Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Ilggadējais "Schalke 04" un "Liverpool" aizsargs Matips beidzis futbolista karjeru

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ilggadējais "Schalke 04" un "Liverpool" aizsargs Matips beidzis futbolista karjeru
2022. gada 27. februāris. Žoels Matips ar Anglijas Līgas kausu. Foto: David Klein/Reuters/Scanpix

Vācijas pilsētā Bohumā dzimušais kamerūniešu futbolists Žoels Matips savainojuma dēļ paziņojis par sportista karjeras noslēgšanu, ziņo vācu mediji.

Pērnā gada nogalē smagu savainojumu "Liverpool" rindās guvušais Matips izvairījās no formālu paziņojumu sniegšanas. Viņa statuss tika uzzināts, jo Vācijas otrajā spēcīgākajā Bundeslīgā spēlējošais Hamburgas klubs 33 gadus veco kamerūnieti centās iegūt bezmaksas pārejā, taču Matips atbildējis, ka viņš vairs neesot spēlētājs.

No 2009. līdz 2016. gadam Matips pārstāvēja Gelzenkirhenes "Schalke 04" vienību, bet pēcāk pārcēlās uz Liverpūli. Vācijas kluba rindās viņam 258 spēlēs 23 vārtu guvumi un 14 rezultatīvas piespēles, bet "Liverpool" kreklā 201 spēlē 11 vārti un sešas rezultatīvas piespēles.

UEFA Čempionu līgas, UEFA Superkausa, Anglijas Premjerlīgas un Futbola asociācijas (FA) kausa, kā arī Vācijas kausa ieguvējs Kamerūnas valstsvienības rindās piedalījies 27 spēlēs, gūstot vienus vārtus. Viņš spēlējis 2010. un 2014. gada Pasaules kausa finālturnīros.

Izmantotie avoti:
https://www.ruhrnachrichten.de/scha...