Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Tottenham" sodīs savus futbolistus par pievienošanos Argentīnas izlasei

Rolands Eliņš

"Tottenham" sodīs savus futbolistus par pievienošanos Argentīnas izlasei
Džovani Lo Selso (centrā). Foto: AP/Scanpix

Anglijas futbola klubs "Tottenham" finansiāli sodīs savus futbolistus Kristianu Romero un Džiovani Lo Selso par pievienošanos Argentīnas izlasei, lai gan klubs bija iebildis pret to.

Brazīlijas un Argentīnas izlašu spēle PK kvalifikācijā pirms divām dienām izvērtās par fiasko, jo spēli apturēja varas iestādes. Tas tika darīts tādēļ, ka četri Argentīnas izlases spēlētāji neievēroja obligāto karantīnu, jo pie izlases bija ieradušies no saviem Anglijas klubiem.

Šie četri spēlētāji "Aston Villa" pārstāvji Emiljano Martiness un Emiljano Buendijs, kā arī "Tottenham" futbolisti Kristians Romero un Džovani Lo Selso. Neskaitot acīmredzamās problēmas, kas saistītas ar karantīnas neievērošanu Brazīlijā, Romero un Lo Selso tagad jātiek galā arī ar nedienām savā klubā, proti, tiek ziņots, ka "Tottenham" par viņu došanos uz Argentīnu ir neapmierināta, jo par to nemaz nebija panākta vienošanās.

"Tottenham" nemaz neesot devusi atļauju šiem diviem futbolistiem pievienoties Argentīnas izlasei, jo saskaņā ar Lielbritānijas likumiem tas nozīmētu desmit dienu karantīnu pēc atgriešanās no Dienvidamerikas un attiecīgi liktu abiem izlaist vairākas kluba spēles. "Tottenham" par šo soli sodīs savus futbolistus ar naudas sodu, norāda ESPN. Savukārt "Aston Villa" divi spēlētāji no sava kluba šādu atļauju bija saņēmuši ar piebildi, ka nepiedalīsies piektdienas spēlē, tādējādi kluba sastāvā izlaidīs tikai vienu spēli.

FIFA noteikumi paredz, ka klubi nevar aizliegt futbolistiem doties uz starptautisko spēļu logos noteiktajām izlašu spēlēm, taču šoreiz situāciju apgrūtina pandēmijas dēļ noteiktie ierobežojumi, un Anglijas Premjerlīgas klubi kopīgi vienojās, ka septembrī nelaidīs futbolistus uz izlašu spēlēm tā sauktajās Sarkanās zonas valstīs, kurā ir arī Dienvidamerika. Klubi par to varētu saņemt sankcijas, taču klubiem ir arguments, ka futbolistu došanās uz izlasi šoreiz tiem nodara papildus zaudējumus.

Konkrēti zaudējumi nodarīti Spānijas augstākajā futbola līgā, kur sporta ministrija nostājusies "La Liga" pusē strīdā ar Spānijas Futbola federāciju un nolēmusi, ka divas sestdien paredzētās spēles jāpārceļ. Pārcelta tikusi "Sevilla" spēle pret "Barcelona" un "Villarreal" spēle pret "Alaves", jo šo komandu sastāvā ir futbolisti, kuri tikuši izsaukti uz savām izlasēm Dienvidamerikā, attiecīgi viņi šajās "La Liga" spēlēs nevarētu piedalīties.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/barcelo...
https://www.espn.com/soccer/tottenh...

  -1 [+] [-]

, 2021-09-07 20:37, pirms 3 gadiem
ķipa totenham'ā tie čūbiji, kuri nav savu izlašu izsaukumos arī sakrustojuši kājas uz dīvāna spēlē žiletonu, nevis trenējas? pusotru nedēļu nebija pamanījuši divu futbolistu iztrūkumu?

     [+] [-]

, 2021-09-07 23:25, pirms 3 gadiem
Tas tikai pierāda, ka viņi ir patrioti un viņiem ir svarīgi spēlēt izlasē, pat neskatoties uz potenciālām sankcijām no darba vietas...