Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Fulham" pagarina līgumu ar pieredzējušo brazīlieti Viljanu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

"Fulham" pagarina līgumu ar pieredzējušo brazīlieti Viljanu
Viljans. Foto: AP/Scanpix

LETA--AFP. Anglijas premjerlīgas futbola klubs Londonas "Fulham" pagarinājis līgumu ar pieredzējušo brazīlieti Viljanu.

Līgums ar 34 gadus veco Viljanu Boržisu da Silvu vai vienkārši Viljanu noslēgts uz vienu sezonu ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu.

Iepriekšējā sezonā uzbrūkošais pussargs 27 premjerlīgas spēlēs guva piecus vārtus.

Brazīlietim pēc aizvadītās sezonas līgums ar "Fulham" bija beidzies un viņš jau sāka apmeklēt citas premjerlīgas vienības "Nottingham Forest" treniņu bāzi, tomēr pats pirmdien paziņoja, ka paliks Londonas klubā.

"Priecājos, ka palikšu "Fulham" vēl uz gadu," vienības mājaslapa citē Viljanu. "Priecāšos turpināt darbu ko ar komandas biedriem iesākām pagājušajā sezonā. Domāju mēs varam šosezon nospēlēt vēl labāk."

Karjeru Viljans uzsāka pašmāju klubā "Corinthians", no kura 2007.gadā pārcēlās uz ukraiņu vienību Doneckas "Šahtar", tur aizvadot sešas sezonas. Neilgu brīdi brazīlietis spēlēja Krievijas klubā Mahačkalas "Anži", pēc kā no 2013.gada līdz 2020.gadam pārstāvēja Londonas "Chelsea". Vēl sezonu Vilians spēlēja citā Londonas klubā "Arsenal", tad uz gadu atgriezās "Corinthians", līdz pagājušās sezonas sākumā pievienojās "Fulham".

Ar "Šahtar" brazīlietis kļuva par četrkārtēju Ukrainas čempionu un izcīnīja UEFA Kausu (tagad Eiropas līga), bet ar "Chelsea" divas reizes uzvarēja premjerlīgā un reizi UEFA Eiropas līgā.

Brazīlijas izlasē Viljans no 2011.līdz 2019.gadam aizvadīja 70 spēles un guva deviņus vārtus, palīdzot valstsvienībai triiumfēt 2019.gada "Copa America" turnīrā.

"Fulham" pagājušajā sezonā atgriezās premjerlīgā un ierindojās desmitajā vietā, Anglijas (FA) kausā sasniedza ceturtdaļfinālu, bet Anglijas Līgas kausā izstājās otrajā kārtā.

Izmantotie resursi:
LETA