Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Ronaldu no Bekhema pārņem pasaules bagātākā futbolista godu

Rolands Eliņš

Ronaldu no Bekhema pārņem pasaules bagātākā futbolista godu
Krištianu Ronaldu
Foto:AFP/Scanpix

Futbola portāla Goal.com veiktajā ikgadējā pētījumā noskaidrots, ka šobrīd bagātākais futbolists pasaulē ir portugālis Krištianu Ronaldu, kurš pārņēmis šo godu no Annglijas bijušās zvaigznes Deivida Bekhema.

Pasaules bagātāko futbolistu sarakstā pagājušajā gadā pirmo vietu ieņēma Deivids Bekhems, taču šogad viņu pirmajā desmitniekā velti meklēt. Iemesls gan nav tas, ka Bekhema finanšu līdzekļi būtu strauji patukšojušies, gluži otrādi, viņš vienkārši vairs nekvalificējas ranga kritērijiem, jo aktīvā futbolista gaitas noslēdzis.

Bekhema izkrišana no šī saraksta pavēra ceļu citiem futbola pasaules spīdekļiem – Lionelam Mesi un Krištianu Ronaldu. Abu konkurējošo Spānijas klubu – „Barcelona” un „Real” – līderi savus īpašumus var vērtēt kopā gandrīz 300 miljonu eiro apmēros (šeit un turpmāk – pēc Goal.com aprēķiniem), taču par diviem miljoniem vairāk karjeras laikā tomēr nopelnījis Ronaldu.

Portugāles uzbrucējs, kurš ir pēdējais „Ballon d`Or” ieguvējs, septembrī noslēdza jaunu līgu ar Madrides „Real” līdz 2018. gadam par 105 miljoniem eiro. Šobrīd sezonā viņš saņem 17 miljonus eiro, turklāt saskaņā ar jauno līgumu futbolista rīcībā arī nonāk procenti par viņa vārda un imidža izmantošanu. Drīz Ronaldu arī varēs sākt domāt par jauna reklāmas līguma noslēgšana, jo pašreizējais līgums ar „Nike”, kurš gadā viņam ienese sešus miljonus eiro, izbeigsies šajā gadā.

Kopsummā Ronaldu aktīvā šobrīd ir 148 miljoni eiro. Šīs summas aprēķināšanai tikai izmantoti visi publiski pieejamie futbolista ienākuma avoti visā viņa karjeras gaitā. Tikai par diviem miljoniem atpaliek Lionels Mesi, kurš spēlē „Barcelona” un noslēdzis reklāmas līgumu ar „Adidas”. Kopā ar NBA superzvaigzni Kobi Braientu Mesi arī par kārtīgu samaksu popularizējis „Turkish Airlines” kompāniju, kā arī nesen kļuvis par „Gillete” reklāmas seju. Tiesa, Mesi finanšu darījumus pagājušajā gadā nedaudz aptumšoja apsūdzības par izvairīšanos no nodokļu samaksas.

Savukārt trešo vietu ar 85 miljoniem ieņem Semjuels Eto, kura finansēm noteikti par ļaunu nenāca Mahačkalas „Anži” pavadītais laiks. Eto šobrīd pievienojies „Chelsea” un pārstāv PUMA kompāniju.

Pasaules bagātākā futbolista noteikšanai tika izraudzīti vairāk nekā 200 kandidāti, bet pirmajā desmitniekā visplašāk pārstāvēta Brazīlija – Kakā ir piektajā vietā, Ronaldinju septītajā, savukārt Neimāra ģimene – sestā. Neimāra bagātībā ņemta vērā arī viņa ģimene „Barcelona” skandalozā transfēra dēļ, kura laikā daļa pārejas summas (ļoti apjomīga daļa) netieši tika samaksāta pašam spēlētājam. Pa vienam pārstāvim desmitniekā ir Itālijai, Anglijai, Zviedrijai un Francijai, bet Spānijas un Vācijas futbolisti tajā nav iekļuvuši.

Pasaules bagātākie futbolisti

V.FutbolistsValstsKlubs
1.Krištianu RonalduPortugāleMadrides Real148mlj.
2.Lionels MesiArgentīnaBarcelona146mlj
3.Semjuels EtoKamerūnaChelsea85mln
4.Veins RūnijsAnglijaMančestras United84mlj
5.KakāBrazīlijaMilan82mlj
6.Neimāra ģimeneBrazīlijaBarcelona80mlj
7.RonaldinjuBrazīlijaAtletico Mineiro78mlj
8.Zlatans IbrahimovičsZviedrijaPSG69mlj
9.Džanluidži BufonsItālijaJuventus63mlj
10.Tjerī AnrīFrancijaRed Bulls57mlj

Izmantotie resursi:
Ronaldo beats Messi to top the Goal Rich List...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-03-10 17:09, pirms 11 gadiem
frutttto rakstīja: njā,nereāli cipari
prieksh tevis jā prieksh AAE šeihiem vienas dienas kabatas nauda~
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-03-10 17:18, pirms 11 gadiem
biedrinjsh#15 rakstīja: prieksh tevis jā prieksh AAE šeihiem vienas dienas kabatas nauda~
Pirms centies paspīdēt, padomā loģiski vai tā nauda viņiem ir vienas dienas kabatas nauda. Miljons ganjau arī būtu kā pile jūrā, bet nejau 140M puis, tur pat bagātākais cilvēks Pasaulē domatu ļoti, lai izmestu vienā dienā tādu summu! ;D
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-03-10 17:42, pirms 11 gadiem
Ka sanemot tadu piķi vel par futbolu var padomat
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-03-10 18:10, pirms 11 gadiem
frutttto rakstīja: Parastam strādniekam jau 10k ir ļoti liela nauda,kur nu 100+ miljoni! ar frāzi nereāli cipari ir domāts,ka sportisti tā pelna ! dažs labs OS čempions nevar galus savilkt,a komandas sporta pārstāvji peldās kapeikā
Ko tu man to stāsti?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-03-10 18:15, pirms 11 gadiem
frutttto rakstīja: ne tam quote uzspiedu
Es jau nodomāju, wtf. ;D
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-11 00:24, pirms 11 gadiem
biedrinjsh#15 rakstīja: prieksh tevis jā prieksh AAE šeihiem vienas dienas kabatas nauda~
Liela daļa šeihu savas bagātības manto no paudzes-paudzē, kamēr šie čaļi savu naudu paši nopelna...