Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

''Newcastle United'' pāries līdzjutēju īpašumā?

''Newcastle United'' pāries līdzjutēju īpašumā?
Foto: PA Wire/Scanpix

Anglijas Čempionāta futbola kluba ''Newcastle United'' aktīvākie līdzjutēji izrādījuši iniciatīvu, izsakot ideju, ka viņi varētu iegādāties sev sirdij tuvo klubu, kurš pašreiz pieder angļu biznesmenim Maikam Ešlijam.

Pašreiz klubs pieder Maikam Ešlijam, taču šis fakts ļoti neapmierina komandas līdzjutējus, kuri jau ilgāku laiku vaino Ešliju, sakot, ka tieši viņš ir vainīgs komandas neveiksmēs. Cik zināms, pagājušajā sezonā ''Newcastle'' nespēja noturēties Premjerlīgā un, sezonas noslēgumā ieņemot 18. vietu 20 komandu konkurencē čempionāta turnīra tabulā, izkrita uz zemāku līgu – Anglijas Čempionātu.
Pašreiz ''Newcaslte'' Čempionātā spēlē diezgan veiksmīgi – pēc aizvadītajām 16 spēlēm (10-3-3) un ar 33 izcīnītajiem punktiem Ņūkāslas komanda ieņem 1. vietu čempionāta turnīra tabulā. Jāpiemin, ka tikai sešus punktus atpaliek Latvijas izlases aizsargs Kaspara Gorkša pārstāvētā ''Queens Park Rangers''.

Neskatoties uz to, ka topošajam ''Newcastle United'' īpašniekam par kluba iegādi nāksies galdā likt 80 miljonus mārciņu, līdzjutējus šāds cipars neaptur. Lielākie aktīvisti jau izsūtījuši Anglijas iedzīvotājiem vairāk nekā 40 tūkstošus e-pastus ar piedāvājumu kopīgiem spēkiem pārņemt kluba vadības grožus. Jāatzīmē, ka Ešlijs, kurš ''Newcastle'' vēlas pārdot par 134 miljoniem mārciņu, pēc neveiksmīgiem pārdošanas mēģinājumiem, pagājušajā mēnesī paziņoja, ka klubs pagaidām netiek pārdots, kas vēl vairāk satracināja visus līdzjutējus, kuri vēlas, lai Ešlijs aiziet. Pirms diviem gadiem Ešlijs šo klubu iegādājās par 268 miljoniem mārciņu.

Vēl jāpiemin, ka 4. novembrī ''Newcastle United'' vadība paziņoja, ka mainīsies komandas stadiona nosaukuma. Esošo ''St. James' Park'' nomainīs ''sportsdirect.com @ St. James' Park''. Ar šo, protams, ļoti neapmierināti bija līdzjutēji, kuri rīkoja dažādas protesta akcijas.

Tāpat jāatzīmē, ka ''Newcastle United'' galvenais treneris Kriss Hjūtons vēlas komandas rindas papildināt ar bijušo Anglijas izlases aizsargu Solu Kempbelu (35), kurš pirms kāda laika pameta Anglijas pēc spēka 4. līgas klubu ''Notts County'' un pašreiz ir brīvais aģents.

Izmantotie resursi:
The Associated Press
chroniclelive.co.uk

  +1 [+] [-]

, 2009-11-11 21:16, pirms 14 gadiem
psc... fani nopirks klubu..tas butu kkas neredzēts

  -1 [+] [-]

, 2009-11-11 21:22, pirms 14 gadiem
ja ja fani tiks pie kluba tad klubu jums vairs neredzet

  -1 [+] [-]

, 2009-11-12 12:25, pirms 14 gadiem
neredzēts? vai tad ar Barselonu nav kaut kas līdzīgs?
un nejau pūlim piederēs klubs. demokrātiski tiks izvēlēti 6 fani, kas vadīs procesus kluba administrācijā un tamlīdzīgi.
starpcitu, starp šiem faniem arī Stings un daudzi ietekmīgi Ņūkāslas uzņēmēji..
tā kā nekas nereāls.
Ešlijam ir jāpazūd, citādi tiešām pazudinās izcilu klubu.

     [+] [-]

, 2009-11-13 16:40, pirms 14 gadiem
Ņūkāsla - 200 tūkst. iedzīvotāju, futbola līdzjutēju - 100 tūkst., stadions - > 50 tūkst. vietām... = tātad, katram spēļu apmeklētājam jāziedo ~ 2000 mārciņas, lai šis pasākums varētu izdoties