Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Premjerlīga izmeklē čempiones ''City'' iespējamus finanšu pārkāpumus

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Premjerlīga izmeklē čempiones ''City'' iespējamus finanšu pārkāpumus
Peps Gvardiola. Foto: Reuters/Scanpix

''Der Spiegel'' ziņo, ka Anglijas Premjerlīga izmeklē iespējamus čempiones Mančestras ''City'' finanšu noteikumu pārkāpumus kā uzpūstus sponsoru darījumus, fiktīvu līgumu slēgšanu ar bijušo galveno treneri Roberto Mančīni un nelegālu naudas samaksu nepilngadīgiem futbolistiem.

Anglijas Premjerlīgas čempionei Mančestras ''City'' 2020. gadā piesprieda diskvalifikāciju no UEFA turnīriem sakarā ar nopietnu finanšu noteikumu pārkāpumiem laikā no 2012. līdz 2016. gadam. Vēlāk Sporta Arbitrāžas tiesa atcēla šo lēmumu, to pamatojot ar to, ka netika atrasti izteikti pierādījumi minētajām apsūdzībām. Toreiz ''City'' tika apvainots, ka tā manipulējusi līgumus ar tās sponsoriem, lai apietu finansiālās ''Fair Play'' noteikumus. Tie bija saistīti ar to, cik daudz naudas īpašnieki var ieguldīt klubā.

Kā ziņo Vācijas medijs ''Der Spiegel'', tad šobrīd izmeklēšanu par Mančestras ''City'' finanšu darījumiem veic Premjerlīga. Nedz līga, nedz ''City'' pagaidām nesniedz plašākus komentārus par esošo izmeklēšanu. Tomēr noskaidrots, ka tā tiek veikta, jo ir pamats uzskatīt, ka klubā joprojām norit finanšu regulējumu pārkāpumi.

Kā viens no tiem tiekot minēts līgumu noslēgšana ar nepilngadīgiem spēlētājiem. Lai motivētu jaunos futbolistus panākt vienošanos tieši ar ''City'', tiem tiek piedāvāta samaksa, kas gan nav likumiski legāla. Esošā Premjerlīgas čempione tiek turēta aizdomās par uzpūstiem sponsoru darījumiem kā 2018. gadā, kā arī tiek apvainota par veidu, kā tā norēķinājusies ar bijušo galveno treneri Roberto Mančīni.

Mančīni par ''City'' galveno treneri strādāja no 2009. gada decembra līdz 2013. gada maijam. Tiek ziņots, ka samaksa par padarīto darbu Mančīni noformēta caur fiktīviem konsultāciju līgumiem.

''Der Spiegel'' ne pirmo reizi ziņo par finanšu pārkāpumiem Mančestras ''City''. 2018. gadā tā vēstīja par uzpūstiem sponsoru darījumiem, ar kuru palīdzību tika maldināta UEFA. Vēlāk organizācija sāka izmeklēšanu pret ''City'', kas rezultējās ar diskvalifikāciju.

Mančestras ''City'' šobrīd ir Premjerlīgas līdere ar izcīnītiem 73 punktiem. Par punktu mazāk ir ''Liverpool'' un tieši pret savu sīvāko konkurenti tā aizvadīs nākamo spēli 10. aprīlī. Savukārt UEFA Čempionu līgā komanda aizkļuvusi līdz ceturtdaļfinālam, kur pirmajā spēlē savā laukumā ar 1:0 uzvarēja Madrides ''Atletico''.

Izmantotie resursi:
https://www.spiegel.de/internationa...