Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

MLB komandas ''Cubs'' īpašnieki izrāda interesi par ''Chelsea'' iegādi

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

MLB komandas ''Cubs'' īpašnieki izrāda interesi par ''Chelsea'' iegādi
Tomass Riketss. Foto: Moneyinc.com

Beisbola komandas Čikāgas ''Cubs'' īpašnieki Riketsu ģimene paziņojusi, ka veidos investoru grupu, kura izteiks piedāvājumu par Londonas ''Chelsea'' iegādi. Marta sākumā Romāns Abramovičs izlika klubu pārdošanā, bet pagājušajā nedēļā Lielbritānijas valdība iesaldēja visus Abramoviča īpašumus.

Romāns Abramovičs par Londonas ''Chelsea'' īpašnieku kļuva 2005. gadā, toreiz par komandu samaksājot 140 miljonus sterliņu mārciņu. Krievijas iebrukums Ukrainā veicināja dažādas ekonomiskas sankcijas no Rietumu valstīm, tostarp Lielbritānijas. Sākotnēji Abramovičs vēlējās ātri pārdot klubu pirms Lielbritānijas valdība nosaka sankcijas pret viņu, taču tas neizdevās. 10. martā Lielbritānijas valdība iesaldēja visus Abramoviča īpašumus.

Tas nozīmēja apgrūtinājumus arī Londonas ''Chelsea'', kura vairs nevarēja tirgot biļetes uz spēlēm, kā arī pārdot atribūtiku. Tāpat tai šobrīd ir liegums pirkt vai pārdot futbolistus, kā arī slēgt jaunus līgumus ar esošajiem futbolistiem. Futbola klubam tika izsniegta īpaša licence, kas ļauj aizvadīt turpmākās spēles, maksāt darbiniekiem un sezonas abonementu īpašniekiem apmeklēt mačus.

''Chelsea'' iegāde ieinteresējusi vairākus potenciālos pircējus. Par pēdējo no tām kļuvusi Riketsu ģimene, kurai pieder ASV beisbola komanda Čikāgas ''Cubs''. ''Riketsu ģimene var apstiprināt, ka mūsu vadībā tiks izveidota investoru grupa, kas nosūtīs savu iegādes piedāvājumu par Londonas ''Chelsea'' šo piektdien,'' teikts ģimenes izplatītajā paziņojumā. ''Kā ilggadējiem sporta komandas īpašniekiem mēs saprotam svarīgumu sasniegt labus rezultātus laukumā, pie reizes cienot kluba tradīcijas un tās fanus.''

Šī nav pirmā reize, kad ''Cubs'' īpašnieki interesējas par ''Chelsea'' iegādi. Vispārēju izpēti par iespējamu ''Chelsea'' iegādi Riketsu ģimene jau veica 2018. gadā. ''Chelsea'' gan būs nepieciešama papildus izsniegta licence no Lielbritānijas valdības, lai to varētu pārdot. Riketsu ģimenes laikā Čikāgas ''Cubs'' vienu reizi triumfējusi beisbola līgā, to izdarot 2016. gadā. Komanda tai pieder kopš 2009. gada.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2022-03-18 09:43, pirms 3 gadiem
man šķiet, ka problēmas pārdot čelsi varētu slēpties tajā ziņa, ka Abramovičs visu laiku ir aizdevis naudu klubam, jo tak ar kluba ieņēmumiem nevar veikt milzu transfērus un maksāt superlielas algas....Abramovičs pats visu laiku saka, ka mīl futbolu, mīl čelsi un šo naudu nekad no kluba nepieprasīšot...bet kurš viņam tic? ....nu, pārdos šodien čelsi par 300 miljoniem, karš kaut kad beigsies un Romāns pieprasīs no jaunajiem kluba īpašniekiem šo parādu segt? ...cik īsti ir tā summa, ka šis aizdevis klubam?...kurš zin?