Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Mourinju: "Futbolisti ir nodevuši manu ieguldīto darbu"

Rolands Eliņš

Mourinju: "Futbolisti ir nodevuši manu ieguldīto darbu"
Žuzē Mourinju
Foto: AP/Scanpix

Anglijas futbola kluba „Chelsea” galvenais treneris Žuzē Mourinju pēc kārtējā zaudējuma Premjerlīgā paziņoja, ka uzskata savu ieguldīto darbu par nodotu, taču joprojām vēlas palikt komandā. Savukārt līderes "Leicester" galvenais treneris Klaudio Ranjēri norādīja, ka galvenais mērķis joprojām ir nodrošināt palikšanu līgā.

„Viena no manām labākajām īpašībām ir prasme nolasīt savu futbolistu spēli,” pēcspēles intervijā sacīja Žuzē Mourinju, „un es uzskatu, ka mans darbs ticis nodots. Viens no iespējamajiem variantiem ir tāds, ka es paveicu lielisku darbu pagājušajā sezonā un ļāvu spēlētājiem sasniegt augstu līmeni, kas nemaz nav viņu īstais līmenis, un tagad viņi nespēj to noturēt.”

„Es pieņemu faktu, ka „Chelsea” atrodas izkrišanas zonā, taču es nepieņemšu teikto, ka „Chelsea” cīnās par palikšanu līgā,” izteicās Mourinju. „Ja paskatāmies tabulā, tad redzēsim, ka esam beigās, taču par cīņu par palikšanu līgā to varēs saukt tikai tad, ja būsim izkrišanas zonā vairākus mēnešus. Nedomāju, ka šobrīd tā ir.”

Mourinju norādīja, ka viņam nav nekādu sūdzību par spēlētāju attieksmi un darbu treniņos, taču viņam esot grūti noskatīties uz to, ko futbolisti dara spēļu laikā: „Labāko četrinieks? Mēs to vairs nevaram sasniegt, taču varam finišēt labāko sešiniekā, jo daudzas komandas zaudē punktus. Taču šobrīd esam tādā vietā, ka man ir kauns.”

„Vienīgā lieta, ko es varu teikt par savu nākotni, ir tas, ka vēlos palikt šajā amatā,” kategoriski norādīja Mourinju. „Man nav nekādu šaubu par sevi, un jūs labi zināt, ka nekad neesmu baidījies no nopietna izaicinājuma. Šobrīd tas ir patiešām liels izaicinājums. Vēlos palikt un ceru, ka Abramoviča kungs un kluba padome arī vēlas, lai es palieku.”

Beļģijas futbolists Edens Azārs šosezon tā arī nav spējis atkārtot pagājušajā sezonā rādīto un vakar tika nomainīts jau pēc pusstundas laukumā. „Lēmumu atstāt laukumu pieņēma pats Azārs, tātad viņam ir nopietns savainojums,” skaidroja Mourinju. „Viņa pirmā reakcija bija, ka vairs nevar turpināt spēli, tad viņš tomēr mēģināja, taču pēc pirmā soļa atkal teica, ka nekas nesanāks.”

Savukārt vakardienas uzvarētājs „Leicester” treneris Klaudio Ranjēri noraidīja jebkādus pieņēmumus par Džeimijs Vārdija un Rijada Mahreza pārdošanu janvāra transfēru periodā: „Neviens viņus nevar nopirkt. Viņiem nav cenas.”

Ranjēri atzina, ka, lai arī komanda ir Premjerlīgas līdere, galvenais mērķis joprojām ir sasniegt 40 punktu robežu, ko tradicionāli uzskata par pietiekami drošu, lai par palikšanu Premjerlīgā varētu neuztraukties. „Leicester” vakar guva savu 35. punktu. „Teicu puišiem – vēl pieci punkti, un varēsim būt mierīgi,” teica Ranjēri. „Kad izpildīsim šo sezonas sākuma mērķi, tad uzstādīsim jaunu uzdevumu. Šis ir maģisks laiks, un mums jāturpina strādāt, jo nevēlos pamosties no šī sapņa.”

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

 +19 [+] [-]

, 2015-12-15 13:55, pirms 9 gadiem
Teiktu man kāds 2-3 sezonas atpakaļ, ka būs tāds brīdis FA, ka Chelsea būs izkrišanas zonā, bet Leicester pirmā - es to sūtītu uz Tvaika ielu

  +9 [+] [-]

, 2015-12-15 13:58, pirms 9 gadiem
Visu cieņu ''Leicester'' ,lai izdodas uzstādīt jaunus rekordus kluba vēsturē!

     [+] [-]

, 2015-12-15 14:01, pirms 9 gadiem
"...un ļāvu spēlētājiem augstu līmeni..." - man vakar likās, ka M teica mazliet, bet būtiski savādāk - ar domu "palīdzēju sasniegt, iegūt". Un par to "nodošanu" bija teikts tikai vakardienas spēles kontekstā, nevis vispār, tas tāds saprotams sarūgtinājums, sevišķi par to, kā Chelsea aizsargi izlaida cauri Vardy, un vēl jo vairāk kā izlaida Mahrez.

  +8 [+] [-]

, 2015-12-15 14:06, pirms 9 gadiem
Tuvojas vēsturisks brīdis.
Chelsea uzvar čempionu līgā un kvalificējas nākamās sezonas turnīram.
Chelsea izkrīt uz Championship.
Nākamsezon Chelsea, kā kādas valsts čempionāta 2. līgas pārstāve uzvar atkal Čempionu līgu.

 +14 [+] [-]

, 2015-12-15 14:10, pirms 9 gadiem
ideāla sezona,lai noteiktu cik Chelsea ir īstu fanu un cik kepku
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-15 14:17, pirms 9 gadiem
eziitis rakstīja: Tuvojas vēsturisks brīdis.
Chelsea uzvar čempionu līgā un kvalificējas nākamās sezonas turnīram.
Chelsea izkrīt uz Championship.
Nākamsezon Chelsea, kā kādas valsts čempionāta 2. līgas pārstāve uzvar atkal Čempionu līgu.
No šiem trīs paredzējumiem viens varētu piepildīties.

  +1 [+] [-]

, 2015-12-15 14:36, pirms 9 gadiem
Es īsti nesaprotu, kāpēc neviens Leicester nevar uzvarēt. Arsenal pret viņiem nebija nekādu problēmu. Ātri un bez sāpēm - 5:2.

     [+] [-]

, 2015-12-15 15:08, pirms 9 gadiem
zigmārs112 rakstīja: ideāla sezona,lai noteiktu cik Chelsea ir īstu fanu un cik kepku
zelta vārdi.

     [+] [-]

, 2015-12-15 15:10, pirms 9 gadiem
zanessa rakstīja: Es īsti nesaprotu, kāpēc neviens Leicester nevar uzvarēt. Arsenal pret viņiem nebija nekādu problēmu. Ātri un bez sāpēm - 5:2.
Nu tur visadi vareja beigties, pie 2-1 Lesteras laba, Vardijs trapija pa stabu, un Arsenal uzreiz atraja izlidzinaja speli. Vispar tas bija laiks, kad Ars visiem gaja pari LEI, MU, EVE, Bayern ar skiet taja menesi uzvareja.

  +1 [+] [-]

, 2015-12-15 15:11, pirms 9 gadiem
Kāpēc Ābrams vēl nav atlaidis Mourinju? Citus labus trenerus visu laiku atlaida pie neveiksmēm, bet šito ākstu, kurš vaino visus izņemot sevi, nevar

     [+] [-]

, 2015-12-15 15:15, pirms 9 gadiem
Varbùt komandai "biedriņa" slimība, kad sports apnicis un pofig, jo miljoni kontā nāk? ...nu, varbūt kāds ir saslimis, bet ne jau visa komanda !

     [+] [-]

, 2015-12-15 17:04, pirms 9 gadiem
zigmārs112 rakstīja: ideāla sezona,lai noteiktu cik Chelsea ir īstu fanu un cik kepku
Fani jau nepazudīs, tik mutes bieži lieki nevirinās!

  +4 [+] [-]

, 2015-12-15 17:17, pirms 9 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Fani jau nepazudīs, tik mutes bieži lieki nevirinās!
Tur jau tā lieta. Vai tad, ja atbalstītājs pasaka kaut ko negatīvu par savu komandu, viņš uzreiz ir "kepka"? Ja Tava draudzene sāk vārīt sūdus, netaisa vairs ēst, nedod un vakaros sēž Tinderī, Tu turpināsi teikt "mīļā, Tu esi tik lieliska!"?

  +1 [+] [-]

, 2015-12-15 17:50, pirms 9 gadiem
Labi ka reizēm Maurs tomēr māk pateikt - man ir kauns.