Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Pahars: "Jaunā futbolista darbiņus Anglijā veica arī pats Beils"

Jānis Celmiņš

Pahars: "Jaunā futbolista darbiņus Anglijā veica arī pats Beils"
Marians Pahara "Southampton" kreklā. Foto: thesefootballtimes.co

Latvijas futbola izlases bijušajam uzbrucējam Marianam Paharam, kurš lielu savas karjeras daļu aizvadīja “Southampton” klubā Anglijā, bijis savs kluba akadēmijas futbolists – jaunais spēlētājs, kurš rūpējies par futbola apavu tīrīšanu un dažādām citām lietām, lai Paharam par to nebūtu jādomā pašam.

Latvijas futbola izlases bijušais kapteinis Kaspars Gorkšs sporta sarunu šova “eXi” Ziemassvētku epizodē pastāstīja par kādu tradīciju, kas valda Anglijas futbola klubos. Katram no komandas spēlētājiem ir savs palīgs – jaunais spēlētājs, kurš rūpējas par pieredzējušā spēlētāja labsajūtu. Viņa pienākumos ietilpst futbola apavu tīrīšana pēc treniņiem un spēlēm, kā arī daudzi citi pienākumi, kurus liek izpildīt pieredzējušie komandas spēlētāji. Ziemassvētku laikā jaunie spēlētāji tiek apdāvināti, lielākoties saņemot finansiālas pateicības.

“Viņa uzdevums ir tīrīt apavus, sakārtot skapīti… darīt visu to, ko neizdara pieredzējušie. Ziemassvētku laikā šis jaunais spēlētājs par to saņem dāvanu. Visbiežāk viņi vēlas naudu, Anglijā tā ir tradīcija,” klāsta Gorkšs, atceroties, ka pieredzējušie spēlētāji jaunajiem piedāvājuši dažādas derības, lai tiktu pie papildu dāvanām.

Pēc raidījuma publicēšanas kāds tā skatītājs, kurš portālā Sportacentrs.com reģistrējies ar lietotāja vārdu sandis444444, interneta komentārā minēja, ka dzirdējis stāstu par Marianu Paharu un viņa palīgu “Southampton” klubā, kurš it kā esot bijis pats Gerets Beils. Tolaik viņš ienācis "Southampton" sastāvā.

Sazinājāmies ar Paharu pašu, lai noskaidrotu, kā bija patiesībā. “Jā, bija arī "Southampton" komandā tāda tradīcija, ka jaunie spēlētāji tika piesaistīti komandas pieredzējušajiem futbolistiem palīgā. Tur ietilpa arī buču tīrīšana, jā, un dažas citas lietiņas. Ūdens pienešanu gan neatceros (smejas). Tas bija pārsvarā par jaunajiem futbolistiem no kluba akadēmijas, atminos, ka arī Geretam Beilam bija tas jādara, kad viņš ienāca "Southampton" sastāvā. Beils mans jaunais palīgs? Nē, mans gan viņš nebija, kādam citam. Un jā, tad vēlāk viņiem tika pasniegtas dāvanas par paveikto. Atceros, ka tur dažādas dāvanas bija - bija arī tāda, ka sagatavo trīs aploksnes un katrā ieliek savu naudas summu, piemēram, 200 poundi, 100 un necik, un tad varēja izvēlēties aploksni, kuru saņemsi. Tā ka varēja sanākt izvēlēties arī neīsto,” atcerējās Pahars.

Pahars Anglijas Premjerlīgas klubam “Southampton” pievienojās 1998. gadā. Tā sastāvā viņš debitēja 1999. gada pavasarī. Sezonas četrās atlikušajās spēlēs Latvijas izlases futbolists guva trīs vārtus, tostarp divus sezonas izšķirošajā cīņā. Viņš kļuva par “Southampton” uzbrukuma līderi un līdzjutēju mīluli. Savā pirmajā pilnajā sezonā Pahars guva 13 vārtus, un arī nākamajās divās bija starp Premjerlīgas rezultatīvākajiem futbolistiem. Par viņu interesi izrādīja pat “Manchester United”, bet pēc 2001./2002. gada sezonas Pahars guva nopietnu savainojumu, zaudējot vietu gan kluba, gan Latvijas izlases pamatsastāvā. Arī turpmāk Pahars mocījās ar savainojumiem un nākamajās trijās sezonās “Southampton” sastāvā aizvadīja vien 15 spēles.

Sporta sarunu šova "eXi" Ziemassvētku epizode pilnā garumā skatāma ŠEIT!

     [+] [-]

, 2022-12-20 14:42, pirms gada
Cik daudziem talantīgiem sportistiem traumas neļauj sasniegt maksimālo karjerā.
Manchester United - tas būtu bijis labs ieraksts Latvijas futbola vēsturē.

     [+] [-]

, 2022-12-20 15:05, pirms gada
Dinamo'1988 rakstīja: Cik daudziem talantīgiem sportistiem traumas neļauj sasniegt maksimālo karjerā.
Manchester United - tas būtu bijis labs ieraksts Latvijas futbola vēsturē.
Tas gan jā, bet nu protams mūsdienās MU kontekstā dažiem nāk smīni, ja par to runā kā par superklubu (esmu MU atbalstītājs un manā saktījumā klubs joprojām kotējas augsti). Toties tajā laikā tas skaitījās viens no specīgākajiem klubiem Eiropā. Ja nemaldos, tad SAFam parādījās liela interese par Paharu, tad, kad viņš Stamam izmeta bumbu starp kājām un iesita golu.