Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Aston Villa" nopērk Barselonai piederošo brazīlieti Koutinju

Agris Suveizda

"Aston Villa" nopērk Barselonai piederošo brazīlieti Koutinju
Filipi Koutinju. Foto: Imago/Pro Sports Images/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola klubs Birmingemas "Aston Villa" pavēstījis par brazīliešu uzbrūkošā pussarga Filipi Koutinju pilntiesīgu iegādi un līguma parakstīšanu uz četriem gadiem.

Kaut arī Birmingemas klubs neatklāja transfēra detaļas, "Barcelona", kā allaž, publicēja arī summu – Koutinju, kuram jūnijā apritēs 30 gadu, pārgājis par 20 miljoniem eiro. Janvārī viņš "Aston Villa" pievienojās īrē ar izpirkuma tiesībām.

Atgriezies Anglijas Premjerlīgā, Koutinju četru mēnešu laikā sācis 14 no savām 16 spēlēm, guvis četrus vārtus un izdarījis trīs rezultatīvas piespēles. "Aston Villa" ar 43 punktiem 35 spēlēs ieņem 12. vietu. Komandu vada Liverpūles leģenda Stīvens Džerards, ar kuru Koutinju kopā spēlēja "Liverpool" rindās.

2018. gada ziemā Koutinju uz "Barcelona" pārgāja par 120+40 miljoniem eiro, tomēr Katalonijas grandā tikpat spilgtu sniegumu vairs nerādīja. Koutinju ir Brazīlijas "Vasco da Gama" audzēknis, bet Eiropā spēlējis arī Milānas "Inter", Barselonas "Espanyol" un Minhenes "Bayern". Koutinju kļuvis par divkārtēju Spānijas čempionu, vienreiz triumfējis Vācijas Bundeslīgā un UEFA Čempionu līgā, ieguvis divus Spānijas kausus un pa vienam Itālijas un Vācijas kausam. Brazīlijas izlasē viņš 67 spēlēs guvis 20 vārtus un 2011. gadā kļuvis par pasaules U21 čempionu.

Izmantotie resursi:
https://www.fcbarcelona.com/en/foot...
https://www.avfc.co.uk/news/2022/ma...
https://www.avfc.co.uk/news/2022/ma...