Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Holovejs: "Aiziešu, ja Premjerlīga mūs sodīs"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Holovejs: "Aiziešu, ja Premjerlīga mūs sodīs"
Ians Holovejs
Foto: EMPICS Sport/Scanpix

Anglijas Premjerlīga paziņojusi, ka uzsākta izmeklēšana "Aston Villa" un "Blackpool" spēles sakarā. Viesu komandas galvenais treneris Ians Holovejs laukumā sūtījis vājinātu sastāvu, kas ir pretrunā ar līgas noteikumiem.

Jau ziņojām, ka "Blackpool" vakar ar 2:3 zaudēja Birmingemā, trešos vārtus ielaižot pašā mača izskaņā. Holovejs šim mačam bija izvēlējies krietni vien atšķirīgu sastāv no tā, kāds viņa komandai bija iepriekšējā spēlē pret "Everton" (2:2). Treneris kopumā veica desmit maiņas, no iepriekšējā sastāva starta vienpadsmitniekā atstājot vien Kītu Sazernu. Blēkpūlei pietrūka dažu minūšu, lai ar šādu sastāvu aizvestu punktu no Birmingemas.

Mēļo, ka Holovejs apzināti uzlicis otro sastāvu, tādējādi pirmās raudzes futbolistus pietaupot nākamajam mačam sestdien pret turnīra tabulas pēdējās vietas iemītnieci "West Ham". Šī spēle viennozīmīgi ir svarīgāka nekā mačs pret "Aston Villa".

Pagājušajā sezonā par tādu pašu gājienu sodu dabūja "Wolves". Naudas izteiksmē tie bija "nieka" 25 000 mārciņu. "Vilki" otro sastāvu izlika spēlē pret "Manchester United", ko skaidrā prātā necerētu uzvarēt vai kaut dabūt punktu. Toreiz "Wolves" treneris Miks Makārtijs atzinās, ka apzināti izlicis vājinātu sastāvu nolūkā saglabāt labākas izredzes nākamajā spēlē uzvarēt "Burnely". Tikmēr Holovejs paziņojis, ka nav bijis cita varianta kā ļaut spēlēt rezervistiem, jo komandai saspringts grafiks – kopš pagājušās pirmdienas bija trīs mači.

Vaicāts par to, ko viņš darīs, ja Premjerlīga sodīs "Blackpool", Holovejs atbildēja, ka aizies prom no trenera amata: "Savāktu mantas un dotos prom. Nevaru strādāt tādā trakumā! Noteikti atkāptos no amata. Viņi nezina, ko runā."

"Man vajadzēja pamatsastāvam dot atpūtu jau agrāk, izvēlējos šo brīdi. Ja mani futbolisti spēlētu četras spēles pēc kārtas bez atpūtas, viņi gūtu savainojumus. Sezonas sākumā sev teicu, ka atpūta labākajiem tiks dota pēc desmit mačiem, šī bija 12. spēle. Pieļauju, ka rezervistiem turpmāk varētu būt lielāka teikšana, jo viņi treniņos apspēlēja pamatsastāvu," piebilda Holovejs.

Izmantotie resursi:
Skysports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-11-11 14:16, pirms 13 gadiem
pilnigs absurds... ja treneris uzskata ka pamatsastava speletajiem ir nepiecieshama atputa, vispar kaa var kko tadu aizliegt..... kkas nelogjisks

 +10 [+] [-]

, 2010-11-11 14:21, pirms 13 gadiem
Kad grandi pirms vai pēc svarīgākajām spēlēm atstāj rezervē vadošos, tad arī tiek sodīti? Kāda starpība, 1, 3 vai 10 futbolistus. Skaidrs, ka, visticamāk, tā bija stratēģija, bet šādi rīkojas jebkurš un ne jau ar mērķi speciāli zaudēt.

  +3 [+] [-]

, 2010-11-11 14:33, pirms 13 gadiem
Reizēm varu tikai pabrīnīties, cik "kompetenti" cilvēki strādā FA!

     [+] [-]

, 2010-11-11 14:36, pirms 13 gadiem
Šo situāciju radīja pašas nosacīti vājās komandas. Vairākas sezonas pēc kārtas - pēdējās kārtās ir bijušas sūdzības, piemēram ManU, jau iegūst titulu vēl jāspēlē 2 spēles. Viņiem nekādas intereses, bet lejasgala komandas cīnās par izdzīvošanu. Tad viņas arī savā starpā sāka plēsties, ka tas nav godīgi, ka ManU uzliek vājāku sastāvu un tā palīdz konkurentiem cīņā par izdzīvošanu iegūt 3 punktus, kas ir zelta 'vērtē". Nu a ko FA darīt. Viņiem viens likums visiem - tāpēc tagad arī par to brēka, jo piekrītu, tas ir ļoti neloģiski un tad jau treneris komandai nav vajadzīgs.

  +2 [+] [-]

, 2010-11-11 14:47, pirms 13 gadiem
Orientieris rakstīja: Šo situāciju radīja pašas nosacīti vājās komandas. Vairākas sezonas pēc kārtas - pēdējās kārtās ir bijušas sūdzības, piemēram ManU, jau iegūst titulu vēl jāspēlē 2 spēles. Viņiem nekādas intereses, bet lejasgala komandas cīnās par izdzīvošanu. Tad viņas arī savā starpā sāka plēsties, ka tas nav godīgi, ka ManU uzliek vājāku sastāvu un tā palīdz konkurentiem cīņā par izdzīvošanu iegūt 3 punktus, kas ir zelta 'vērtē". Nu a ko FA darīt. Viņiem viens likums visiem - tāpēc tagad arī par to brēka, jo piekrītu, tas ir ļoti neloģiski un tad jau treneris komandai nav vajadzīgs.
Tas gan, bet B`poole taču neatdeva spēli, t.i. nezaudēja uz vieniem vārtiem, nebija nekāda sagrāve, kā tikai piedzīvots minimāls zaudējums spēles izskaņā. Ja reiz treneris uzskata, ka rezervisti uz šo konkrēto spēli ir daudz labākā formā par pamatsastāvu, tad kur problēma.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-11-11 14:48, pirms 13 gadiem
Orientieris... Un kā toreiz tevis minētā MU tika sodīta?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-11-11 14:53, pirms 13 gadiem
Angļi laikam ir tik idiotiski godīgi, ka nemāk operēt ar noteikumiem un likumdošanu savā starpā. Bet tur taču ir arī mūsu letiņš miljonārs, kuram likumdošanas apiešana līdzīgos gadījumos vien citās sfērās nebūtu problēma.

Nu tak paraksti kādu paktu par 10 savainotiem pamata spēlētājiem ar ārsta slēdzienu un zīmogu par mikrotraumām, ka vnk to spēli spēlēt nevar. Uz nedēļas nogali jau visi 10 būs uz pekām, nākamais zīmogs no lazaretes par perfektu veselības stāvokli un iepūt man ļipā, vai sūdzi tiesā. Es varbūt neko nesaprotu no jurispodences, bet šī lieta liekas pārāk īzī. Tas, kāds ņuhs un poņa angļiem ir čakarēties ar tiesām jau ir cita runa.

  -4 [+] [-]

, 2010-11-11 14:59, pirms 13 gadiem
iknowyou rakstīja: Tad tikpat labi FA vajadzētu izmeklēt visas tās spēles, kur viena komanda uzvar ar 5:0 un otras komandas spēlētājiem "nolaižās rokas" un tie ielaiž vēl 2-3 vieglus vārtus.
Tur nav ko izmeklēt! To visu nosaka Guņa ar saviem tiesnešiem un nozīmē pendeles pa labi un pa kreisi! Man tā Andris5 teica!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-11-11 17:40, pirms 13 gadiem
ceru,ka vinji skatas kads ir iemesls sastava izvelei!Ar skaidru zinju,ka pretinieks ir galvas tiesu paraks vai ari delj ta lai komandas speletaji varetu atvilkt elpu.Ja reglamenta nekas nav rakstits par sastava izveli,tad sodiem vajadzetu izpalikt

  -1 [+] [-]

, 2010-11-11 17:56, pirms 13 gadiem
Gan jau ar totalizatoriem saistība, jo tie tak savus koificentus rēķina vadoties pēc spēlētājiem, kas +/- būs laukumā, bet ja ir tikai viens no paredzētajiem, piemēram, astoņiem... tad tur kaut kā negodīgi. ai, nu pofig

     [+] [-]

, 2010-11-11 20:16, pirms 13 gadiem
Pilnīgs sviests. Trenerim, ir tiesības noteikt, kurš spēlēs un kurš ne. Tāpēc jau viņš ir treneris. Kāda starpība, vai dod atpūtu vai vienkārši atstāj malā, jo cits spēlē labāk. Līgai nav tiesību te iejaukties. Tā nav viņu darīšana. Ja treneris, teiksim, pirmajā sezonas spēlē grib spēlēt ar vājāku sastāvu, tad sezonas gaitā viņš nedrīkst laist laukumā īstos spēkus? Pilnīgs sviests...

     [+] [-]

, 2010-11-11 20:19, pirms 13 gadiem
kaada starpiiba,katram kubam tac sava taktika...vieni ciinaas par cempiona titulu tikai,vieni par cetrinieku,vieni par paliksanu premjerliigaa...taa ir sastavdaja...

     [+] [-]

, 2010-11-13 14:37, pirms 13 gadiem
stulbums

     [+] [-]

, 2010-11-13 14:40, pirms 13 gadiem
bet arii stulbi kpc vinjam ta vajadzeja dariit ja vinji butu uzvarejushi vinji jau butu pasteigushi aston villa