Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Aston Villa" un "Leeds United" ceļu uz Premjerlīgu sāk ar uzvarām

Edgars Pavlovskis
Edgars Pavlovskis

"Aston Villa" un "Leeds United" ceļu uz Premjerlīgu sāk ar uzvarām
Tamijs Eibrahams. Foto: Reuters/Scanpix

Čempionāta (Championship) "play-off" pirmajās cīņās pie minimālām uzvarām tika "Aston Villa" un "West Brom" komandas.

Pirmajā Čempionāta “play-off” pusfināla spēlē tikās regulārās sezonas ceturtās un piektās vietas ieguvējas “Aston Villa” un “West Brom Albion”. Spēle norisinājās “Villa Park” stadionā Birmingemā, kas ir “Aston Villa” mājvieta.

“West Brom” bija ieradusies uz šo spēli ar uzdevumu spēlēt pēc iespējas lēnāk un uzmanīgāk, piekopjot aizsardzības futbolu. Šāda taktika sākumā nesa augļus, kad 25. minūtē rezultātu pretuzbrukumā atklāja angļu uzbrucējs Dvaits Geils, 1:0 “West Brom” labā. Pēc zaudētajiem vārtiem “Aston Villa” spēlētāji metās uz priekšu, kamēr viesi nosēdās vēl dziļāk. Pārsvars birmingemiešiem bija acīmredzams, taču pie daudz labām vārtu gūšanas izdevībām tie netika.

Tikai 75. minūtē pēc ilgstoša spiediena “Aston Villa” līderis Džeks Grīlišs atdeva piespēli Konoram Hurihānam, kurš ar precīzu sitienu izlīdzināja rezultātu, 1:1. Neilgi pēc tam bijušais “Arsenal” un pašreizējais “West Brom” aizsargs Kīrans Gibss soda laukumā nogāza Grīlišu, par ko bez šaubām tika piešķirts 11 metru soda sitiens. To veiksmīgi izmantoja no “Chelsea” izīrētais bombardieris Tamijs Eibrahams, kuram šie bija 20. vārti savu skatītāju priekšā (visvairāk Anglijā). Spēles izskaņā otro dzelteno kartīti un noraidījumu saņēma vienīgais “West Brom” vārtu guvējs Geils, bez kura būs jāiztiek atbildes spēlē. Cīņa noslēdzās ar 2:1 “Aston Villa” uzvaru, un tai izbraukumā būs jānotur šāds pārsvars (izbraukuma vārti netiek ņemti vērā).

Pie uzvaras cīņā ar daudz notikumiem tika arī “Leeds United”, kura pieveica regulārās sezonas sesto vietu “Derby County” ar rezultātu 1:0. Pirmais puslaiks starp komandām bija diezgan līdzīgs, un neviena no vienībām ar īpašu pārsvaru neizcēlās, tāpēc pārtraukumā tās arī devās ar godīgu 0:0 rezultātu. Neilgi pēc spēles atsākšanās 55. minūtē pie rezultatīva sitiena tika Kamers Rūfs, kad viņš ar pirmo pieskārienu raidīja bumbu vārtos.

Visi aizraujošākie notikumi sākās tikai pēc tam, kad starp abu komandu futbolistiem sākās ļoti asa cīņa, kam sekoja vairākas dzeltenās kartītes. Soda laukumā krita “Derby” spēlētājs, taču galvenais tiesnesis pārkāpumu nesaskatīja. Viņam nepiekrita līnijtiesnesis, kurš norādīja, ka sods ir bijis, tomēr galvenais tiesnesis palika pie sava lēmuma.

Cīņas izskaņā “Derby” futbolisti pieprasīja pretinieku spēlētājam Metuešam Kliham sarkano kartīti par sitienu ar galvu, taču tiesnesis ļāva viņam turpināt spēli. Tā arī cīņa noslēdzās ar 1:0 “Leeds United” uzvaru izbraukumā, kas tai atbildes spēlē dod lielas priekšrocības.

Savu vietu nākamajā sezonā no pēc spēka otrās līgas Premjerlīgā jau nodrošinājušas "Norwich City" un "Sheffield United".

Čempionāta "play-off"

PārisRez.Rez.
Aston Villa - West Brom2:114. maijs
Leeds United - Derby County1:015. maijs

     [+] [-]

, 2019-05-12 13:43, pirms 5 gadiem
Autors raksta: “Čempionāta (Championship) "play-off" pirmajās cīņās pie minimālām uzvarām tika "Aston Villa" un "West Brom" komandas“.
Vispār jau West Brom zaudēja. Nu, tik daudz jau nu sporta žurnālistam vajadzēja zināt - atšķirt uzvaru no zaudējuma 😂🤣😂
Starp citu, es apmeklēšu visu 3 līgu (Championship, League 1 un League 2) finālus.
Championship finālā ļoti gribētu redzēt Aston Villa vs Leeds United. Pagaidām izskatās, ka tas = NAV nereāli. Tas priecē!