Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Brazīlijas futbola leģenda vēršas pret "Manchester United"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Brazīlijas futbola leģenda vēršas pret "Manchester United"
''Manchester United'' galvenais treneris Alekss Fergusons
Foto:AP

Anglijas čempionvienības ''Manchester United'' transfēru plānos ietilpst 17 gadus vecā brazīliešu centra aizsarga Dodo iegāde. Šāds angļu solis sadusmojis bijušo pasaules čempionu Karlosu Alberto.

Dodo, kurš pašreiz spēlē Brazīlijas klubā ''Corinthians'', tiek uzskatīts par vienu no talantīgākajiem jaunajiem futbolistiem Brazīlijā, un viņu pamanījis Anglijas labākais klubs ''Manchester United'', kas izrāda interesi par Dodo un, visticamāk, jau tuvākajā laikā centīsies šo jauno talantu pārvilināt uz Angliju, kur Mančestras klubā jau spēlē trīs jaunie brazīliešu talanti - malējie aizsargi Rafaels un Fabio da Silvas un pussargs Rodrigo Posebons.

Pavisam sašutis par šādu Eiropas lielo klubu (šajā gadījumā ''United'') rīcību, pārvilinot jaunos brazīliešu talantus ir 1970.gada pasaules čempions Karloss Alberto: ''Tas ir nožēlojami, ka ''United'' ir atļauts to nodarīt Brazīlijas futbolam. Lielajām komandām ir nauda, un tās var savākt mūsu spēlētājus. FIFA kaut kas jādara lietas labā!''

Izmantotie resursi:
Manchester Evening News

  -4 [+] [-]

, 2009-06-08 20:11, pirms 15 gadiem
Tāda ir dzīve...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2009-06-08 20:13, pirms 15 gadiem
buutu labaak priecaajies, ka tiek dota iespeeja speeleet taadaa liimenii

  +7 [+] [-]

, 2009-06-08 20:14, pirms 15 gadiem
Mu tādus pareizos mētā pie Ronaldu sāgas,bet tai pašā laikā paši grēko....

 +17 [+] [-]

, 2009-06-08 20:16, pirms 15 gadiem
Tam Dodo bus reala iespeja palielinat savu speles praksmi... Lai tik veicas sim jaunam futbolistam...

 +16 [+] [-]

, 2009-06-08 20:18, pirms 15 gadiem
Brīvais tirgus! Tie kam ir nauda pasūta mūziku!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-06-08 20:19, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Brīvais tirgus! Tie kam ir nauda pasūta mūziku!
Labi pateikts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2009-06-08 20:24, pirms 15 gadiem
nu un tad... tas jau ir tikai labums jaunajiem futbolistiem un Braziilijai tas arii kaitejumu nedara, jo shie speletaji jau tapat var paarstaaveet Braziilijas izlases kraasas

  -1 [+] [-]

, 2009-06-08 20:48, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Brīvais tirgus! Tie kam ir nauda pasūta mūziku!
Tavi vārdi dieva ausī!

  +4 [+] [-]

, 2009-06-08 20:53, pirms 15 gadiem
Gan jau, ka Dodo pats grib uz MU, taapeec arii es neko sliktu nesaskatu

  -2 [+] [-]

, 2009-06-08 20:56, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Brīvais tirgus! Tie kam ir nauda pasūta mūziku!
Tieši tā! Īsta "Čaka iela"

  -2 [+] [-]

, 2009-06-08 21:01, pirms 15 gadiem
hmm!
Andersons nav brazilis????

  +2 [+] [-]

, 2009-06-08 21:02, pirms 15 gadiem
NANI27 rakstīja: hmm!
Andersons nav brazilis????
Kas tā pat tautību "brazīlis"?

p.s.- Andersons arī ir brazīlietis.

  +6 [+] [-]

, 2009-06-08 21:05, pirms 15 gadiem
A kāda jēga viņam būtu bumbulēties pa brazīlijas līgu, kur viņš noteikti progresētu lēnāk?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-08 22:14, pirms 15 gadiem
Pirmkārt, Brazīlijas līga nav nemaz tik sliktā līmenī, un visdrīzāk Karlosu biedē tieši lēnāka futbolista attīstība, tā kā vairrākkārt ir teikts, ka jauniem spēlētājiem noderīgāk par visu ir tieši regulāra spēlēšana, un stipri šaubos vai Dodo ļoti bieži tiks MU sastāvā, vismaz pirmajās sezonās.

  +1 [+] [-]

, 2009-06-08 22:28, pirms 15 gadiem
No viena spuses priecātos, ka pasaules labākais klubs izrāda interesi apr talantiem un var izaudzinat par nopietniem futbolistiem.
No otras puses atkal sāk tracinat tie brazīļi. Labāk vislābākos angļu talantus MU varētu audzināt.

  +1 [+] [-]

, 2009-06-08 22:30, pirms 15 gadiem
Banzai rakstīja: No viena spuses priecātos, ka pasaules labākais klubs izrāda interesi apr talantiem un var izaudzinat par nopietniem futbolistiem.
No otras puses atkal sāk tracinat tie brazīļi. Labāk vislābākos angļu talantus MU varētu audzināt.
Pastāsti to Fergusonam, bet viņš jau nav anglis

  +2 [+] [-]

, 2009-06-08 23:06, pirms 15 gadiem
Laikam jāsecina, ka United talantu konveijers ir bik apsīcis, ja jau jāsmeļ nost Brazīlijas 17 gadīgie un Itālijas 15gadīgie puiki.. kas ta' ir, angļu čaļiem vairāk spirts nekā sports prātā? Vai arī līmenis nav?
Banzai, 17gadīgam futbolistam jau pamati ir ielikti, paņem gandrīz gatavu materiālu, tur maz kas vairs jāaudzina.

     [+] [-]

, 2009-06-09 00:01, pirms 15 gadiem
pats Dodo jau gan droši vien gribētu pārvākties uz angliju!

  +1 [+] [-]

, 2009-06-09 00:20, pirms 15 gadiem
march_2k rakstīja: Laikam jāsecina, ka United talantu konveijers ir bik apsīcis, ja jau jāsmeļ nost Brazīlijas 17 gadīgie un Itālijas 15gadīgie puiki.. kas ta' ir, angļu čaļiem vairāk spirts nekā sports prātā? Vai arī līmenis nav?
Banzai, 17gadīgam futbolistam jau pamati ir ielikti, paņem gandrīz gatavu materiālu, tur maz kas vairs jāaudzina.
Kāpēc uzreiz tā ? Tas, ka kādā konkrētā pozīcijā akadēmijā nav tik talantīgu spēlētāju ir normāli, jo nekas jau netiek veidots mākslīgi, kas iestājas akadēmijā tas iestājas, vienā gadā var iestāties pat 5 talantīgi pussargi, bet neviena īpaši talantīga uzbrucēja utt. utjp. Man liekas rets ir tas klubs, kas spēj visas pozīcijas nokmplektēt tikai no savas akadēmijas audzēkņiem, galu galā ir jau arī tā, ka konkrētām nācijām konkrētas pozīcijas spēlētāju ir vairāk talantīgaki. Piemēram latviešiem - Vārtusargi, aizsargi, itāļiem - vārtusargi. utt. Tas pats basketbolā - Latvijā ir problēmas ar labiem centriem, jo ģenētiski ir tā iekārtojies, ka mūsējie neizaug tik gari, kā vajadzētu. Tāpēc klubi par centriem ņem ārzemniekus. Un varbūt pat MU centra aizsarga pozīcijā ir talatnīgi jaunieši, bet uz Dodo acis tiek mestas tāpēc, lai viņu nesavāktu konkurenti, kā arī iespējams tīrs biznesa aprēķins - nopērk par pāris simtiem tūkstošu, bet pēc gadiem, pat ja viņu nevajadzēs MU varēs izdevīgi pārdot. Galu galā futbols ir arī bizness.

  +2 [+] [-]

, 2009-06-09 01:43, pirms 15 gadiem
Jāni,
ir dažas konkrētas tendences.

Nu jau kādu laiku Mančestrā pašu audzēkņi netiek sastāvā, jo priekšā ir par lielu naudu pirktās slavenības. Ik pa laikam parādās kāds talantīgs kadrs, bet scenārijs ir viens - netiek spēlēt un tiek pārdots. Lai nebūtu tukši vārdi, nosaukšu uzvārdus:
Džonatans Grīnings - spēlēja Anglijas U21, pārgāja uz Middlesborough, lai dabūtu spēlēt,
Kīrans Ričardsons - uz Sunderland,
Kriss Īglss - par šito transfēru brīnījos visvairāk, čalis bija jau ticis līdz pirmās komandas robežai, bet tika nopārdots uz Burnley, kur protams uzreiz tika spēlēt un spēlēja labi,
Freizers Kempbels - izspēlējās Hull (bija izīrēts), tagad Hull grib savākt viņu pavisam.

Nav jau runa par visu sastāvu no saviem audzēkņiem, bet tā sanāk, ka pašu akadēmijas spēlētāji neiztur konkurenci.
Varbūt, ka par daudz sagaidu no Man U, bet sāku šo klubu cienīt tieši lieliskās pašu sagatavoto spēlētāju paaudzes dēļ (izskatās, ka otras tādas vairs tuvākajā laikā nebūs) - brāļi Nevili, Bats, Bekhems, Skoulzs (varētu jau skaitīt klāt arī Gigsu un Kīnu, bet Gigss komandai pievienojās 17 gadu vecumā, Kīns vispār 22 gados, un viņu audzināšanā MU ir roku pielikuši tikai nosacīti; Kīna transfērs pat bija kaut kāds rekords tajā laikā)..

Tagad dikti slavē Velbeku, no tā varbūt arī sanāks pamata līmeņa spēlētājs. Bet tā, kopumā akadēmijas devums sastāvam pašlaik (pēc jau minētās paaudzes) ir vienāds ar Braunu, O'Šei un Evansu (arī nosacīti, jo tika pie spēlēšanas pamatsastāva aizsargu traumu dēļ). Pat labākais uzbrucējs ir skauzers.

Tagad komandā arvien vairāk ienāk citu klubu un valstu futbola sistēmu audzēkņi - Makeda, Silvas, Posebons, Tošicš, Ļajičs, Nani (kaut gan man liekas, ka viņš ir bezcerīgs), Andersons. Ko lai saka, globalizācija futbolā.

Vēl jau te var runāt arī par atšķirībām britu un ārzemnieku jauniešu tehniskās sagatavotības līmenī, bet es jau tā esmu aizrakstījies

     [+] [-]

, 2009-06-09 03:35, pirms 15 gadiem
march - Nani vienkaarshi grib buut Ronaldo tipa speeleetaajs. Vispaar nesaprotu kaada jeega vinju ir tureet klubaa, no vinja labuma nav tieshaam nekaada. Tehnisks vinjsh ir, bet uz laukuma ar to vien nepietiek. Tracina taa vinja paarmeeriigaa individuaalaa speele un tie sitieni 15m augstaak par vaartiem (lielaakoties). Man Nani nedaudz atgaadina Ronaldo, kad vinjsh veel bija gados pavisam jauns un tikko ieradaas United.

  -1 [+] [-]

, 2009-06-09 13:25, pirms 15 gadiem
kingland rakstīja: march - Nani vienkaarshi grib buut Ronaldo tipa speeleetaajs. Vispaar nesaprotu kaada jeega vinju ir tureet klubaa, no vinja labuma nav tieshaam nekaada. Tehnisks vinjsh ir, bet uz laukuma ar to vien nepietiek. Tracina taa vinja paarmeeriigaa individuaalaa speele un tie sitieni 15m augstaak par vaartiem (lielaakoties). Man Nani nedaudz atgaadina Ronaldo, kad vinjsh veel bija gados pavisam jauns un tikko ieradaas United.
Neko jau nepareizi nepateici-jēgas jau no viņa tiešām nekādas. Gaidīja vairāk no šī bet sagaidīja vilšanos