Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

''Crystal Palace'' galvena trenera amatā nozīmē Patriku Vjerā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Crystal Palace'' galvena trenera amatā nozīmē Patriku Vjerā
Patriks Vjerā. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas klubs ''Crystal Palace'' oficiāli paziņojis, ka par tās jauno galveno treneri iecelts francūzis Patriks Vjerā, kurš savas trenera karjeras laikā strādājis ASV un Francijā. Līgums starp pusēm noslēgts līdz 2024. gadam.

Viens no Francijas futbola pazīstamākajiem bijušajiem futbolistiem Patriks Vjerā pēc karjeras noslēguma pievērsās trenera karjerai. Vispirms Vjerā strādāja Anglijas Premjerlīgas ''Manchester City'' akadēmijā, vēlāk strādājot arī ASV vienības ''New York City'' un Francijas ''Nice'' galvenā trenera amatā. ''Nice'' 2019./2020. gada sezonā Francijas augstākajā čempionātā ieņēma augsto piekto vietu, garantējot dalību UEFA Eiropas līgā.

Pēc Roja Hodžsona aiziešanas vakants kļuva Anglijas Premjerlīgas kluba ''Crystal Palace'' galvenā trenera amats. Tieši Vjerā kļūs par jauno kluba speciālistu, oficiāli paziņojusi pati komanda. Abas puses pārrunas veikušas visu šo nedēļu, mutisku vienošanos panākot jau otrdien. Vjerā nebija sākotnējo favorītu pulkā. Vispirms pārrunas izjuka ar jauniecelto ''Tottenham'' galveno treneri Nunu Išpiritu Santu, bet vēlāk tai atteica arī Lusjēns Favre.

''Esam priecīgi paziņot, ka Patriks lēmis pievienoties mums kā galvenais treneris. Jau iepriekš viņam bijušas pozitīvas pieredzes ASV un Francijā, aizvedot ''Nice'' līdz dalībai Eiropas līgā. Mums ir daudz darāmā nākamajās nedēļās, lai sagatavotos sezonai, un ar prieku lūkojamies sadarboties ar Patriku,'' teikts oficiālajā kluba paziņojumā.

''Esmu saviļņots par doto iespēju atgriezties Premjerlīgā. Šis ir klubs, kas mani ieinteresēja. Jau daudzus gadus klubs veiksmīgi spēlē Premjerlīgā, un ceru, ka kopā spēsim spert nākamos attīstības soļus. Tāpat ar nepacietību gaidu atbalstu no mūsu faniem gan mūsu mājas stadionā, gan izbraukumā,'' pirmos komentārus par savu iecelšanu ''Crystal Palace'' amatā teicis Vjerā.

2020./2021. gada sezonā Anglijas Premjerlīgā ''Crystal Palace'' ar 44 punktiem 38 spēlēs finišēja 14. vietā.

Izmantotie resursi:
https://www.cpfc.co.uk/news/news/pa...