Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Premjerlīga Covid-19 pieaugošās saslimšanas dēļ pagaidām kalendāru nekoriģēs

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Premjerlīga Covid-19 pieaugošās saslimšanas dēļ pagaidām kalendāru nekoriģēs
Līdere ''Manchester City''. Foto: Imago Images/Scanpix

Šodien notika Premjerlīgas 20 komandu sapulce, kurā netika nobalsots par nākamo divu kārtu, kas notiks 26. un 28. decembrī, spēļu atcelšanu saistībā ar klubu rindās pieaugušo inficēšanos ar Covid-19.

Anglijas Premjerlīgas komandās pēdējo nedēļu laikā pieaugusi saslimšana ar Covid-19. Pagājušās nedēļas laikā 42 Premjerlīgas klubu spēlētājiem tika konstatētas pozitīvas analīzes, kas ir augstākais rādītājs kopš pandēmijas sākuma. No svētdien paredzētajām desmit spēlēm notika tikai puse, kamēr ''Chelsea'' lūgumu pārcelt maču pret ''Wanderers'' līga noraidīja.

Līdz nākamā gada 2. janvārim klubiem jāaizvada vēl trīs spēļu kārtas, par ko šaubas esošajos apstākļos izrāda lielākā daļa klubu. ''Tas ir neiespējami, mums nav spēlētāju. Ir jādomā, ka būs vēl futbolisti ar pozitīviem gadījumiem. Spēlēt 26. un 28. decembrī nav iespējams. Mēs to gribētu, taču mums vajadzīga palīdzība ar kalendāru,'' pēc neizšķirta 2:2 pret ''Tottenham'' atklāja Liverpūles galvenais treneris Jirgens Klops.

Šodien notika Premjerlīgas 20 klubu sapulce, kurā netika lemts atcelt 26. un 28. decembrī paredzētās spēles. Tikšanās laikā ticis ieteikts, ka, ja komandai ir 13 laukuma spēlētāji un vārtsargs, tad spēlei ir jānotiek. Tā, piemēram. ''Chelsea'' svētdien pret ''Wanderers'' bez 11 pamatsastāva futbolistiem pieteica vēl sešus rezervistus.

Sarunas vēl notiek par spēļu samazināšanu Anglijas Ligas kausā un FA kausā. Tā, piemēram, FA kausā nenotiktu atbildes spēles trešajā un ceturtajā kārtā, bet Līgas kausā uzvarētājs vienā spēlē noskaidrotos pusfinālos.

Pēc 18 spēļu kārtām līdere ar 44 punktiem ir Mančestras ''City'', kas par trim punktiem apsteidz ''Liverpool'', bet par sešiem punktiem Londonas ''Chelsea''.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...