Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Arsenal" beidzot oficiāli nopērk Raisu un labo britu transfēru rekordu

Agris Suveizda

"Arsenal" beidzot oficiāli nopērk Raisu un labo britu transfēru rekordu
Deklans Raiss. Foto: EPA/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas vicečempione futbolā Londonas "Arsenal" pavēstījusi par ilgtermiņa līguma parakstīšanu ar Anglijas izlases un cita Londonas kluba "West Ham" centra pussargu Deklanu Raisu.

"Arsenal", kā ierasts, darījuma detaļas neizpauda, taču britu mediji ziņo, ka 24 gadus vecais Raiss līgumu noslēdzis uz 5+1 sezonu un ka "Arsenal" šķirsies no 100+5 miljoniem sterliņu mārciņu jeb 116,6+5,8 miljoniem eiro. Tas ir jauns kluba transfēru rekords, un Raiss arī kļuvis par visu laiku dārgāko britu spēlētāju. Pirms diviem gadiem "Manchester City" identisku pamatsummu 100 miljonus, taču bez piemaksām samaksāja par Birmingemas "Aston Villa" spēlētāju Džeku Grīlišu. Jāpiebilst, ka kursa svārstību dēļ eiro izteiksmē Grīliša transfērs bija lielāks par Raisa pamatsummu – 117,3 pret 116,6 miljoniem eiro.

"Chelsea" un "West Ham" audzēknis Raiss visu līdzšinējo profesionālo karjeru bija pavadījis "West Ham" sastāvā un Premjerlīgā 204 spēlēs guva 10 vārtus. Aizvadītajā sezonā Raisam 37 spēlēs četri vārti un divas rezultatīvas piespēles, bet "West Ham" aizvadīja vāju sezonu un ar 40 punktiem 38 spēlēs ieņēma tikai 14. vietu – toties triumfēja Eiropas Konferences līgā un kvalificējās Eiropas līgas grupu turnīram. "Arsenal" ar 84 punktiem ieguva otro vietu. Anglijas izlasē Raisam ir 43 spēles un trīs vārti.

Raiss kļuvis par "Arsenal" trešo pirkumu šajā vasarā. Vakar par 40+5 miljoniem eiro klubs no Amsterdamas "Ajax" iegādājās Nīderlandes izlases centra aizsargu Jurrienu Timberu, bet pirms tam par 70 miljoniem eiro no "Chelsea" ieguva vācu uzbrūkošo spēlētāju Kaju Hāvercu. Prom devies pussargs Granits Džaka, kurš par 25 miljoniem eiro pārcēlies uz Lēverkūzeni, bet Itālijas "Monza" par 4,9 miljoniem izpirkusi Pablo Marī.

Izmantotie resursi:
https://www.arsenal.com/news/declan...

     [+] [-]

, 2023-07-15 19:50, pirms 10 mēnešiem
Nesekoja valūtas biržai, bet varbūt tagad mārciņai ir lielāka vērtība eiro?

     [+] [-]

, 2023-07-15 21:17, pirms 10 mēnešiem
Šī ir bomba. Euro nekad nav bijis vērtīgāks par mārciņu.

     [+] [-]

, 2023-07-15 21:18, pirms 10 mēnešiem
Vai tu to domāji kā no dienas uz dienu izmaiņām?

     [+] [-]

, 2023-07-15 22:15, pirms 10 mēnešiem
Nu ko? Līdz ar šīs nogurdinošās vasaras sāgas nobeigumu šķiet, simboliski beidzas arī Arsenal vadības un fanu gaidīšanas periods. Arteta ir izdarījis kaut ko anormālu 3 gadu laikā, ja ņem vērā, kādā stadijā Arsenal bija Artetas 1. gadā. Visjaunākā komanda līgā ir vēl atjauninājusi sastāvu vienā logā iztērējot 200m, un par procentiem 90 saglabājot kodolu, kas pērn gandrīz visu sezonu turējās topā. Nākamsezon visi - fani un vadības panelis gaida kādu no lielajām trofejām un vilšanās būs, ja komanda paliks bešā. Vai Arteta paliks komandā, ja Arsenal nākamajā sezonā paliks bez tituliem? Šaubos. Arteta ir nonācis stadijā, kad kaut kas liels ir jāņem.

     [+] [-]

, 2023-07-15 22:33, pirms 10 mēnešiem
Fiasko rakstīja: Nu ko? Līdz ar šīs nogurdinošās vasaras sāgas nobeigumu šķiet, simboliski beidzas arī Arsenal vadības un fanu gaidīšanas periods. Arteta ir izdarījis kaut ko anormālu 3 gadu laikā, ja ņem vērā, kādā stadijā Arsenal bija Artetas 1. gadā. Visjaunākā komanda līgā ir vēl atjauninājusi sastāvu vienā logā iztērējot 200m, un par procentiem 90 saglabājot kodolu, kas pērn gandrīz visu sezonu turējās topā. Nākamsezon visi - fani un vadības panelis gaida kādu no lielajām trofejām un vilšanās būs, ja komanda paliks bešā. Vai Arteta paliks komandā, ja Arsenal nākamajā sezonā paliks bez tituliem? Šaubos. Arteta ir nonācis stadijā, kad kaut kas liels ir jāņem.
Tak beidz murgot, visa LV ir par City tituliem