmīga tēlojuma...
Neatceros, kas tur bij ar Rūniju un Nevilu.

Paši vainīgi - iesēdās aizsardzībā, nācās bieži vien iesaistīties divcīņās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-09-22 17:08, pirms 16 gadiem
reinis2408 rakstīja: es tā arī īsti nesaprotu, ja par Railiju ir sliktas atsauksmes arī Anglijā bijušas kāpēc viņš bieži šadus svarīgus mačus tiesā...nav pirmā reize kad tiesā starp līderiem spēles
Un kāpēc pie mums Lajuks joprojām tiesā?

Līdzīgi ir ar Railiju - autoritāte Anglijas futbolā tomēr... un nav jau nemaz sliktas klases tiesnesis, vienkārši gadās.. khem.. melnās dienas. Būtu tikai jauki, ja jau pirms spēles kāds spētu noteikt - būs šodien melnā diena vai nebūs, lai nav laukumā visādi brīnumi jāredz.

  +1 [+] [-]

, 2008-09-22 17:11, pirms 16 gadiem
monstrs rakstīja: ai nu beidziet, tiesnesis jau pašā sākumā parādija, ka diskutēšana ar viņu "maksā" dzelteno kartiņu, un neviens nav vainīgs, ja MU spēlētāji ir tik stulbi, ka to nesaprot. Paši vainīgi. Un MU tiešām spēlē vairāk rupji nekā asi, un beidzot kāds tiesnesis to novērtēja, nekā citi izlikās neredzam. Protams bija epizode, kad arī Chelsea varēja par rupjību iedot dzelteno, bet tiesnesis to neizdarija, tāpat kā varēja iedot 11 m uz MU vārtiem, bet neiedeva. Tā ir spēle, un laukumā emocijas nedrīkst valdīt pār saprātu.
Atrastos bariem futbola ekspertu, kas gadu desmitus seko Premjerlīgai, dažādi bijušie treneri un spēlētāji, kas smagi tev oponētu. Te nav runas pr kaut kādu pārmērīgu izrunāšanos, rupjību vai vēl sazin ko. Railijs reāli nespēja vadīt spēli un principā to bojāja. Tā teikt, bija galvenais aktieris laukumā, kaut ideālā gadījumā vajadzēja būt vispār nemanāmam.

  +2 [+] [-]

, 2008-09-22 17:15, pirms 16 gadiem
Šīm daudzajām dzeltenajām kartiņām ir viens vienīgs izskaidrojums - Ferguosna pirmspēles nesaudzīgie izteicieni FA virzienā, pirmkārt, jau komentējot Terija diskābeļa atcelšanu + uzbraucieni FA tiesnešu komitejas šefam Kītam Haketam. Atbilde no refu puses bija redzama vakardienas spēlē. Rūnijam, Skoulzam un varbūt vēl kādam kartiņas bija par lietu, bet pusi no septiņām varēja arī nedot. Salīdzinājumam: vienā spēles epizodē A. Kols izdarīja tikpat rupju pārkāpumu kā Skoulzs/Rūnijs, bet nedabūja dzelteno. Tas lai paliek uz Railija sirdsapziņas, kapēc bija tik daudz kartiņas. Spēle patiešām šoreiz nebija rupja. Un tie 25 000 ''United'' patiešām būs ''ļoti sāpīgi''...

  -3 [+] [-]

, 2008-09-22 17:24, pirms 16 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Šīm daudzajām dzeltenajām kartiņām ir viens vienīgs izskaidrojums - Ferguosna pirmspēles nesaudzīgie izteicieni FA virzienā, pirmkārt, jau komentējot Terija diskābeļa atcelšanu + uzbraucieni FA tiesnešu komitejas šefam Kītam Haketam. Atbilde no refu puses bija redzama vakardienas spēlē.
Iespējams tas ir, bet tik pat labi izskatās vienkārši pēc sazvērestības teorijas. Pierādījumu nav.

     [+] [-]

, 2008-09-22 17:50, pirms 16 gadiem
Railijs vienkārši visas spēles garumā nespēja saprast pats un ieskaidrot spēlētājiem, cik tad īsti asi šodien drīkst spēlēt un kad ir sods! Piemēram tad kad Nevils dabūja dzelteno pret Anelka, pirms tam labi bija redzams kā Anelka parāva Gariju aiz pleca un tādā veidā viņu apskrēja. Rezultātā Nevila neapmierinātība, izklupiens kājās un pelnīta dzeltenā! Kaut gan pirms tam bija sods pret Nevilu. Tādas situācijas bija diezgan daudz, kad par līdzīgiem(ļoti līdzīgiem) pārkāpumiem vienā situācijā nosvilpj otrā nē! Tāda tiesāšana nevajadzīgi padara nervozus spēlētājus un rezultātā arī parādās rupjības. Un tā nu viennozīmīgi ir tiesneša vaina! Atkārtošos, bet EPL tiesāšana ir diezgan slikta tieši tajā aspektā, ka pie viena tiesneša drīkst spēlēt asi, pie cita dzeltenā pie mazākā pārkāpuma. Šajā ziņā Spānija ir tālu priekšā EPL, jo tur pārkāpumu izpratne un sodu piemērošana ir ļoti līdzīga visiem tiesnešiem. Varbūt FA vajadzētu šajā virzienā veltīt lielāku darbu nevis izskatīt katru sarkano vai dzelteno kartiņu un incidentu uz laukuma.
P.S. Nenoliegšu, ka lielākā daļa dzelteno kartiņu MU tika piešķirtas pamatoti!

     [+] [-]

, 2008-09-22 17:54, pirms 16 gadiem
Ar MU tas viss notiek, tikai taapeec, ka tas ir MU, ar Arsenal viss kas notiek, notiek taapeec, ka tas ir Arsenal, bet Chelsea muuzhiigi paveicaas (izlozes, shitais utt.) tikai taapeec, ka tas ir Chelsea.. taa dabaa iekaartots, ko padariisi!
neko iipasi gudru jau neuzrakstiiju tagad, bet nu...

  +1 [+] [-]

, 2008-09-22 17:58, pirms 16 gadiem
Nu paveicās arī ka G. Nevills nedabuja otru dzeltenu, kas butu parvertusies sarkanaja, kad Ballaks gar laukuma malu skreja un Nevills nokavedams sļūca, bet trāpija Ballakam kājās, protams, Ballaks kā džentlmenis saglabaja lidzsvaru nevis krita, kā to butu darijis CR7.

  +3 [+] [-]

, 2008-09-22 18:00, pirms 16 gadiem
chelseachamps rakstīja: Nu paveicās arī ka G. Nevills nedabuja otru dzeltenu, kas butu parvertusies sarkanaja, kad Ballaks gar laukuma malu skreja un Nevills nokavedams sļūca, bet trāpija Ballakam kājās, protams, Ballaks kā džentlmenis saglabaja lidzsvaru nevis krita, kā to butu darijis CR7.
Bij jau gan tāda situācija, tas tiesa... Arī par Ballaku!

  -1 [+] [-]

, 2008-09-22 18:32, pirms 16 gadiem
jabut manuprat loti atskiriga limena komandai lai sanemtu tik daudz pamatotu bridinajumu....bet reti kurs no tiem bija pamatots

  -4 [+] [-]

, 2008-09-22 18:39, pirms 16 gadiem
kemrausis rakstīja: ASV valdība samaksās sodu (lasi: AIG, kur nepilni 80%akciju pieder ASV federālai bankai)!!
Cik mēs gudri... Tad jau esi arī laikam informēts, ka AIG gandrīz aizgāja pa grunti? Ja valdība nebūtu iedevusi 85 triljonus uz 2 gadiem lai šie noturētos uz ūdens, nebūtu ManUtd vairs nebūtu shirt sponsora . Tā, ka piķos vien MU paši..

     [+] [-]

, 2008-09-22 18:42, pirms 16 gadiem
tak lieki diskuteet sheit visi briidinaajumi bija pamatoti, jo tiesnesi pirmstam gandriiz visus jau mutiski bija pabriidinaajis, ka naakamais paarkaapums buus dzeltenaa, laikam iesaaceeji futbolaa te saka ka nebija pelniitas dzeltenaas mu speeleetaajiem,jo dzelteno nedot tikai par rupju vienu paarkaapumu bet par daudziem un ne tik rupjiem paarkaapumiem kur piemeeram beerbatovs dabuuja, jaa atdziistu railiijs nelaava speelei briivi riteet savu gaitu saraustiija drusku sho machu.Jaa taapat kaa mu speeleetaajus briidinaaja taapat arii chelsea speeleetaajus briidinaaja, ka naakamais paarkaapums buus dzeltenaa, chelsea speeleetaaji gudraaki otro reizi vairs nepaarkaapa.

  -1 [+] [-]

, 2008-09-22 18:57, pirms 16 gadiem
SUPORT_CHELSEA rakstīja: laikam iesaaceeji futbolaa te saka ka nebija pelniitas dzeltenaas
Jā-jā, visi tie BBC, SkySports, ESPN un pārējie eksperti ir pilnīgi iesācēji. Vienīgi tu tāds vieds pagadījies.
Kas tad ir Alans Šīrers vai Sems Alerdaiss salīdzinājumā ar esports biedru SUPORT_CHELSEA.

  +2 [+] [-]

, 2008-09-22 18:59, pirms 16 gadiem
Tiesnesis baigi saudzeja MU ,tur vajadzeja vismaz divas sarkanas paradit,Scolam un ferdinantam

  +2 [+] [-]

, 2008-09-22 19:00, pirms 16 gadiem
artuurs.k. rakstīja: Jā-jā, visi tie BBC, SkySports, ESPN un pārējie eksperti ir pilnīgi iesācēji. Vienīgi tu tāds vieds pagadījies.
Kas tad ir Alans Šīrers vai Sems Alerdaiss salīdzinājumā ar esports biedru SUPORT_CHELSEA.
tak vinji jau to pashu arii teica

  -2 [+] [-]

, 2008-09-22 19:03, pirms 16 gadiem
SUPORT_CHELSEA rakstīja: tak vinji jau to pashu arii teica
Nē, viņi teica, ka dzelteno kartīšu apjoms bija drusku par traku.

  -1 [+] [-]

, 2008-09-22 19:05, pirms 16 gadiem
ReinX rakstīja: Cik mēs gudri... Tad jau esi arī laikam informēts, ka AIG gandrīz aizgāja pa grunti? Ja valdība nebūtu iedevusi 85 triljonus uz 2 gadiem lai šie noturētos uz ūdens, nebūtu ManUtd vairs nebūtu shirt sponsora . Tā, ka piķos vien MU paši..
HA-HAA, tā jau ir AIG problēma nevis MU! Varētu padomāt, ka tādam klubam kā MU būtu problēmas ar sponsoru dabūšanu ko likt uz krekliem Tādos klubos (arī Chelsea, Arsenal utt) sponsori stāv rindā lai savu logotipu izvietotu uz krekliem!!!

     [+] [-]

, 2008-09-22 19:05, pirms 16 gadiem
artuurs.k. rakstīja: Nē, viņi teica, ka dzelteno kartīšu apjoms bija drusku par traku.
nee vinji teica ka daudzums pa traku, bet nevis nepelniitas dzeltenaas, divas dazaadas lietas, anglene jaamaacaas tev puika

  -1 [+] [-]

, 2008-09-22 19:27, pirms 16 gadiem
SUPORT_CHELSEA rakstīja: nee vinji teica ka daudzums pa traku, bet nevis nepelniitas dzeltenaas, divas dazaadas lietas, anglene jaamaacaas tev puika
Tu domā, ka, nosaucot mani par puiku un apšaubot manas angļu valodas zināšanas, pastiprini savus argumentus par dzeltenajām kartītēm? Jāsaka, ka tieši šāda diskusiju kultūra norāda uz vai nu nelielu vecumu vai arī ne pārāk augstu intelekta līmeni. Tas tā, cik līdz šim esmu novērojis.

Bet tagad paskaidro, kā cilvēks var uzskatīt, ka minētajā spēlē tiesnesim nevajadzēja rādīt tik daudz kartīšu, vienlaicīgi uzskatot, ka tomēr vajadzēja dot visas kartītes?
Man šķiet, ka cilvēks, kuru nevajā šizofrēniska rakstura traumas, teiks vai nu vienu vai arī otru. Un šķiet, ka mēs abi dzirdējām ekspertu viedokli, ka tiesnesim nevajadzēja rādīt tik daudz kartīšu.

     [+] [-]

, 2008-09-22 19:33, pirms 16 gadiem
ha ha, vecais zoons Railijs,tas nav tas pats letiņu draugs EURO2004, kad mūsējie spēlēja pret vāciešiem????
1 2 54 komentāri