Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Mančestras "City" paziņo par iepriekšējās sezonas zaudējumiem 150 miljonu eiro apmērā

Rolands Eliņš

Mančestras "City" paziņo par iepriekšējās sezonas zaudējumiem 150 miljonu eiro apmērā
Mančestras "City". Foto: EPA

Viens no pasaules bagātākajiem futbola klubiem Mančestras "City" publicējis finansiālo pārskatu par 2019./20. gada sezonu, kurā konstatēti zaudējumi 126 miljonu mārciņu jeb apmēram 147 miljonu eiro apmērā.

Milzīgie zaudējumi "City" klubā saistīti ar Covid-19 pandēmiju, kas lika kluba apgrozījumam sarukt par 11%. Anglijas Premjerlīgā iepriekšējā sezonā bija trīs mēnešu piespiedu pārtraukums, kā arī pandēmijas dēļ sezonas otrajā pusē spēles bija jāaizvada bez skatītājiem tribīnēs.

"City" gan rēķinās, ka jau nākamajā sezonā komandas budžets atkal būs plusos un kopējie finansiālie rādītāji par diviem gadiem, kas tiek rēķināti UEFA Finansiālā "Fair Play" noteikumos, nebūs tik lieli.

"Mūsu kluba ilgtermiņa nostāja ir panākusi to, ka mēs tagad neesam pilnībā atkarīgi no ienākumu avotiem, kas Covid-19 pandēmijas laikā tikuši skarti visvairāk," pavēstījis "City" valdes priekšsēdētājs Kaldons Al Mubaraks.

"Acīmredzami, ka aizvadītā sezona, ņemta atsevišķi no pārējā, nav labākais atspoguļojums reālajai situācijai," secinājis kluba izpilddirektors Ferrans Soriano, norādot, ka daudzi ienākumi gūti pēc 30. jūnija un attiecīgi nav iekļauti šajā pārskatā par finansiālo gadu.

"City" iepriekšējo sezonu gan Čempionu līgā, gan Premjerlīgā pabeidza pēc 30. jūnija, attiecīgi vairākas prēmijas par spēlēm nav tikušas ieskaitītas šajā pārskatā, tāpat kā Lēroja Sanē pievienošanās "Bayern" par apmēram 52 miljonu eiro vērtu transfēra maksu.

Britu mediji vēsta, ka ziņojums par lielajiem finansiālajiem zaudējumiem nenozīmē, ka "City" vasarā izvairīsies no lieliem transfēriem. Tiek ziņots, ka klubā valda nostāja, ka piesauktās milzu transfēra summas, piemēram, Dortmundes "Borussia" jaunās zvaigznes Ērlinga Holanna gadījumā praksē izrādīsies krietni mazākas.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2021-04-06 22:53, pirms 3 gadiem
Tiktiešām zaudējumi ? Vai tomēr prognozētā neiegūtā peļņa ?